Ο πολιτικός κόσμος της χώρας για την συντριβή του canadair: «Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα…»

Must Read

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 34χρονου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά και του  27χρονου συγκυβερνήτη Περικλή Στεφανίδη, πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους canadair που συνετρίβη κατά την κατάσβεση της φωτιάς στο χωριό Πλατανιστός στην Κάρυστο, κράτησε η Βουλή των Ελλήνων, όπου σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων.

Κατόπιν, ο προεδρεύων της Ολομέλειας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε εκ μέρος του Σώματος «την βαθιά οδύνη για την απώλεια των δύο πιλότων μας, που έπεσαν κάνοντας τον καθήκον τους με ηρωισμό και αυτοθυσία την ώρα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς».

Με τη σειρά της, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «οι πολύ δύσκολες στιγμές για την χώρα μας με τα πύρινα μέτωπα να είναι σε εξέλιξη, πλέον γίνονται τραγικές με την απώλεια των δύο πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους που κατέπεσε νωρίτερα. Δύο μαχητές που υπερέβαλαν εαυτόν, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να είμαστε όλοι ασφαλείς. Να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτά που μας ενώνουν από όσα μας χωρίζουν».

Κ. Μητσοτάκης: Η πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων για την απώλεια των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215.

«Η πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συνθήκες του δυστυχήματος να διερευνηθούν

«Η τραγική είδηση του θανάτου των χειριστών του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, μας συγκλονίζει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες» και «τους οφείλουμε τον απέραντο σεβασμό μας».

H αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς τους και τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους τους που εδώ και μέρες παλεύουν στα πύρινα μέτωπα, υπογραμμίζοντας πως «οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος».

Ν. Ανδρουλάκης: «Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την προσφορά τους στην πατρίδα»

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια των δύο ηρωικών μας πιλότων, που με αυτοθυσία επιχειρούσαν πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για τη τραγωδία της πτώσης του canadair.

«Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την προσφορά τους στην πατρίδα. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Το τραγικό δυστύχημα των δύο πιλότων αναδεικνύει την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους, καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

«Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, του οποίου τα αίτια πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Κ. Βελόπουλος: «Η θυσία τους υπέρ Πατρίδος, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας»

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των Ελλήνων ηρώων, Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη. Η θυσία τους υπέρ Πατρίδος, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Το κράτος οφείλει να σταθεί έμπρακτα στις οικογένειες των ηρώων που η θυσία τους θα μνημονεύεται εις το διηνεκές. Η Ελληνική Λύση απαιτεί από την κυβέρνηση την κήρυξη εθνικού πένθους. Πέραν της έμπρακτης στήριξης στους οικείους των ηρώων, θα απαιτήσουμε την διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για την πτώση του συγκεκριμένου αεροσκάφους και την απόδοση τυχόν ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δίνοντας τη μάχη με τις φλόγες οι δύο ιπτάμενοι πιλότοι μας, ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, έχασαν σήμερα τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να σώσουν τις ζωές άλλων ανθρώπων και τις περιουσίες τους. Η αυτοθυσία και η τόλμη τους μάς έχουν συγκλονίσει όλους. Με οδύνη εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους και να ξέρουν πως όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα θυμόμαστε αυτούς τους ήρωες για πάντα», ανέφερε σε ανάρτησή της η Έφη Αχτσιόγλου.

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη», ήταν το σχόλιο του Νίκου Δένδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This