Σχεδιασμένη μεθόδευση για να καταργήσουν την… ενοχλητική ΑΔΑΕ

«Μαγειρεύεται» η συγχώνευσή της με την ΑΠΠΔ

Must Read

Οργιάζουν οι φήμες περί επικείμενης συγχώνευσης της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με την Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων. Η προαναγγελία της νέας κυβέρνησης για την ψήφιση στη Βουλή της επικαιροποίησης του νομοσχεδίου για το λεγόμενο επιτελικό κράτος έχει φουντώσει τις συζητήσεις στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εντάξει την επίμαχη διάταξη σε αυτό το σχέδιο νόμο.

Η συγχώνευση των δύο ανεξάρτητων Αρχών είναι μια κίνηση την οποία προετοιμάζει η κυβέρνηση ήδη από την προηγούμενη θητεία της. Ο λόγος είναι βεβαίως η ενασχόληση τόσο του Χρήστου Ράμμου, επικεφαλής της ΑΔΑΕ, όσο και του Κωνσταντίνου Μενουδάκου, προέδρου της ΑΠΠΔ, με τη δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, η οποία η κυβέρνηση θα ήθελε όσο τίποτα άλλο να ξεχαστεί.

Τα βλέμματα όλων, λοιπόν, στρέφονται στις επόμενες κινήσεις του Υπουργείου Επικρατείας. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός δήλωσε χθες πως μετά το φορολογικό νομοσχέδιο θα ακολουθήσει η ψήφιση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το λεγόμενο Επιτελικό II, η οποία, όπως ανέφερε, θα περιλαμβάνει τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, ένα κείμενο, σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, «αρκετά ώριμο νομοπαρασκευαστικά, καθώς και συγκεκριμένες σημειακές παρεμβάσεις στον νόμο για το επιτελικό κράτος, όπως, για παράδειγμα, τον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιακών γραμματέων».

Σημειωτέον πως στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το πρώτο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2019, δεν ήταν παρά ένα πουκάμισο αδειανό. Κι αυτό διότι δεν οδήγησε πουθενά, ούτε και απέδωσε, καθώς στην ουσία κατά την
προηγούμενη θητεία υπήρχαν υπερυπουργοί οι οποίοι έφερναν τα νομοσχέδια κατά δεκάδες στη Βουλή, που στην πράξη ούτε εφαρμόστηκαν ούτε και βοήθησαν τον τόπο.

Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο που θα ψηφιστεί λογικά στις αρχές Αυγούστου, λίγο προτού κλείσει η Βουλή για την καθιερωμένη θερινή ραστώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This