Debate πολιτικών αρχηγών: Επιστολή των δημοσιογράφων στη Διακομματική Επιτροπή – Τι αλλαγές ζήτησαν

«Μονόλογο ή τοποθετήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πάρα πολλούς σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ας μας δοθεί λίγο παραπάνω χρόνος...», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σρόιτερ

Must Read

Οι έξι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι που θα «αναμετρηθούν» με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πολυναμενόμενο debate της ερχόμενης εβδομάδας συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της τηλεμαχίας της 10ης Μαΐου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία οι δημοσιογράφοι προτείνουν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με  μια ελεύθερη ερώτηση των συμμετεχώντων δημοσιογράφων.

«Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο debate συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων, όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς. Παρακαλούμε, επίσης, να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα», αναφέρει η σχετική επιστολή.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συντονιστής του debate Γιώργος Κουβαράς, είπε σχετικά: «Στέλνουμε μια επιστολή στη διακομματική εκ μέρους όλων των δημοσιογράφων που μετέχουν. Ζητάμε η 6η ενότητα να είναι μια ενότητα που δεν θα είναι απλώς δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών χωρίς ερωτήσεις, να είναι μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων ούτως ώστε να υπάρχουν έξι ενότητες, για να μπορούν όλοι οι δημοσιογράφοι, εννοώ οι έξι που μετέχουν στο debate εγώ απλώς να συντονίζω να κάνουν ερωτήσεις σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε, η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από το STAR θα υποβάλλει την τελευταία. «Θα σας εκπλήξω ευχάριστα. Δεν υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δημοσιογράφων. Συμφωνήσαμε σε όλα. Τώρα αν απαντήσουν οι πολιτικοί, αυτό είναι δική τους υπόθεση», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαδάκης, δημοσιογράφος του ANT1.

«Μονόλογο ή τοποθετήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πάρα πολλούς σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ας μας δοθεί λίγο παραπάνω χρόνος. Νομίζω ότι πιο ουσιαστικό θα είναι το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι θα το δεχτεί η διακομματική επιτροπή», ανέφερε με τη σειρά του ο δημοσιογράφος του ALPHA Αντώνης Σρόιτερ. Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος του MEGA, Ράνια Τζίμα είπε: «Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούμε και μεταξύ μας. Μια συζήτηση, μια συνεννόηση εύκολη, σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε. Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προσθέσουμε μια θεματική».

Ακολούθως, ο δημοσιογράφος του OPEN Παναγιώτης Στάθης δήλωσε σχετικά: «Καθορίστηκε το πλαίσιο ομοφώνως. Είναι σημαντικό για μας να μπορούμε να ρωτήσουμε όλοι όλους το οποίο νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας. Έχουμε κοινή στάση απέναντι σε αυτό. Ελπίζω να το δεχτεί η διακομματική επιτροπή. Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να το δεχτεί».

«Είναι εύλογο και λογικό να προστεθεί μια θεματική ενότητα ελεύθερης ερώτησης. Δίνει έτσι και περισσότερο χώρο περισσότερο αέρα σε μας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουμε τι θέλουμε και δημιουργεί και συνθήκες ισοτιμίας μεταξύ μας», σχολίασε, κατόπιν, η Σία Κοσιώνη, με τη Μάρα Ζαχαρέα να σημειώνει πως «κάναμε και μια κλήρωση για τον πρώτο γύρο των ερωτήσεων. Η Σία πήρε τον αριθμό 1. Εγώ πήρα τον αριθμό 6 και θα δούμε από εκεί και πέρα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι έξι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο newsroom, στο control των ειδήσεων και, βεβαίως, στο Studio 4, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για το debate που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00.

Οι θεματικές ενότητες του debate θα είναι οι εξής:

  1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  2. Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον και Ενέργεια
  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This