Πυρετός διεργασιών και συμμαχιών στη «δεξιά πολυκατοικία»

Must Read

Αναδιάταξη των δυνάμεων και αλλαγές της τελευταίας στιγμής συντελούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με φόντο τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ο Αρειος Πάγος μπορεί στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία να φρέναρε την κάθοδο των μισών κομμάτων που τοποθετούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, όμως σήμερα οι δυνάμεις αυτές ετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε να κατέλθουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και να σημειώσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Παρά την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας η εκτίμηση είναι πως ένας συνασπισμός δεξιών κομμάτων που προτάσσει μια πατριωτική ατζέντα και φέρει την κυβέρνηση σε θέση άμυνας από δεξιά σκοπιά μπορεί να προσδώσει δυναμική να βρει χώρο στην επόμενη Βουλή.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός συνασπισμού δεξιών κομμάτων, τα οποία θα κατέλθουν στις εκλογές με όνομα «Πατριωτικός Συνασπισμός».

Η συμμαχία αυτή, σύμφωνα με τους δύο επιφανείς εκπροσώπους της, θα επιχειρήσει να κάνει μια ιδιότυπη «σκούπα» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας από πολλούς σχηματισμούς να στηρίξουν την προσπάθεια.

Μέχρι στιγμής στη συμμαχία συμμετέχουν η Πατριωτική Δύναμη του Προδρόμου Εμφιετζόγλου, η ΠΑΤΡΙΔΑ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, το Κίνημα ’21 του Ζώη Μπέχλη, οι Ελεύθεροι Ξανά του Φαίδωνα Βόβολη, το ΤΟΛΜΑ του Θανάση Κολυβά, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος του Γιάννη Μαλταμπέ, το ΕΛΚΙΣ του Δημήτρη Μπακάλη, η Νέα Ελλάδα του Ηλία Μαρκόπουλου και το Κίνημα Ελλάδα του Παναγιώτη Ματζάνα.

Στην ανακοίνωσή τους, μάλιστα, οι επικεφαλής της συμμαχίας έκαναν γνωστό πως έχουν ήδη κρούσει την πόρτα τόσο της ΝΙΚΗΣ όσο όμως και της Ελληνικής Λύσης. «Στις επόμενες μέρες εκτιμούμε ότι θα έρθουν και άλλα κόμματα να ενωθούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια. Θα με ρωτήσετε: Γιατί δεν συμμετέχει ο κ. Νάτσιος ή ο κ. Βελόπουλος; Του κ. Νάτσιου του ζητήσαμε τρεις φορές να συνεργαστούμε, αλλά το απέρριψε. Λυπούμεθα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτε. Στον κ. Βελόπουλο επίσης ζητήσαμε να συνεργαστούμε, αλλά εκείνος δεν μας προσέφερε ούτε μία έδρα διά αντιπροσώπου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία ανήκει στον πολιτικό χώρο της Δεξιάς, δεν αναμένεται να δώσει το «παρών» στη συγκεκριμένη συμμαχία, καθώς προ δύο μηνών είχε διαχωρίσει τη θέση της από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, δημιουργώντας το δικό της κόμμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This