Η Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει «μπλόκο» της Singular Logic στη συμμετοχή του κόμματός της στις εκλογές

Προσπάθησαν με «τεχνητά προσκόμματα» να αποκλείσουν την «Πλεύση Ελευθερίας», είπε η επικεφαλής της - Μίλησε ακόμα για «νοθεία» στις εκλογές του 2019

Must Read

Μετά την πύρινη ανάρτησή της στο facebook κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Singular Logic, η Ζωή Κωνσταντοπούλου (θα είναι υποψήφια στην Εύβοια) μίλησε το πρωί στο Open, καταγγέλλοντας την προσπάθεια αποκλεισμού του κόμματός της, της «Πλεύσης Ελευθερίας» από την εκλογική διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι καταγγελία «φωτιά» για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και αίτημα να υποβληθεί προς εξέταση το λογισμικό της εταιρείας που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά σε πλήρη κλίμακα για τον υπολογισμό και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, είχε κάνει τα προηγούμενα 24ωρα ο εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης» και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Παύλος Σαράκης.

«Δεν κατάφεραν να μας αποκλείσουν με ‘τεχνικούς λόγους’, είναι όμως βέβαιο ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια και θα επιχειρηθεί ενδεχομένως και πάλι ο αποκλεισμός μας», έγραψε μεταξύ άλλων χθες, η κ.Κωνσταντοπούλου, η οποία σήμερα επανήλθε και περιέγραψε στον τηλεοπτικό αέρα το τι συνέβη:

«Μέχρι και τις 12 παρά το βράδυ του Σαββάτου (29/04), η ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτούργησε για πρώτη φορά από τη Singular Logic, και θα πω δυστυχώς γιατί ήδη έχουμε εντοπίσει τον πολύ ύποπτο ρόλο που παίζει αυτή η εταιρεία στις εκλογές και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Στην πλατφόρμα, λοιπόν, αυτή, στην οποία δεν έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν μπορούσε να γίνει ανάρτηση του Συνδυασμού μας … Είναι ντροπιαστικό για μια κυβέρνηση που διαφημίζει το ψηφιακό κράτος, να θέτει σε λειτουργία ένα τέτοιο σύστημα το οποίο κόβει και δεν διευκολύνει τη δήλωση συμμετοχής κομμάτων και υποψηφίων. Στις 12 παρά διαπιστώνουμε πως δεν περνάει ο συνδυασμός, ότι ενώ πατάμε να εγκριθεί, μας λένε διάφορα σφάλματα. Και αναγκάστηκα και πήγα, πετώντας σχεδόν, στον Άρειο Πάγο και κατέθεσα διάβημα, πήγα στο Υπουργείο Εσωτερικών και πέρασα όλη τη νύχτα, κάνοντας ενέργειες όπως και το χτεσινό (30/04) πρωί. Δεν ήταν τεχνικό σφάλμα όπως λέγανε γιατί εάν ήταν αυτό, θα είχε λυθεί. Τελικώς, με την παρέμβαση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, που πρέπει να πω ότι είναι ευτύχημα που διορίστηκε γιατί είναι μια εγγύηση για τη Δημοκρατία, λύθηκε το ζήτημα».

Νοθεία στις εκλογές του 2019

Στη συνέχεια, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» σχολίασε ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας δεν θέλουν «ούτε ζωγραφιστή» να τη δουν στη Βουλή και έκανε λόγο και για νοθεία στις προηγούμενες εκλογές:

 «Η εκτίμησή μου είναι πως η προσπάθεια να μας κόψουν συνδέεται με την άνοδο της “Πλεύσης Ελευθερίας” που είναι θεαματική. Στη Βουλή δεν θέλουν να με δουν ζωγραφιστή ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας ούτε κανένας από το παλιό σύστημα. Το 2019 ήμασταν το μόνο κόμμα που έκανε επαναμέτρηση όσο μας άφησαν. Αυτό που βρήκαμε είναι πως στη Singular Logic αύξησαν πλασματικά τους ψηφίσαντες. Μικρότερος αριθμός είχε ψηφίσει, μεγαλύτερο εμφάνιζαν. Το μεγαλύτερο, από ό,τι εμφάνιζαν, κατανεμόταν ισομερώς στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

  • Στη χθεσινή της ανάρτηση στο facebook η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε γράψει τα εξής:

«Με πολύ συγκροτημένες νομικές, πολιτικές και ακτιβιστικές ενέργειες που διήρκεσαν όλο το βράδυ και μέχρι σήμερα το απόγευμα, επιτύχαμε να αναστρέψουμε όσα είχαν δρομολογηθεί και να αποτρέψουμε τον παράνομο αποκλεισμό της Πλεύσης Ελευθερίας από την εκλογική διαδικασία.

Μετά από σειρά εγγράφων, διαβημάτων και λοιπών ενεργειών και αυτοπροσώπων παραστάσεών μου ενώπιον του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, επιτεύχθηκε η υπαναχώρηση της Singular Logic και των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και η σύμπραξή τους, με άρση των παράνομων εμποδίων, στην ολοκλήρωση της υποβολής του συνδυασμού της Πλεύσης Ελευθερίας.

Πετύχαμε συνεπώς να καταχωρισθεί κανονικά ο συνδυασμός μας και να ομολογηθεί από πλευράς της Singular Logic ότι έθετε τεχνητά προσκόμματα στην υποβολή του, τα οποία αναγκάστηκε να άρει.

Δεν κατάφεραν να μας αποκλείσουν με «τεχνικούς λόγους», είναι όμως βέβαιο ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια και θα επιχειρηθεί ενδεχομένως και πάλι ο αποκλεισμός μας.

Δεν εφησυχάζουμε.

Θα δώσουμε όλες τις μάχες μέχρι τη νίκη.

Όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι η Πλεύση Ελευθερίας ενοχλεί. Αλλά και ότι είμαστε σκληρός αντίπαλος που δεν το βάζουμε κάτω, γιατί έχουμε το δίκιο και τον κόσμο με το μέρος μας. Είμαστε εξάλλου το μόνο κόμμα που στράφηκε κατά της Singular Logic για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το 2019 και το μόνο κόμμα που έκανε επανακαταμέτρηση, αποκαλύπτοντας τους μηχανισμούς αλλοίωσης των αποτελεσμάτων που ευνόησαν συγκεκριμένα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές. Θα συνεχίσουμε να δρούμε για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, όποιον κι αν ενοχλούμε!

Μία παρατήρηση, αναγκαία και δίκαιη: η προσωπική θεσμική ενεργοποίηση της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού, που έχει δια μακρόν επιτελέσει Συνήγορος του Πολίτη, ήταν αποφασιστικής σημασίας για την αποκατάσταση των αρχών του Κράτους Δικαίου. Τέτοιες στιγμές, υπό το φως και όλου του παρασκηνίου που ήρθε στο προσκήνιο, αποδεικνύεται πόσο επιβεβλημένο είναι να διορίζεται υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών για την διενέργεια των εκλογών και να μην αφήνεται η διαδικασία στα χέρια και στα δόντια κάθε κομματικής Κυβέρνησης και μιας ιδιωτικής εταιρίας, της Singular Logic, που έχει εγκαθιδρυθεί ως υποκατάστατο του Κράτους και της δικαστικής λειτουργίας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, που δεν κάμφθηκε και με στήριξε με υπεράνθρωπο τρόπο. Σε όλους τους ανθρώπους της Πλεύσης Ελευθερίας που κράτησαν ψηλά τη σημαία της αγωνιστικότητας και της ψυχραιμίας στα πολύ δύσκολα. Κι ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους εξαιρετικούς υποψηφίους και υποψήφιες της Πλεύσης Ελευθερίας, που δέχθηκαν να μπουν μαζί μου σε αυτή τη δύσκολη μάχη! Θα ανακοινώσουμε από αύριο τα ονόματα των υποψηφίων μας, αναδεικνύοντας το διαφορετικό πρότυπο πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης που χτίζουμε βήμα-βήμα, μαζί!

Θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις και συνέντευξη τύπου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This