Κολλητός του Αυγενάκη ο δήμαρχος Καρδίτσας που «έφαγε» πρόστιμο για μαύρη εργασία!

Σάλος με την αδήλωτη εργασία σε δημόσια περιουσία και την στήριξη της ΝΔ στον Β. Τσιάκο

Must Read

Αίσθηση έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό με τον Δήμο που «πιάστηκε» στα «πράσα» να απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη! Πρόκειται για τον Δήμο Καρδίτσας, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για αδήλωτη εργασία σε… δημόσια περιουσία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Δήμο Καρδίτσας, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.500 ευρώ, αφού όπως αποδεικνύεται ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος (δάσκαλος στο επάγγελμα και αιώνιος συνδικαλιστής) ατάραχος ως συνήθως, έχει γραμμένη στα παλιά του τα παπούτσια τη νομοθεσία.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι αδιαφορία για τα πεπραγμένα του φαίνεται να δείχνει και η ίδια η Νέα Δημοκρατία, η οποία στηρίζει τον κ. Τσιάκο. Δηλαδή, στηρίζει έναν δήμαρχο, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο για μαύρη εργασία,  σε βάρος του οποίου έχει υποβληθεί μάλιστα και μήνυση από δημοτικό σύμβουλο.

Σημειώνεται ότι δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η ΝΔ έκανε «σημαία» την αδήλωτη εργασία που βεβαιώθηκε από τα αρμόδια όργανα στο ξενοδοχείο της συζύγου του Γιάννη Ραγκούση, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοινώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και κομματικών στελεχών όπως και με επίσημο δελτίο τύπου, η ΝΔ ζητούσε την παρέμβαση Τσίπρα και την άμεση αποπομπή του Ραγκούση από το κόμμα της αντιπολίτευσης. Δικαίως το έκανε αυτό καθώς είχε το ηθικό πλεονέκτημα από την περίπτωση του τότε Υπουργού Μαγγίνα επί Καραμανλή, τον οποίο καρατόμησε μόλις ενημερώθηκε ότι απασχολούσε έναν ανασφάλιστο στην οικία του.

Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν αδήλωτη (μαύρη) εργασία σε ιδιωτική περιουσία. Ωστόσο στην περίπτωση του Δήμου Καρδίτσας, πρόκειται για αδήλωτη εργασία σε δημόσια περιουσία!

Πώς είναι δυνατόν η ΝΔ να στηρίζει τον Δήμαρχο που πιάστηκε να παρανομεί σε δημόσια επιχείρηση (και όχι σε ιδιωτική όπως στην περίπτωση Ραγκούση); Νομιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ την μαύρη εργασία;

Βέβαια, είναι γνωστές οι φιλικές και διαπροσωπικές σχέσεις του κ. Τσιάκου, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα, ο τελευταίος, σύμφωνα με πηγές, επισκέπτεται συχνά πυκνά την Καρδίτσα αλλά και τον φίλο του τον Δήμαρχο.

Ευθύνες για τις πλημμύρες με 3 νεκρούς

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Τσιάκος βαρύνεται και με τις ευθύνες της τρομερής πλημμύρας στην Καρδίτσα, μετά την κακοκαιρία «Ιανός», τον Σεπτέμβριο του 2020. Ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε καταγγείλει για τις ευθύνες τους δήμαρχο Καρδίτσας, αντιπεριφερειάρχη και περιφερειάρχη. Επειδή κατά την διάρκεια της ως άνω πλημμύρας έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα συσχετίστηκαν και έγιναν κακούργημα, θα κληθούν σε απολογία όλοι οι έχοντες την ευθύνη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Το πότε είναι άγνωστο, σίγουρα πάντως, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι υπεύθυνοι δεν πρόκειται να την «γλιτώσουν» και θα καθίσουν στο σκαμνί για τις ζωές που χάθηκαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This