Ηχηρό μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: «Έχουμε αυτοπεποίθηση και ισχυρό στρατό… Δεν είμαστε αδύναμοι!»

Must Read

Πολλαπλά μηνύματα προς Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Ερωτηθείς για ακόμα μια φορά σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιφρουρήσει και τον δικό της εθνικό χώρο, ο οποίος δεν μπορεί να λειτουργεί ως χώρος διακίνησης προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επισήμανε, όμως, ότι και η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιδείξει την απαιτούμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η οποία τις περισσότερες φορές βρίσκεται μόνο στα λόγια. Με αυτόν τον τρόπο ο υπουργός επιβεβαίωσε τα λόγια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απ’ τις Βρυξέλλες, που είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα βρήκε στήριξη μόνο από… έναν ετέρο!

Δείτε επίσης: Ο Χρυσοχοΐδης παραδέχεται ότι χάθηκε η… μπάλα με το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς για το αν η ΝΔ είχε καλλιεργήσει προεκλογικά προσδοκίες για τη διαχείριση του ζητήματος, τις οποίες τώρα ως κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει, απάντησε πως το κόμμα του υπήρξε ειλικρινές απέναντι στους πολίτες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η σημερινή κυβέρνηση έχει βελτιώσει τόσο τη φύλαξη των συνόρων –που στη συνέχεια θα γίνει ακόμα καλύτερη-, αλλά και τις επιδόσεις στο θέμα των επιστροφών.

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η τακτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση εστιάζει στον διάλογο, αλλά δεν είναι μια ήπια τακτική. Είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή τακτική, η οποία κρατάει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας ως οφείλει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απεμπολεί κανένα από τα εθνικά μας συμφέροντα. «Έχουμε αυτοπεποίθηση, ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις και ανερχόμενη οικονομία, οπότε αντιμετωπίζουμε την Τουρκία ως ίσος προς ίσο κι όχι ως αδύναμοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός θεώρησε σωστό να κάνει τόνωση ηθικού στο ελληνικό φρόνημα, ωστόσο πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία έχει ξοδέψει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια σε αμυντικές δαπάνες, ενώ η Ελλάδα στο ίδιο χρονικό διάστημα 0,5 δισεκατομμύριο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This