Με «φάουλ» από την Γιάννα η εκκίνηση του «Ελλάδα 2021»

Must Read

Με υμνητές των Οθωμανών και εθνομηδενιστές θέλει η Γιάννα Αγγελοπούλου να φτιάξει την επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία λειτουργεί υπό τον συντονισμό της.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιστορικού, ομότιμου καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνη Λιάκου, ο οποίος αρνήθηκε μεν τη σχετική πρόταση, η υποψηφιότητά του ωστόσο καταδεικνύει τις προθέσεις και το σκεπτικό με το οποίο συστήνεται η εν λόγω επιτροπή από την κυρία Αγγελοπούλου.

Η εφημερίδα «δημοκρατία» υπενθυμίζει στο ρεπορτάζ της ότι ο κ. Λιάκος είναι αυτός που έχει πολλές φορές προκαλέσει θύελλα με τις απόψεις του, έχει ταυτιστεί με το σημιτικό παρελθόν, στη συνέχεια στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα, έχει αγωνιστεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ έχει ουσιαστικά ταυτίσει τους μακεδονομάχους με τους «φανατικούς εξτρεμιστές του Ισλάμ», δηλαδή τους τζιχαντιστές.

Επίσης, έχει συνυπογράψει κείμενα υπέρ του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, αλλά και την εκδήλωση απαίτησης από την ελληνική κυβέρνηση να λογοδοτήσουν οι Έλληνες εθελοντές που πολέμησαν στη Σρεμπρένιτσα, ενώ όταν τέθηκε επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία φρόντισε για την επιλεκτική απουσία από το βιβλίο Ιστορίας της στ΄ δημοτικού των Ολοκαυτωμάτων στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο.

Είναι ο ίδιος που είχε δηλώσει ότι η Γενοκτονία των Ποντίων ήταν «ένα πυροτέχνημα που αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του ’90».

Στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα μετέχουν δύο ιστορικοί, οι Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας, ενώ κρούση φέρεται ότι έχει γίνει στον πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακό, Κωνσταντίνο Τσουκαλά, καθώς και στον καθηγητή Κοινωνιολογίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (London School of Economics) Νίκο Μουζέλη.

Χθες, η κυρία Αγγελοπούλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και προχθές με την επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά και τους ενημέρωσε για τη σύνταξη της επιτροπής του «Ελλάδα 2021» καθώς και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε δηλώσεις από το βήμα της Γερουσίας προέβησαν σήμερα ο Κώστας Τασούλας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γιάννα Αγγελοπούλου για την έναρξη Εργασιών Επιτροπής «Ελλάδα 2021», υπό την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου.

Δηλώσεις Κώστα Τασούλα

«Σήμερα η σύγχρονη Ελλάς, στη σύγχρονη Βουλή ξεκινάει τη σπάνια προσπάθεια να αναδείξει την ιστορία, την αξία και τον πολιτισμό της. Όχι για να γαντζωθούμε σε αυτήν, αλλά για να γίνει εφαλτήριο», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«Το 1821 (εκτός από μάχες & ιστορικά γεγονότα) είχαμε και πράξεις βαθύτατα πολιτικές, που συνδυαζόμενες με τον ηρωισμό παρήγαγαν ιστορία, είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Εμείς σήμερα εδώ αναλαμβάνουμε τη μεγάλη αποστολή.

Η θεσμοθετημένη Επιτροπή με την πρόεδρο της, με τη συνεργασία πρωθυπουργού & Βουλής, θα φιλοτεχνήσουμε ενόψει του 2021 τη νέα ζωοφόρο του Παρθενώνα, τόνισε και επισήμανε: «Ο Περικλής στον Επιτάφιό του είπε ότι λέμε κι εμείς σήμερα».

Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη

Η δική μας γενιά οφείλει να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Οι κύκλοι της ιστορίας μοιάζουν να ειρωνεύονται τις ιστορίες των ανθρώπων, είπε. Σήμερα καλούμαστε να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο. Τότε ήταν η γέννηση, τώρα είναι η αναγέννηση.

Προσδοκώ ότι τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα συνδεθούν με τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Δηλώσεις Γιάννας Αγγελοπούλου

Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους αποτελούν ορόσημο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, επισήμανε μιλώντας στη Βουλή, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

Είναι μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο., τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This