Ρήξη Μητσοτάκη-Μηταράκη!

Ο Μητσοτάκης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Μηταράκη

Must Read

Ρήξη στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νότη Μηταράκη «δείχνουν» οι τελευταίες εξελίξεις. Οι εξαγγελίες του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί έφιππης αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας «βρήκαν» τοίχο, όπως αποδείχτηκε, με το γραφείου του πρωθυπουργού να διαρρέει ότι δεν κάνει δεκτή την πρόταση του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» μεγαλοπρεπώς Νότη Μηταράκη, αρνούμενος τη σύσταση έφιππης ομάδας στην ΕΛΑΣ. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές: «προτάθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ν. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι η έφιππη αστυνομία, εφόσον εγκριθεί η δημιουργία της, αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του 2024, θα αποτελείται από 6-8 έφιππους αστυνομικούς και θα έχει παρουσία στο τουριστικό κέντρο, ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.

Τα «μαζεύουν» για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Παράλληλα, μετά τις δηλώσεις Μηταράκη ότι πάνω από 1.000 αστυνομικούς που είχαν προσληφθεί για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα απορροφηθούν στους Ειδικούς Φρουρούς, «μαζεύουν» τα περί «κατάργησης» της ομάδας.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟ αναφέρει: 

«Σε αντίθεση με αυτά που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς η Ελληνική Αστυνομία θα διαφυλάξει πλήρως την ασφάλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως πράττει ήδη. Καμία μορφή παραβατικότητας δεν θα γίνει ανεκτή.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, με δεδομένο ότι η κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι βελτιωμένη, επανεξετάζεται διαρκώς ο τρόπος συμβολής της ΕΛ.ΑΣ. στην ασφάλεια των ΑΕΙ, πάντα σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές, διαμορφώνοντας συγκεκριμένο σχέδιο ανά ίδρυμα, που θα καλύπτει τις συνολικές ανάγκες ασφαλείας των ιδρυμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, μαζί με το σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, και θα παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που απαιτείται»

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This