Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται (ακόμα) σε vertigo, χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη μέρα

Όλοι κοιτάζουν προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, αναμένοντας οδηγίες, αλλά ο αρχηγός τους καθυστερεί χαρακτηριστικά

Must Read

O ΣΥΡΙΖΑ τελεί ακόμα υπό την επήρεια του εκλογικού σοκ, ενώ η νευρικότητα είναι διάχυτη σε όλα τα κομματικά επίπεδα. Στις επίσημες ανακοινώσεις, μέσω των οποίων επιχειρείται (αλλά με ελάχιστη επιτυχία) να μεταδοθεί στην κοινή γνώμη ένα αίσθημα συλλογικής αισιοδοξίας και ανασύνταξης μπροστά στην κρίσιμη μάχη της 25ης Ιουνίου, γίνεται λόγος για ολομέτωπη αντεπίθεση, αλλά και για κινήσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του κόμματος.

Για την ώρα δεν είναι ακριβές πόσοι πιστεύουν σε αυτό… Μεσολαβούν τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «τις πιο κρίσιμες» για την ύπαρξη του κόμματος και ήδη στην Κουμουνδούρου διακρίνει κανείς τα ίχνη μιας ανεξήγητης νωθρότητας. Το Εκτελεστικό Γραφείο σε μια προσπάθεια να τονίσει την αίσθηση του επείγοντος συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο, με σκοπό να θέσει το κόμμα σε διάταξη μάχης. Μέχρι και τώρα κανένας δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Η αλήθεια είναι ότι ελήφθησαν κάποιες σοβαρές αποφάσεις που φέρνουν στο προσκήνιο πρόσωπα νέα και άφθαρτα, τα οποία, όπως σημειώνουν αρκετοί στην Κουμουνδούρου, θα έπρεπε να βγουν νωρίτερα στο προσκήνιο, προκειμένου να σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση του κόμματος. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιο σχέδιο που θα μπορούσε να υποστηριχθεί από τα πρόσωπα αυτά. Ολοι κοιτάζουν στην πλευρά του Α. Τσίπρα αναμένοντας οδηγίες, αλλά ο αρχηγός φαίνεται να καθυστερεί…

Στη συνεδρίαση του Σαββάτου το Εκτελεστικό Γραφείο εξέλεξε τη νέα εκλογική επιτροπή που θα σύρει το κάρο στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Στόχος είναι να αποτραπούν οι «ποικιλίες» και να βγαίνει το κόμμα προς τα έξω με συντεταγμένο και προγραμματικό λόγο που δεν θα αφήνει περιθώρια σε παρεξηγήσεις, τύπου Κατρούγκαλου και Φωτίου, οι οποίες, σύμφωνα με τον Τσίπρα, «κόστισαν πολλές μονάδες» την ώρα της κάλπης.

Στη νέα Εκλογική Επιτροπή θα συμμετέχουν η γραμματέας Ράνια Σβίγκου, η εκπρόσωπος Πόπη Τσαπανίδου, οι Κατερίνα Νοτοπούλου και Ράνια Θρασκιά από τη Θεσσαλονίκη, η Διάνα Βουτυράκου, μια νέα επιστήμων διεθνούς κύρους, η Εφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης, το στέλεχος της ΤτΕ Γιώργος Χουλιαράκης, η μεταδιδακτορική ερευνήτρια Μακρίνα Βιόλα Κώστη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, η διακεκριμένη επιστήμονας Τζένη Λειβαδάρου, μαζί με τη νεοεκλεγείσα γιατρό Αθηνά Λινού, η οποία έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη κατά του κορωνοϊού, και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος είναι πιστός στην κομματική γραμμή.

Από το think tank του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνονται ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, ειδικός στα ζητήματα ενέργειας, ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας και ο δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης, ειδικός στα θέματα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους. Επίσης, οι Χάρης Μαμουλάκης και Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, καθώς και ο Κινυούα Μάινα Νικόδημος, με καταγωγή από την Κένυα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This