To παρασκήνιο της αποχώρησης Πατούλη και οι διαρροές του Μαξίμου

«Πολιτικά ώριμη» και «παραταξιακά ενωτική» η στάση του νυν περιφερειάρχη

Must Read

Την αποχώρησή του από την κούρσα για την περιφέρεια της Αττικής ανακοίνωσε σήμερα ο Γιώργος Πατούλης, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για μια ειλημμένη απόφαση.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι οι διαδικασίες για την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά έγιναν γρήγορα και αναίμακτα. Ο περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθάρισε στην ανακοίνωσή του ότι δεν θα πάει κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει τον υφυπουργό Άμυνας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι παραμένει πιστός στις αρχές και της Αξίες της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οτι θα συνταχθεί με όποια απόφασή της.

Πριν ανακοινώσει την απόσυρσή του, ο νυν περιφερειάρχης Αττικής επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, και γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη στον οποίο εξέφρασε την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, πηγές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν «πολιτικά ώριμη» και «παραταξιακά ενωτική» τη στάση του κ. Πατούλη. Όπως τονίζουν, «ανταποκρίνεται με ευθύνη στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής συγκυρίας» και το «σημαντικό έργο του στην Περιφέρεια Αττικής θα έχει δυναμική και δημιουργική συνέχεια».

Την ίδια στιγμή, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι η ΝΔ δεν έκανε «παζάρια» με τον κ. Πατούλη και ότι είχε ήδη αποφασιστεί να λάβει το χρίσμα ο Χαρδαλιάς.



«Παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μου. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα» τόνισε ο ίδιος στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Πατούλης.

Παραμένω πιστός  στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές,  όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής,  συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής. 

Παραμένω πιστός  στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα. 

Θέλω  να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου  αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία.  Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.  
Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την απόσυρση υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους περιφερειάρχες δεν στηρίξαμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη στέλνοντας μήνυμα στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, κατά την διάρκεια της παρουσίασης  της υποψηφιότητας του πρώην αρχηγού Αλκιβιάδη Στεφανή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η υποψηφιότητα Χαρδαλιά

Μπορεί να έπαιξε τον ρόλο του και το απαράδεκτο ζεϊμπέκικο που χόρεψε ο κ. Πατούλης στο Ζάππειο και μάλιστα σε ημέρα εθνικού πένθους λόγω της συντριβής του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair στην Κάρυστο, ωστόσο, όσοι γνωρίζουν καλά λένε ότι αυτό ήταν απλά μια πρόφαση. Η ΝΔ είχε βάλει στόχο τον Νίκο Χαρδαλιά ήδη από τον Ιανουάριο του 2022. Ωστόσο, τότε ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τώρα, όμως δέχτηκε.


«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς» αναφέρει το δελτίο Τύπου.


Δείτε επίσης:

Εμπλέκουν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση Πατούλη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This