Το… λιθαράκι που θέλει να βάλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Φλωρίδης

Ο εκσυγχρονιστής που επέστρεψε 19 χρόνια μετά με κυβέρνηση Μητσοτάκη

Must Read

Μόλις δυο μέρες πριν τις εκλογές, το newsbreak είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την υπουργοποίηση του Γιώργου Φλωρίδη.

Έτσι μετά από 19 χρόνια επέστρεψε σε κυβερνητική θέση ο εκσυγχρονιστής του Σημίτη, με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, Φίλιππο Σπυρόπουλο είπε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να παραλαμβάνω από εσάς. Ευχαριστώ για την ενημέρωση που είχαμε λίγο νωρίτερα. Πριν από όλα οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί μου εμπιστεύτηκε αυτή την πολύ σημαντική θέση. Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός γιατί θα συνεργαστώ με τον κ. Γιάννη Μπούγα, έναν εξαίρετο νομικό και κοινοβουλευτικό και επίσης αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που θα συνεργαστώ μαζί με τα στελέχη του Υπουργείου. Η διαδρομή μου μετά από τέσσερα Υπουργεία με έμαθε ότι αποδίδει κυρίως η ομαδική δουλειά και ο σεβασμός στην Υπηρεσία. Δηλαδή, στα στελέχη της. Χωρίς τη συμμετοχή των στελεχών του Υπουργείου είναι προφανές ότι τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Κι αυτό θα το τιμήσω. Τώρα εγώ ανήκω και σε εκείνες τις περιπτώσεις της πολιτικής που κάποιος μετά από τόσα χρόνια θα μπορούσε να πει “για φαντάσου”. Ανήκω εκεί».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο λιθαράκι που θέλει να βάλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για να αφήσει το αποτύπωμά του προφανώς:

«Οφείλουμε να σεβαστούμε τη συλλογική κυβερνητική δουλειά. Αφού εκθέσουμε το πλαίσιο που σκεφτόμαστε για τον τομέα της Δικαιοσύνης θα αρχίσουμε να εξειδικεύουμε, να ενημερώνουμε, γιατί τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον τόπο αν πρώτα από όλους δε είναι συμμέτοχος ο κόσμος. Ο κόσμος για να συμμετάσχει σε
μια προσπάθεια, δηλαδή να την υποστηρίξει, πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος.

Πολλές φορές εμείς νομίζουμε ότι έχουμε ένα σχέδιο στο κεφάλι μας, το θεωρούμε το καλύτερο δυνατό αλλά αυτό πολύ γρήγορα διαπιστώνουμε ότι δεν αποδίδει επειδή οι βασικοί συντελεστές που θα το υλοποιήσουν, αλλά κυρίως ο κόσμος, ο οποίος θα δεχθεί τις θετικές ή αρνητικές του συνέπειες δεν το γνωρίζει. Σε αυτό θα δουλέψουμε πάρα πολύ. Είναι το μόνο που μπορώ να πω τώρα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This