Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον εκλεκτό του Τσίπρα!

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος, επικεφαλής στο Επικρατείας, αν και καθηγητής στο Χάρβαρντ, είναι αντίθετος στη λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας

Must Read

Αντίθετος με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που θα άνοιγε τον δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Ιατρικής στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ Οθωνας Ηλιόπουλος και έσπασε το κοντέρ της υποκρισίας.

«Θέλουμε ή όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα;» ρωτήθηκε ευθέως, για να ξαφνιάσει τους συνομιλητές του, απαντώντας λακωνικά «όχι εγώ». «Αρα να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16;» ρωτήθηκε ξανά ο Οθωνας Ηλιόπουλος, για να επαναλάβει, επειδή η απάντησή του φάνηκε πως δεν ικανοποίησε τους δημοσιολόγους του ΣΚΑΪ, «όχι, κατά την άποψή μου».

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, επίσης, την αντίθεσή του στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία αποτέλεσε παταγώδη αποτυχία των υπουργών Παιδείας Ν. Κεραμέως και Δ. Τάξης Τ. Θεοδωρικάκου. Στο Χάρβαρντ, όπως αναγνώρισε, υπάρχει μεν Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά στις διαδηλώσεις που γίνονται εκεί «πρωτοστατεί ο πρύτανης και δεν πέφτουν μολότοφ».

Ασκησε, επίσης, σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την Υγεία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις αστοχίες του εμβολιαστικού προγράμματος και τις εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποίησε το Υπουργείο Υγείας, επειδή ακριβώς δεν ήταν σε θέση να διαμορφώσει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Ο ίδιος εκτιμά ότι «στην πανδημία φτάσαμε με ένα αποδυναμωμένο σύστημα υγείας. Είχαμε την έξοδο 4 προς 1, όπως είχε εφαρμοστεί από τα Μνημόνια, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών ο τωρινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ΕΣΥ αποδεκατίστηκε και συμπιέστηκε με τους εργαζομένους στις πανεπιστημιακές κλινικές, διότι συγχωνεύτηκαν σε πάρα πολλά μέρη».

Σήμερα, υπογράμμισε, το ΕΣΥ «είναι σαν ένα πιθάρι. Εχει ελάχιστους εξειδικευμένους στην κορυφή, ελάχιστους πρωτοβάθμιους στη βάση και πάρα πολλούς γιατρούς με σχετική εξειδίκευση, που κατανέμονται μη βέλτιστα. Το ΕΣΥ θα έπρεπε να είναι πυραμίδα. Να υπάρχει μεγάλη κάλυψη πρωτοβάθμιας και στη συνέχεια να υπάρχουν συγκεκριμένα κέντρα αναφοράς, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια, τα οποία να είναι επανδρωμένα με ειδικότητες αιχμής. Ακόμη μία παράμετρος είναι η δυνατότητα διακίνησης και κατανομής ανάμεσα στα νησιά και στα κέντρα, η δυνατότητα μεταφοράς ασθενών ορθολογικά». Οπως συνοψίζει, «φτάσαμε στην πανδημία με καλύτερη κατάσταση από το 2015, αλλά αδύναμοι. Δεν στάθηκε ευκαιρία για να ενισχυθεί το ΕΣΥ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στις ΗΠΑ για τη θεραπεία του καρκίνου και έχει μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, στη μελέτη και την εκτέλεση στρατηγικών στην ιατρική εκπαίδευση και βασική βιοϊατρική έρευνα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This