Βιάζεται ο Μητσοτάκης: Το πρώτο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή

Σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου ώστε να γίνει πιο εξωστρεφές, τουτέστιν έρχονται οι ιδιώτες!

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 17:00 στο υπουργείο Οικονομικών. Με αυτό τον τρόπο εγκαινίασε κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία, εκκινώντας από το πρώτο τη τάξει, όπως ορίστηκε και από το σχετικό ΦΕΚ.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό ότι πριν από τις θερινές διακοπές θα ψηφιστεί το οικονομικό πολυνομοσχέδιο, το οποίο και θα περιλαμβάνει τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία και μίλησε για σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου ώστε να γίνει πιο εξωστρεφές: «Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο πιο παραγωγικό, εξωστρεφές και καινοτόμο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη θα έχει αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των χαμηλόμισθων», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα αποτυπώνονται οι βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις, τις οποίες είχαμε παρουσιάσει πριν τις εκλογές και αφορούν το επόμενο έτος, 2024. Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών. Το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου».




Χατζηδάκης: «Πατάμε σε γερά θεμέλια»

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι «πατάμε σε γερά θεμέλια» και δήλωσε πως «λέμε λίγα και κάνουμε πολλά», σχετικά με το πλαίσιο του νομοσχεδίου που αφορά στην εκπλήρωση των βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαστε αισιόδοξοι πρώτον διότι πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη τετραετία. Δεύτερον, διότι έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη χώρα και για την οικονομία. Ένα αποτέλεσμα το οποίο δίνει στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία. Ταυτοχρόνως, συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό το πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου που θα καταθέσει το ΥΠΟΙΚ στην εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων. Με αυτό δίνουμε μια απάντηση σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεων μας και μένουμε και πάλι πιστοί στον δρόμο που είχαμε ανοίξει: Λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This