Βασίλης Οικονόμου – Έργο ζωής

Must Read

Άρθρο-παρέμβαση του Βασίλη Οικονόμου, υποψήφιου βουλευτή Ανατολικής Αττικής με τη Ν.Δ., για το Νοσοκομείο Μεσογείων, που έπειτα από προσπάθειες ετών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!

Οι τελευταίοι μήνες ήταν καθοριστικοί για ένα μεγάλο πρότζεκτ δεκαετιών, καθοριστικοί για το μεγάλο όραμα της περιοχής των Μεσογείων. Τεράστιες προσπάθειες όλων μας, επιτέλους, καρποφορούν, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή για την περιοχή μας. Το Νοσοκομείο Μεσογείων, επιτέλους, θα πάρει σάρκα και οστά. Δίχως μεγάλα λόγια και κενές εξαγγελίες, το μεγάλο νοσοκομείο της Περιφέρειάς μας αποτελεί πλέον μια δρομολογημένη πραγματικότητα, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ανακοίνωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο πριν από λίγες μέρες από το Λαύριο.

Η Ανατολική Αττική είναι η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα, όπως προκύπτει από την απογραφή, είναι μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες πληθυσμιακά περιοχές της χώρας, με τον μόνιμο πληθυσμό της να εμφανίζει αύξηση της τάξης του 2,8%. Εδώ ζουν και εργάζονται περισσότερα από 700.000 άτομα, με την αύξηση κατοίκων να είναι εκρηκτική κατά τους θερινούς μήνες. Μόνιμοι κάτοικοι, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι και απροσδιόριστος, αλλά τεράστιος αριθμός ταξιδιωτών εμφανίζουν καθημερινά μια συνεχή δυναμική κινούμενης ανθρώπινης μάζας.

Πυκνότητα πληθυσμού

Παράλληλα, είναι και μια περιοχή στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο (μόνο τους εννέα πρώτους μήνες του 2022 «πέρασαν» από το «Ελ. Βενιζέλος» 17.300.000 άνθρωποι), αλλά και δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, αυτά του Λαυρίου και της Ραφήνας. Σε ολόκληρη την περιοχή όμως δεν υπάρχει, ακόμη, ούτε ένα Γενικό Νοσοκομείο. Η νοσοκομειακή κάλυψη γίνεται από τα κρατικά και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια του κεντρικού άξονα των Αθηνών, πράγμα που σημαίνει ότι, εάν σου συμβεί το παραμικρό, πρέπει να πας στα νοσοκομεία του κέντρου.

Με δεδομένη την πυκνότητα του πληθυσμού, τη γνώση ότι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό έχει αυξημένες πιθανότητες αίσιας έκβασης εφόσον αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τον μεγάλο χρόνο για να φτάσει κάποιος σε αυτά τα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες εξειδικευμένες δυνατότητες των Κέντρων Υγείας της περιοχής, είναι εμφανές ότι η περιφέρεια των Μεσογείων στερείται σύγχρονες και ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες, και οι κάτοικοί της αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι ο οικιστικός ιστός γίνεται συνεχώς πυκνότερος. Αναρωτιέται κανείς πώς θα αντιμετωπιστεί, π.χ., ένα επείγον περιστατικό στο Λαύριο, όταν ο οδικός χρόνος είναι απαγορευτικός για την άμεση προσπέλαση και οι δομές ανεπαρκείς για έγκαιρη αντιμετώπιση. Συνεπώς, η ανάγκη δημιουργίας ενός γενικού νοσοκομείου στα Μεσόγεια ήταν επιτακτική. Το πρόβλημα είχε επισημανθεί από τους ειδικούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση από πολύ καιρό.

Το αίτημα είναι δίκαιο, συζητείται πάνω από τρεις δεκαετίες και υπάρχει διακομματική συμφωνία για την ανάγκη δημιουργίας του Νοσοκομείου Μεσογείων – είναι ένα παναττικό αίτημα, που αφορά όλους τους δήμους της περιοχής και όλους τους κατοίκους των Μεσογείων.

Τώρα ήρθε η ώρα, και επισήμως, οι συζητήσεις να γίνουν πράξεις και να δούμε το μεγάλο όνειρο όλων μας, όλων των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, να γίνεται πραγματικότητα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη το όραμα των πολιτών, και αυτό για μένα είναι μια τεράστια δικαίωση των πολυετών προσπαθειών και παρεμβάσεών μου για την επίτευξη αυτού του μεγάλου οράματος για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, της περιοχής στην οποία ζω και έχω πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα ως πολιτικός που με εμπιστεύονται εδώ και χρόνια οι κάτοικοί της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This