Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: «Νικήθηκαν οι φαντασιώσεις και οι υποσχέσεις για εύκολες λύσεις»

«Πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις»

Must Read

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές της 21ης Μαΐου και εν αναμονή των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ, κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξε πως σε αυτές τις εκλογές φάνηκε πως νικήθηκαν οι φαντασιώσεις και οι υποσχέσεις για εύκολες λύσεις και τόνισε ότι είναι σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις νέες εκλογές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την εκλογική νίκη. Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο οδυνηρή ήταν η κρίση για όλους τους Έλληνες. Η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στην ΕΕ, έχουμε αυξήσει τις εξαγωγές μας και επενδύουμε στην καινοτομία μας. Έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν και πάλι. Προτεραιότητα μας να αυξήσουμε τους μισθούς. Το κόστος της ζωής έχει εκτοξευθεί. Όλα αυτά μειώνοντας το δημόσιο χρέος. Αν εξετάσουμε τον τρόπο που κινούνται τα πράγματα, δεν έχουμε φτάσει την επενδυτική βαθμίδα και ελπίζοντας ότι θα έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, θα το πετύχουμε», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour

Με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ερωτήθηκε για όσα έχει σκοπό να κάνει στη νέα θητεία του: «Έχω πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Θα ήθελα να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μία πολύ σύγχρονη χώρα, με περισσότερες θέσεις εργασίας και να έχουμε υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης, προσπαθώντας να πατάξουμε τις ανισότητες, ώστε να απαλύνουμε τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει ο κόσμος. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα, αλλά έχουμε πολλά ακόμη που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αυτή είναι μία από τις βασικότερες προτεραιότητες. Έχουμε μπορέσει να υπερνικήσουμε την λαϊκιστική αντιπολίτευση για δεύτερη φορά που είχε λύσεις για τα προβλήματα του τόπου προερχόμενα από τη φαντασία. Όχι μόνο αυξήσαμε το ποσοστό μας, αλλά μειώθηκε δραματικά το ποσοστό της αντιπολίτευσης. Ο κόσμος βασιζόταν στην εξεύρεση λύσεων και όχι σε φτηνές υποσχέσεις».

«Πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση, για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είδα το βίντεο των “New York Times” και ήδη έχω ξεκινήσει έρευνα. Πίσω στο 2015 το 75% των μεταναστών της ΕΕ έμπαιναν από την Ελλάδα. Από όταν ανέλαβα, μίλησα για αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και καταφέραμε να πολεμήσουμε τα κυκλώματα των διακινητών. Κάναμε σημαντική δουλειά με τα ασυνόδευτα ανήλικα. Είπαμε στην ΕΕ πως δεν μπορείς να έχεις μεταναστευτική πολιτική χωρίς προστασία των συνόρων. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μιλούν για τα push forward της Τουρκίας που σπρώχνουν απελπισμένους ανθρώπους στη θάλασσα προς τα δικά μας σύνορα», δήλωσε ο Κυρ. Μητσοστάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για τo οπτικοακουστικό υλικό που παρουσίασε προ ημερών η αμερικανική εφημερίδα, σχετικά με περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών στη χώρα μας.

«Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θέλουμε να συνεργαζόμαστε, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε πως θα υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά και να χρησιμοποιούμε τα διεθνή εργαλεία. Δεν είμαι αδαής, οι διεθνείς σχέσεις δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Έχω υποχρέωση να προστατεύσω τα σύνορά μου, τα εξωτερικά της ΕΕ. Πίσω τον Μάρτιο του 2020 ο Ερντογάν προσπάθησε να παραβιάσει τα σύνορά μας, αλλά τα προστατεύσαμε. Είπαμε στην ΕΕ πως πρέπει να προστατεύονται τα σύνορα, γιατί δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου όλοι περνούν μέσα. Πρέπει να συμφωνήσουμε στην ΕΕ για το μεταναστευτικό. Έχουμε δημιουργήσει εργαλεία και προγράμματα για νόμιμη μετανάστευση και προσέλκυση εργατιών χεριών», είπε κατόπιν, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή το μεταναστευτικό.

Για τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης τόνισε πως «στη νέα τετραετία πρέπει να έχουμε περισσότερες δουλειές, μεγαλύτερη ανάπτυξη και σύγχρονη ατζέντα σε Υγεία και Παιδεία και να μειώσουμε περαιτέρω τις ανισότητες, όπως κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Κάναμε εκπληκτικά πράγματα στην ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά για τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Νικήσαμε την λαϊκιστική αντιπολίτευση για δεύτερη φορά στη σειρά. Οι φαντασιώσεις των εύκολων λύσεων, νικήθηκαν. Αν παρέχεις λύσεις στους πολίτες, αυτοί σε επιβραβεύουν. Κερδίσαμε περισσότερες ψήφους, αυξήσαμε τα ποσοστά μας».

  • Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This