Ήρθε ο Κινέζος πρόεδρος: Στο επίκεντρο οι επένδυση της Cosco – Ποιο είναι το πρόγραμμά του

Must Read

Λίγα μετά τις 19.30 έφθασε η πτήση του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τον Κινέζο πρόεδρο υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, Γιώργος Γεννηματάς.

Ο Πρόεδρος της Κίνας θα μείνει για δύο ημέρες στη χώρα μας (από 10 έως 12 Νοεμβρίου), καθώς αποδέχθηκε την πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου. Η επίσημη επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα πραγματοποιείται μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σαγκάη και αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, οι οποίες από το 2006 έχουν λάβει τον χαρακτήρα Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης και Xi Jinping δεν ήθελαν να… αποχωριστούν μετά την επιτυχημένη συνάντηση συνεργασίας

Οι δυο πλευρές θα υπογράψουν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας, που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Στο επίκεντρο της επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί και η κομβικής σημασίας επένδυση της Cosco στον Πειραιά, την οποία θα επισκεφθεί ο Kινέζος Πρόεδρος μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, αύριο το πρωί (Δευτέρα), στις 09:50, ο Κινέζος Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, στις 11:10 ο Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσει τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών, που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Στις 16.30 οι δύο ηγέτες, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) στο λιμάνι του Πειραιά.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου στις 19:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο οποίο θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This