Επιμένει στις δηλώσεις του και συνεχίσει να προκαλεί ο Χρήστος Γιαννούλης

Must Read

Επιμένει να προκαλεί με τους γελοίους ισχυρισμούς του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και τονίζει πως θα έκανε την ίδια δήλωση και πάλι για το χοιρινό και τους μετανάστες. Ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε ότι κινήσεις όπως αυτή που έχει προαναγγελθεί για την Κυριακή και αφορά διαμαρτυρία μετά χοιρινού και αλκοόλ έξω από τη δομή των Διαβατών, σύμφωνα με τον νόμο Καστανίδη, αποτελούν πράγματι ποινικό αδίκημα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υποκινούν τη ρατσιστική βία.

Διαβάστε επίσης: Πάνε καλά οι Συριζαίοι; Ζήτησαν να τιμωρούνται όσοι κάνουν μπάρμπεκιου και πίνουν κοντά σε δομές φιλοξενίας! (video)

Στην ερώτηση αν θα ξανάλεγε όσα είπε στη Βουλή και προκάλεσε σάλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Όπως σας βλέπω και με βλέπετε». Αναπτύσσοντας, μάλιστα, πλήρως το σκεπτικό του, υποστήριξε ότι δεν μίλησε ποτέ για απαγόρευση του χοιρινού, ενώ, απαντώντας στην παρατήρηση ότι ενδεχομένως με τη δήλωσή του να μεγαλοποίησε τη συμπεριφορά λίγων γραφικών, απάντησε: «Η γραφικότητα δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι η σπίθα από την οποία θα προκληθεί πυρκαγιά».

Για «ενωμένους χοιρινομεθύστακες» έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας: «Ορισμένα μέσα ενημέρωσης πρόθυμα τους προβάλλουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο δημοκρατικός κόσμος θα αντισταθεί και θα τους τιμωρήσει». Αναφέρθηκε δε και σε ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. «που κάνουν πίσω πολλά βήματα, χαϊδεύοντας αυτιά πάνω στο αφήγημα των εισβολέων και του εξισλαμισμού».

Από την άλλη πλευρά, στην κυβερνώσα παράταξη επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, καθώς εκτιμάται ότι οι ακραίες φωνές το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν και να υποδαυλίζουν περαιτέρω αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, εκτίμησε ότι τα είπε «με μια συγκεκριμένη λογική. Απάντησε σε μια δήλωση-πρόκληση του κ. Γιαννούλη να ποινικοποιηθεί ακόμα και το συνέρχεσθαι ή το αν θα ψήσουμε σουβλάκια. Ακούσαμε πάρα πολύ καλά τι είπε ο κ. Γιαννούλης και υπήρξε μια αντίδραση σε αυτό και τίποτε άλλο. Δεν δικαιολογώ κανέναν, είμαι ξεκάθαρος, ρατσιστικές κουβέντες μέσα στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν καμία θέση». Ο Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ., σχολίασε: «Οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά κάνει κακό και ταυτόχρονα ενισχύει τα άκρα. Ακραίες φωνές δεν βοηθούν. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοια ζητήματα. Δεν αργεί να επωαστεί και πάλι το “αβγό του φιδιού”. Είναι ώρα οι πολιτικοί να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα με προσοχή και νηφαλιότητα».

Διαβάστε επίσης: Διοργανωτής μπάρμπεκιου στα Διαβατά: «Να σταματήσει αυτό το παραμύθι ότι είναι κατατρεγμένοι άνθρωποι» (video)

Το Μεταναστευτικό θα απασχολήσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αύριο, όπου θα ενημερώσει τους βουλευτές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Την ίδια ώρα η Ν.Δ. διέγραψε το στέλεχός της Ιωάννη Σαντετσίδη για ρατσιστικά σχόλια. «Όταν οι δικοί μας πήγαν Γερμανία, Ελβετία και Βέλγιο ήταν νόμιμοι, ηθικοί και σεμνοί. Αυτοί οι μαύροι τι είναι;» έγραψε στο facebook και έκλεισε την ανάρτησή του με την προτροπή: «Στο Αιγαίο ρίξτε τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This