Η νέα χωροταξία της Βουλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να φύγουν οι Σπαρτιάτες από την «πλάτη» του!

Δυσφορία με το «καλημέρα» στη Βουλή

Must Read

Ο αριθμός των κομμάτων (8) που μπήκαν στο Κοινοβούλιο έφερε αλλαγές στη χωροταξία της Βουλής, καθώς η πληθώρα δεξιών και ακροδεξιών βουλευτών δεν άφησε και πολλές επιλογές.

Κάπως έτσι οι βουλευτές των Σπαρτιατών και της Νίκης, κάθισαν στα αριστερά έδρανα της Βουλής, και συγκεκριμένα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η χωροταξία προκάλεσε εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά η τοποθέτηση των Σπαρτιατών αποτελεί casus belli για τους αριστερούς βουλευτές που θα πρέπει να είναι δίπλα δίπλα με τους βουλευτές που οφείλουν την εκλογή τους στον Ηλία Κασιδιάρη. Το θέμα συζητήθηκε και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αύριο η Όλγα Γεροβασίλη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα μόλις εκλεγεί και αναλάβει τα καθήκοντά του.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο ανέφερε σε έντονους τόνους ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.

Με 158 βουλευτές, η ΝΔ καταλαμβάνει τα δεξιά έδρανα αλλά και μέρος από τα κεντρικά, ενώ πίσω της κάθονται βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραμένουν στα μπροστινά κεντρικά έδρανα.


Στα αριστερά έδρανα βρίσκεται το ΚΚΕ που έχει πίσω του τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.

 

Η επιστολή διαμαρτυρίας

Σε επιστολή του προς τον Κ. Τασούλα, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ορκωμοσία των βουλευτών οφείλω να σας καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αρχική επιλογή των θέσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαχρονικά συμβάλλει και στηρίζει την λειτουργία της Βουλής και προασπίζεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως βάση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού και της κοινωνίας προς αυτές.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα για τις ενέργειες σας και τις αποφάσεις σας»


Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This