Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ! «Μπαλάκι» η ευθύνη από το ένα κόμμα στο άλλο…

Δεν τα βρίσκουν στην ημερομηνία τα κόμματα και ναυαγεί, καθώς αρνούνται να αλλάξουν τα προεκλογικά τους προγράμματα

Must Read

Σε… ξέρα έπεσε το πολυσυζητημένο ντιμπείτ των πολιτικών αρχηγών, που δείχνει να ναυαγεί, αφού τα κόμματα δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν τα προεκλογικά τους προγράμματα και να βρουν κοινή ημερομηνία.

Η διακομματική επιτροπή είχε συμφωνήσει να υπάρξει τηλεμαχία την 1η Ιουλίου, αλλά λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30ή Ιουνίου για να επιλεγούν τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στην νέα ηγεσία της Ε.Ε., η ημερομηνία έπρεπε να αλλάξει. Κι αυτό γιατί ήταν  πολύ  πιθανό να μην μπορούσε να προσέλθει ο πρωθυπουργός, αφού θα έπρεπε ταυτόχρονα να βρίσκεται και στις Βρυξέλλες.

«Σφαγή μεταξύ των κομμάτων για τον υπεύθυνο»

«Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει τη διαθεσιμότητα του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Την ίδια ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας κατηγορεί την Κουμουνδούρου ως υπεύθυνη για την ακύρωση της τηλεμαχίας: «Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου»

Το ΚΚΕ υποστήριξε πως πως άλλαξε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη για να γίνει η τηλεμαχία και δεν γίνεται να ανατρέπει συνέχεια το πρόγραμμά του. Ετσι, το ναυάγιο ήταν αναπόφευκτο.

«ΝΔ: Προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του πρότεινε να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου, αργά το βράδυ.

Αντέδρασε όμως το ΚΚΕ υποστηρίζοντας πως έχει ανατρέψει δύο φορές το πρόγραμμά του για την συγκεκριμένη μέρα  και δεν πρόκειται να το αλλάξει για τρίτη φορά.

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτα διάθεση συνεννόησης, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και να διεξαχθεί με ζωντανό τρόπο και όχι με τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων. Γι’ αυτό και αρχικά μετέθεσε για τις 2 Ιουλίου την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματιστεί την 1η Ιούλη, για να διευκολύνει την πραγματοποίηση του ντιμπέιτ», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Μετά τη συνεδρίαση ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για απροθυμία να αλλάξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και έριξε ευθείες βολές στη ΝΔ λέγοντας: «να μην κρύβεται, για να γίνει η τηλεμαχία μεταξύ των Τσίπρα – Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο αργότερα τα έβαλε και με το ΚΙΝΑΛ, αλλά και το ΚΚΕ, με post που ανάρτησε στο facebook:

Την απάντηση από πλευράς ΝΔ έδωσε ο  Κωνσταντίνος Ζούλας λέγοντας: «εμείς προσήλθαμε με δύο εναλλακτικές ημερομηνίες αλλά δεν υπήρξε συμφωνία από τα υπόλοιπα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την 1η Ιουλίου και συμφωνήσαμε και σε αυτό αλλά και πάλι δεν μπορούσαν τα άλλα κόμματα. Το ντιμπέιτ δεν θα γίνει και όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

Ο Μανώλης Οθωνας, μιλώντας εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, τόνισε: «επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This