Τηλεφώνημα του Κροάτη πρωθυπουργού στον Μητσοτάκη για την δολοφονία του 29χρονου

Must Read

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, που έπεσε νεκρός από επίθεση σκληρών Κροατών οπαδών, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ανακοίνωση της η κυβέρνησης της Κροατίας, ξεκαθαρίζει πως «καταδικάζει έντονα τις ταραχές που προκάλεσαν οι οπαδοί, τη βία και τον χουλιγκανισμό στην Αθήνα που οδήγησαν στην τραγική απώλεια της ζωής ενός Έλληνα οπαδού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος νέου» σημειώνει η κρατική κυβέρνηση και προσθέτει:

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά των φιλάθλων βλάπτει τον αθλητισμό, που προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και το σεβασμό προς τους αθλητές. Αντί να διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας για την πιο ελίτ ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Champions League, μεταξύ των πρωταθλητών Κροατίας και Ελλάδας- Ντιναμό και ΑΕΚ- βλέπουμε φρικτές σκηνές από την Αθήνα όπου κάποιοι οπαδοί βλάπτουν το κροατικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα, εμποδίζουν όλους τους άλλους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των συλλόγων της Κροατίας και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας σε μια αξιοπρεπή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα» σημειώνει η κυβέρνηση του Πλένκοβιτς και καταλήγει:

«Αναμένουμε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές και να επιβληθούν ποινές στους υπεύθυνους για τα επεισόδια, τη δολοφονία και τους τραυματισμούς άλλων φιλάθλων. Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κροατίας στην Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές για τους περίπου 80 κρατούμενους Κροάτες πολίτες».

Aξίζει να σημειωθεί ότι πηγές του υπ. Εσωτερικών της Κροατίας αναφέρουν ότι είχαν ενημερώσει πλήρως την ΕΛΑΣ για την έλευση των χούλιγκαν, δίνοντας ακόμα και πινακίδες από τα οχήματά τους, αλλά και τον τόπο διαμονής τους στη χώρα μας.

Δείτε επίσης:

Από… παντού είχε ενημερωθεί η ΕΛΑΣ για τους σκληρούς Κροάτες χούλιγκαν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This