Η Αγαπηδάκη «μαρτύρησε» το… κρυφό σχέδιο για την Υγεία!

Χαρακτήρισε «επανάσταση» τις επικείμενες συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα

Must Read

Το πραγματικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα το ΕΣΥ, το οποίο, καταπώς φαίνεται, σκοπεύει να μετατρέψει σε ένα απέραντο ΣΔΙΤ, φανέρωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Χωρίς καμία απολύτως αναστολή, η επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, πρώην γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, υπεραμύνθηκε των «γαλάζιων» σχεδίων, σπεύδοντας να εξηγήσει πως η κεντροδεξιά παράταξη δεν προχωρά σε ιδιωτικοποίηση της Υγείας, αλλά σε σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μπορεί ο πολίτης, όπως ισχυρίστηκε, να έχει τις υπηρεσίες που χρειάζεται χωρίς να τις πληρώνει. Μάλιστα, η ίδια έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως το σχέδιο που έχει εκπονήσει η Ν.Δ. φέρνει «επανάσταση» στο κομμάτι της Υγείας. Οπως ανέφερε, βασικές αρχές του είναι η πρόληψη, η αναδιάταξη του ΕΣΥ και η αξιολόγηση παντού, με το σχέδιο να προβλέπει 10.000 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη απάντησε στη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρήματα που θα κατευθυνθούν στη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι θα δαπανήσει μόνο το 2% των πόρων. Οπως ισχυρίστηκε, στην πραγματικότητα, το ποσοστό από το κομμάτι των κρατικών ενισχύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ανέρχεται στο 9%, δηλαδή σχεδόν όσα ζητάει και το ΠΑΣΟΚ. Η «γαλάζια» υποψήφια επέμεινε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται στην Υγεία, μαζί με τα χρήματα που κατευθύνονται από το ΕΣΠΑ και τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, φέρνοντας ως παράδειγμα τα εκατοντάδες, όπως είπε, χειρουργεία που έχουν γίνει στον ιδιωτικό τομέα μέσω του ΕΟΠΥΥ χωρίς να πληρώσουν οι πολίτες, τη δραματική μείωση που παρατηρείται στα ράντσα στα νοσοκομεία, στις εφημερίες, αλλά και στις δευτερογενείς διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα, ώστε να μπορεί το ΕΚΑΒ να παρεμβαίνει σε περιστατικά άμεσης ανάγκης.

Στα… χνάρια του Πνευματικού

Υπενθυμίζεται πως λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά το κρυφό σχέδιο της Πειραιώς για την Υγεία μέσα από τις απαράδεκτες δηλώσεις του μέχρι πρότινος υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος είχε κάνει λόγο για διαλογή καρκινοπαθών «λόγω κόστους».

Τότε, έπειτα από ένα εικοσιτετράωρο κατά τα οποίο είχε προκληθεί πανδαιμόνιο αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης για αυτές τις, τουλάχιστον, κυνικές δηλώσεις, η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να τον αποπέμψει. Σημειωτέον πως σφοδρές υπήρξαν και οι αντιδράσεις των καρκινοπαθών, οι οποίοι κατήγγειλαν τις ανάλγητες δηλώσεις του «γαλάζιου» υποψήφιου βουλευτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This