Στα χέρια του Αλέξη Γεωργούλη η δικογραφία – Ποια θα είναι η πρώτη κίνηση του ευρωβουλευτή

Πολιτική θύελλα από τις συνεχόμενες αποκαλύψεις - Ο χρόνος αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ «πυροδοτεί» την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων

Must Read

Μαίνονται οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του Αλέξη ΓεωργούληΣήμερα, Πέμπτη του Πάσχα 20/4, ο Ευρωβουλευτής με τους δικηγόρους του παίρνει στα χέρια του τη δικογραφία. 

Πολιτική θύελλα από τις συνεχόμενες αποκαλύψεις 

Μετά την ανακοίνωση της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ότι οι βελγικές αρχές ζητούν την άρση της ασυλίας του, πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, οι οποίες όμως μπήκαν στο αρχείο. «Υπήρξε καταγγελία σε αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εργασιακή κακομεταχείριση από συνεργάτη του περίπου στην αρχή της θητείας του. Έβριζε και είχε εξάρσεις» αναφέρει νέα μαρτυρία. Στα χέρια τους παίρνουν σήμερα οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι βέλγικες Αρχές με βάση την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό από τον ευρωβουλευτή αλλά και την έρευνά τους, η οποία άλλωστε κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια.

 






Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης όχι μόνο θα βρεθεί άμεσα στις Βρυξέλλες ώστε να συναντήσει τους δικηγόρους τους και να συζητήσει μαζί τους, αλλά έχει ήδη ζητήσει ακρόαση από τις βέλγικες Αρχές για το θέμα του. Το ότι το ζήτησε δεν σημαίνει βέβαια και πως θα συμβεί. Με τη συγκεκριμένη κίνηση, ο ευρωβουλευτής θέλει να δείξει την προθυμία του να συνεργαστεί με τις Αρχές για την εκκαθάριση της υπόθεσης και να τύχει ως εκ τούτου ευνοϊκότερης μεταχείρισης στην πορεία.

 

Πότε θα δικαστεί;

Η υπόθεση του Έλληνα ευρωβουλευτή θα χρειαστεί μήνες μέχρι να φτάσει στα δικαστήρια. Και αυτό γιατί, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν μπορεί αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή να επεξεργαστεί την υπόθεση. Το θέμα μπορεί να συζητηθεί ακόμα και στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου, αν δεν υπάρξει κάποια έκτακτη συνεδρίαση. Θα πρέπει έπειτα να οριστεί ειδικός σύμβουλος που θα ενημερωθεί για τη δικογραφία και μετά θα κάνει την εισήγησή του για την άρση ή μη της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Ακόμα και τότε όμως η επιτροπή είναι πολύ πιθανό να ζητήσει διευκρινίσεις για σημεία της δικογραφίας, πράγμα που σημαίνει ότι η άρση της ασυλίας θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο. Όταν η υπόθεση περάσει το στάδιο της Επιτροπής θα πάει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα πάρει και την τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας.

 

Τι συμβαίνει μετά την άρση της ασυλίας

Αν τώρα η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη πράγματι αρθεί, ο ευρωβουλευτής θα λάβει μια επιστολή κλήσης για κατάθεση ώστε να δώσει εξηγήσεις στην Αστυνομία του Βελγίου. Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει στη συνέχεια για την προφυλάκιση ή μη. Είναι πιθανό, λόγω του ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την καταγγελία, να αφεθεί ελεύθερος και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του. Σε επόμενο στάδιο, ο Αλέξης Γεωργούλης θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας  κατηγορίες βιασμού και ξυλοδαρμό, κάτι που σημαίνει ποινή κάθειρξης 10 ετών στο Βέλγιο.

 



Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This