Μόνο με εγγύηση των εθνικών συμφερόντων οι νέες βάσεις των ΗΠΑ

Θα αξιοποιήσει προς όφελος της ελληνικής κυριαρχίας το αίτημα των Αμερικανών για τα νησιά του Αιγαίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Συντάκτης: Newsroom

Το αίτημα των ΗΠΑ που θα υποβληθεί στην κυβέρνηση μετά την έγκρισή του από τη Γερουσία για διάθεση διευκολύνσεων στις ΗΠΑ στα νησιά του Αιγαίου θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση να διασφαλίσει όλα τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Διαφορετικά θα οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Και τούτο διότι οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, έχουν παράνομα επιβάλει αποστρατιωτικοποίηση κυρίως στα νησιά της Συνθήκης της Λωζάννης και της Σύμβασης Μοντρέ και δεν αποδέχονται τα 10 ν.μ. εθνικού χώρου και κατάθεση σχεδίων πτήσης. Ενώ σε αποκλειστικά εθνικό αμερικανικό πλαίσιο υποστηρίζουν εγγράφως ότι 39 βραχονησίδες του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων και των βραχονησίδων Καλόγεροι στο μέσο του Αιγαίου, δεν είναι ελληνικές.

Χώρια που η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει καταχωρίσει στο αμερικανικό εγχειρίδιο GLΟBAL SAR PLAN το μισό Αιγαίο ως περιοχή SAR (περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης) της Αγκυρας, γεγονός που αποδέχεται και εφαρμόζει ο 6ος Στόλος. Με αυτά τα δεδομένα που θα καταγραφούν στη συνέχεια, η όποια διάθεση των νήσων ΛΗΜΝΟΣ – ΣΚΥΡΟΣ -ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ και ΚΑΡΠΑΘΟΣ θα πρέπει να γίνει μόνο υπό προϋποθέσεις για να διασφαλιστούν τα ελληνικά συμφέροντα.

Αποστρατιωτικοποίηση

Οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και προς ικανοποίηση των τουρκικών βλέψεων σε βάρος της Ελλάδας, έχουν επιβάλει από το 1980 αυθαίρετα και παράνομα αποστρατιωτικοποίηση κυρίως στα νησιά Σαμοθράκη, Λήμνος, Σάμος, Ικαρία, Λέσβος, Χίος και στα Δωδεκάνησα, και ισχυρίζονται και εφαρμόζουν στην πράξη ότι η Ελλάδα με το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Λήμνο παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία όμως δεν απαγορεύει αεροπορικές βάσεις ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑΥΤΙΚΕΣ.

Από τη δεκαετία του 1980 ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, παράνομα και αυθαίρετα εξυπηρετώντας τις βλέψεις της Τουρκίας, έχουν στοχοποιήσει στην πράξη τα νησιά του Αιγαίου και υποστηρίζουν ψευδώς ότι είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν τόλμησε να ανατρέψει τις παράνομες και ψευδείς αποφάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία, αν τολμήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Λόγω μη ελληνικής αντίδρασης έφτασαν μάλιστα στο σημείο ο Αμερικανός ανώτατος διοικητής Νατοϊκών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) να εκδώσει διαταγή προς τις χώρες του ΝΑΤΟ (Αύγουστος 2006) με την απαγόρευση στα αεροσκάφη των χωρών να προσεγγίσουν εγγύτερα των 6 ν.μ. από τις ακτές των νήσων, με το παράνομο και ηλίθιο αιτιολογικό ότι τα νησιά με βάση τις συνθήκες τελούν υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, θέτοντας ταυτόχρονα και στα άχρηστα τα 10 ν.μ. ΕΕΧ (η «κυριακάτικη δημοκρατία» συνεχώς και πιεστικώς αναφέρεται σε τακτά διαστήματα αναλυτικότατα στο θέμα αυτό).

Η διαταγή αυτή του SACEUR παραμένει ακόμα και σήμερα σε ισχύ, λόγω αδράνειας ανευθυνότητας, αδιαφορίας και αδυναμίας όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.
Ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση παραχωρήσει ή όχι τη Λήμνο στις ΗΠΑ, οφείλει να απαιτήσει την απόσυρση και την κατάργηση όλων των διαταγών του ΝΑΤΟ που θέτουν σε κίνδυνο την ελληνική κυριαρχία των νήσων, διαφορετικά θα οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες αναθεώρησης των συνθηκών.

Η κυβέρνηση με την παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης στις ΗΠΑ όφειλε να έχει ζητήσει την κατάργηση των διαταγών του ΝΑΤΟ, πλην όμως δεν το έπραξε. Ετσι θα της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία για να προασπίσει την ελληνική κυριαρχία, διαφορετικά -αργά ή γρήγορα- οιΕλληνες θα πληρώσουν τις αμαρτίες συγκάλυψης της ελληνικής κυβέρνησης.

Ελληνικός εθνικός εναέριος χώρος – σχέδια πτήσεων

Οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν αποδέχονται τα 10 ν.μ., αλλά μόνο τα 6 ν.μ. του ΕΕΧ, καθώς επίσης και τα σχέδια πτήσης, και ταυτίζονται νομικά και πολιτικά με τις θέσεις της Αγκυρας. Αυτό αποδεικνύεται και από τη διαταγή του αμερικανού SACEUR που προαναφέρθηκε.

Ωστόσο, το πρόβλημα του ΕΕΧ η κυβέρνηση το έχει αναγάγει σε… τουρλουμπούκι, με αδιαφορία και ασυνέπεια σε βάρος της χώρας, με αποτέλεσμα κανένας χρήστης του ΕΕΧ να μη γνωρίζει πόσα ναυτικά μίλια και πού τα έχει η Ελλάδα, δηλαδή αν έχει 6, 10 ή 12 ν.μ. Και τούτο διότι η κυβέρνηση κύρωσε στη Βουλή τον νόμο 4767/21 Ιανουαρίου 2021, με τον οποίο στο Ιόνιο και μέχρι το Ταίναρο επεκτείνονται τα χωρικά ύδατα ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ σε 12 ν.μ., και για τον νόμο αυτό πήρε κομματικά και πατριωτικά εύσημα. Ομως ο νόμος αυτός είναι ανενεργός, διότι ουδείς χρήστης, ήτοι όλα τα αεροπορικά μέσα -πολιτικά και στρατιωτικά, εθνικά και διεθνή-, δεν γνωρίζει και δεν εφαρμόζει τα 12 ν.μ., αλλά τα 10 ν.μ. εναέριου χώρου.

Και τούτο διότι μολονότι έχουν περάσει 2,5 έτη από την ψήφιση του νόμου, το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. δεν έχει καταχωρίσει ακόμα τα 12 ν.μ. ΕΕΧ στο Ιόνιο στο θεσμικό εγχειρίδιο αεροπορικών πληροφοριών Ελλάδας (AIP GREECE), το οποίο υποχρεωτικά χρησιμοποιούν όλα τα αεροπορικά μέσα για τις πτήσεις στο FIR Αθηνών, αλλά ακόμα και σήμερα αναγράφεται ότι ο ΕΕΧ σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι 10 ν.μ. και όχι 12 ν.μ. στο Ιόνιο.

Βραχονησίδες

Τον Αύγουστο 2021 κυκλοφόρησε η πρώτη έκθεση της διεύθυνσης Ερευνών του Κογκρέσου, που περιλαμβάνει και τα Ελληνοτουρκικά. Στην έκθεση αυτή, η οποία είναι σε ισχύ, αναγράφεται ότι 39 βραχονησίδες στο Αιγαίο δεν είναι ελληνικές και είναι διαφιλονικούμενες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Την έκθεση αυτή η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, αλλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την αποδέχθηκαν με τη διαδικασία σιωπηρής αποδοχής, διότι ουδείς αντέδρασε για να την καταργήσει ή να την τροποποιήσει, μολονότι είναι σε βάρος ελληνικής κυριαρχίας και μολονότι περιέχει χάρτη με 39 βραχονησίδες μη ελληνικές. Εναν μήνα μετά την κυκλοφορία της εν λόγω έκθεσης 30 Σεπτεμβρίου 2021, και σίγουρα με βάση αυτή την έκθεση του Κογκρέσου, η Αγκυρα έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ, με την οποία δηλώνει και ισχυρίζεται ότι πλείστες βραχονησίδες στο Αιγαίο δεν είναι ελληνικές και προτείνει διαπραγματεύσεις για μοιρασιά.

Ο χάρτης της έκθεσης του αμερικανικού Κογκρέσου με τις 39 ελληνικές βραχονησίδες, τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση τις χαρακτηρίζει διαφιλονικούμενες, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δηλαδή μη ελληνικές. Τώρα είναι η ευκαιρία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαιτήσει την απόσυρση της αμερικανικής έκθεσης, προτού αποφασίσει να παραχωρήσει στην Ουάσινγκτον ελληνικά νησιά για αμερικανικές διευκολύνσεις

Στην τουρκική αυτή επιστολή, η κυβέρνηση απάντησε με ψέματα για να υποστηρίξει την ελληνικότητα των βραχονησίδων, εκτός και πλέον εφαρμόζεται η πρόσφατη δήλωση Μητσοτάκη, ότι η κυριαρχία είναι έννοια σχετική. Ετσι η κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις για παραχώρηση διευκολύνσεων οφείλει να απαιτήσει τη διόρθωση- τροποποίηση της έκθεσης του Κογκρέσου.

Οφείλει ακόμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να αποδεχθούν την παραχώρηση και να χρησιμοποιήσουν τις βραχονησίδες Καλόγεροι ως βάση ευκολιών, δεδομένου ότι οι βραχονησίδες αυτές είναι μεγάλες σε έκταση για εύκολη δημιουργία ελικοδρομίου τουλάχιστον, διαθέτουν νερό και κόλπους για ανεφοδιασμό, προκειμένου να μην ψάχνουμε να βρούμε τις βραχονησίδες υπαιτιότητια ΗΠΑ και αδιαφορία της κυβέρνησης.

Περιοχή SAR

Οφείλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να σεβαστεί την ελληνική νομοθεσία και να τροποποιήσει το εγχειρίδιο της αμερικανικής ακτοφυλακής, ώστε να αναγράφεται σε αυτό που χρησιμοποιούν όλες οι αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις και ο 6ος Στόλος, ότι η περιοχή SAR της Αθήνας είναι το FIR Αθηνών και όχι το μισό Αιγαίο να είναι SAR Αγκυρας.

Η Κάρπαθος

Οι ΗΠΑ θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσουν ευκολίες στη Σκύρο και πολύ πιθανό στην Κάρπαθο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και οποιουδήποτε άλλους περιορισμούς. Το αεροδρόμιο της Καρπάθου, το οποίο βρίσκεται εκτός τουριστικής περιοχής της νήσου, διαθέτει το μεγαλύτερο διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης στην Ελλάδα (τα αεροδρόμια Σκύρου και Καρπάθου έγιναν έπειτα από απόφαση του τότε αρχηγού ΓΕΑ, αείμνηστου πτεράρχου Ν. Κουρή), καθώς επίσης και καταφύγια αεροσκαφών και χρησιμοποιείται ως αεροδρόμιο καταφυγής για κατάσταση ανάγκης.

Η Κάρπαθος εμπίπτει στους σκληρότερος ανά την υφήλιο στρατιωτικούς περιορισμούς αποστρατιωτικοποίησης από την Ελλάδα, που έθεσε η Ρωσία στη Συνθήκη των Παρισίων. Οι περιορισμοί τέθηκαν με το δήθεν αιτιολογικό ασφάλειας της Ανατολίας στην Τουρκία. Το θέμα αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για παραχώρηση ευκολιών στις ΗΠΑ την Κάρπαθο, διότι δεν στρατιωτικοποιεί η Ελλάδα το νησί αλλά τρίτη χώρα, που δεν περιλαμβάνεται στους περιορισμούς της συνθήκης και επιπλέον η παραχώρηση ευκολιών στην Κάρπαθο προς τις ΗΠΑ δεν αποτελούν απειλή για την Ανατολία στην Τουρκία, εκτός και αν ο Ερντογάν ισχυριστεί ότι οι ΗΠΑ με τη βάση στην Κάρπαθο θέλουν να επιτεθούν και να καταλάβουν τη φίλη τους και σύμμαχο Τουρκία.

Επειδή το ρίσκο για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό είναι μεγάλο σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη -εθνικά και πατριωτικά- να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να τροποποιήσουν όλες τις πολιτικές θέσεις που έχουν πάρει εναντίον της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και σε εθνικό αμερικανικό επίπεδο για να διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, διότι η έκθεση, σε ρίσκο με τις ήδη ευκολίες στην Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, αυξάνεται κατακόρυφα με τυχόν διάθεση ευκολιών στα νησιά. Και τούτο διότι η Ρωσία έχει ήδη στοχοποιήσει με συμβατικά και με πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος τις δύο ήδη υπάρχουσες αμερικάνικες βάσεις και το ίδιο θα κάνει και με νέες τυχόν παραχωρήσεις στα νησιά, με αποτέλεσμα το ολοκαύτωμα να το υποστούν οι Ελληνες.

Επιπροσθέτως, οφείλει να μην επιτρέψει η κυβέρνηση πολιτικές αυθαιρεσίες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Τουρκίας να μετατραπούν σε νομικές διαφορές, που θα επιτρέψουν στην Τουρκία να ωφεληθεί νομικά σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας τα μέγιστα χωρίς χρήση όπλων.

Η Μαύρη Θάλασσα, θέατρο πολέμου

Η απόφαση των ΗΠΑ να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση διευκολύνσεις στα νησιά του Αιγαίου εντάσσεται στον σχεδιασμό ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στα θέατρα του πολέμου στην περιοχή.

Η περίπτωση της Καρπάθου είναι κάτι πάρα πάνω από οφθαλμοφανής, καθώς οι ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν θέλουν να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένες για επιχειρήσεις στη Συρία και πιθανότατα και εναντίον του Ιράν. Η Σκύρος, η Λήμνος και πιθανότατα οι Καλόγεροι εντάσσονται στα αμερικανικά σχέδια ενίσχυσης των δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία στο νέο θέατρο του πολέμου, που είναι η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας -στη θάλασσα και στον αέρα-, έτσι ώστε να εγκλωβιστεί ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας και να σχηματιστεί μια νέα ζώνη πολέμου, που θα αποκλείσει τις θαλάσσιες μεταφορές, πολεμικών και εμπορικών, μεταξύ των ρωσικών εδαφών, της Κριμαίας και κυρίως της Οδησσού.

Το ΝΑΤΟ στην τελευταία Σύνοδο στο Βίλνιους δεν άφησε καμιά αμφιβολία, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν, ότι το ενδιαφέρον της Συμμαχίας εντείνεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας: «… Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι στρατηγικής σημασίας για τη Συμμαχία. Αυτό ενισχύεται από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Τονίζουμε τη συνεχή υποστήριξη των προσπαθειών των Συμμάχων στην περιοχή που έχουν στόχο τη διατήρηση της ασφάλειας, της ακεραιότητας, της σταθερότητας και
της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης ανάλογα με την περίσταση και μέσω της Σύμβασης του Μοντρέ. Επιπλέον, θα επιτηρούμε και θα εκτιμούμε τις εξελίξεις στην περιοχή και θα ενισχύσουμε το επίπεδο ενημέρωσης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις απειλές, στην ασφάλειά μας και τις πιθανές ευκαιρίες στενότερης συνεργασίας με τους εταίρους στην περιοχή».

Με άλλα λόγια, το ΝΑΤΟ έχει αποφασίσει να αυξήσει την επιτήρηση των ρωσικών κινήσεων και δραστηριοτήτων στη Μαύρη Θάλασσα. Γεγονός που σημαίνει ότι όλο και περισσότερες συμμαχικές αεροπορικές δραστηριότητες υπό την ουκρανική σημαία θα είναι αναγκαίες. Η αφορμή έχει αρχίσει από τις 17 Ιουλίου, όταν η Μόσχα αποσύρθηκε από τη συμφωνία των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας, επειδή για έναν ολόκληρο χρόνο ρωσικά σιτηρά και κυρίως λιπάσματα αμμωνίας δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν ελευθέρα στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και ουκρανικών καταστροφών του μεγαλύτερου αγωγού αμμωνίας στον κόσμο, που κατέληγε στην Οδησσό.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει ανακοινώσει ότι όλα τα πλοία που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα προς ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνται δυνάμει πλοία πολεμικού ανεφοδιασμού, ενώ γνωστοποίησε ότι τα βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα των διεθνών υδάτων στη Μαύρη Θάλασσα θα καταστούν περιοχές επικίνδυνες για τη ναυσιπλοΐα, προκειμένου να εμποδιστεί οποιαδήποτε σκέψη μεταφοράς ουκρανικών σιτηρών χωρίς προηγούμενη συμφωνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καταπέλτης» η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Χάρη Θεοχάρη – Σακελλαροπούλου!

Βαρύτατες εκφράσεις, που ενέπλεξαν ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!), αντάλλαξαν ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή...

Η Κυρία, δυστυχώς και μάλλον… έχει δίκιο

Από τον Κώστα Πρώιμο*** «Η Ελλάδα από “μαύρο πρόβατο” έγινε πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη», ξεστομίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή τον «Ελγίνειο» αποπροσανατολισμό...

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τα επιχειρηματικά σχέδια των servicers

Την κατάθεση των επιχειρηματικών σχεδίων των servicers, που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια, ζητά με αίτημά της προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η...

Ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο και ενιαία επικράτεια με σταυρό προτίμησης ανακοίνωσε στο Υπουργικό ο...

«Πρώτο βήμα ώστε το νέο αυτό δικαίωμα να ισχύσει και στις επόμενες εθνικές εκλογές»

Ανάρτηση Κασσελάκη με… Θάτσερ και «μεγάλες επενδύσεις» Μητσοτάκη 

Μια ανάρτηση η οποία συνοδεύεται από βίντεο που περιλαμβάνει επίμαχες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και Υπουργών του (Τσακλόγλου, Γεωργιάδης) σχετικά με την επένδυση στο...

Αλέξης Χαρίτσης: Ατσαλάκωτος, χωρίς βαρύ πολιτικό αποτύπωμα

Ο Αλέξης Χαρίτσης εκπροσωπεί το νέο μοντέλο πολιτικού, που στην Ελλάδα άρχισε να ευδοκιμεί στα κόμματα εξουσίας κυρίως από την εποχή του «τεχνοκράτη» Σημίτη....

Το αποτυχημένο «Σπίτι μου» διαφημίζει ο Χατζηδάκης

Εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, διαφημίζει ως πετυχημένο το σχέδιο της κυβέρνησης για την αγορά ακινήτων.Την ώρα που σοβεί...

Παρέμβαση: Οι 10 αυτονόητες διεκδικήσεις που πρέπει να τεθούν στον Ερντογάν 

Τι πρέπει να έχει στην ατζέντα του ο Μητσοτάκης στις συζητήσεις για τα ελληνοτουρκικά

Ο Χατζηδάκης επιμένει να λέει «κλέφτες» τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δικαιολογημένες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να το υπερασπίζεται προκλητικά και ας βυθίζει ακόμη πιο...

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη – Προϋπολογισμός και κλιματική κρίση στο επίκεντρο

Με βασικό αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2024 συνέρχεται την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει...

«Πρόχειρη και αντιεπιστημονική επιλογή» η υπαγωγή στην Πολιτική Προστασία – Στο πλευρό του Εθνικού...

Την αντίθεσή του στην υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πολιτική Προστασία, όπως μεθοδεύει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην προσπάθειά της να σιγήσει όλες τις...

Σε κερδοφόρες επιχειρήσεις θέλει να μετατρέψει τους Δήμους η Κεραμέως

Στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ και στη δημόσια διοίκηση αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ενημερωτική...

Μια τρύπα στο νερό κατάφερε ο Μητσοτάκης για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Eισέπραξε διπλό «όχι» ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού και ο Στάρμερ ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει πίσω

Ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί για συμμετοχή σε διαδικτυακή έρευνα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετάσχουν σε νέα διαδικτυακή έρευνα που διεξάγει η Κουμουνδούρου,...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του Γέρακα: «Χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση»

Ματωμένοι γάμοι, κλοπές, ζημιές και κλίμα τρομοκρατίας στο «κρατίδιο» των Ρομά

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Μια χούφτα άνθρωποι στην κηδεία της συζύγου του δικτάτορα

Οπως έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ξεχασμένη απ' όλους σ' ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ερυθραία, συντροφιά με τις φωτογραφίες...

«Τουρισμός για όλους»: Περισσότεροι δικαιούχοι

Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, δήλωσε η Κεφαλογιάννη. Τι είπε για βραχυχρόνιες μισθώσεις και επιδοτήσεις ξενοδοχείων

Η Ελένη Κρίτα αποκάλυψε πόσα χρήματα πήραν οι πρωταγωνιστές του «Παρά Πέντε»

Η ηθοποιός Ελένη Κρίτα έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και αναφέρθηκε στην επιτυχία της σειράς «Παρά Πέντε» αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πόσα χρήματα πήραν...

Έξαλλη με ταμία καταστήματος η Φαίη Σκορδά: «Μου γύρισε το μάτι, δεν καταλαβαίνετε τι της έκανα»

Η ερώτηση μιας εργαζόμενης σε κοσμηματοπωλείο στην Φαίη Σκορδά, στάθηκε αρκετά για να βγάλει έξω από τα ρούχα της την γνωστή παρουσιάστρια, όπως η...

Λαχτάρα για τη Μαρινέλλα στο νοσοκομείο

Μια περιπέτεια υγείας ανάγκασε την βασίλισσα του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα να απέχει από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.Η σπουδαία ερμηνεύτρια νόσησε με κορωνοϊό και χρειάστηκε...

Ζαχάροβα: Αυτός είναι ο διοικητής του τάγματος Αζόφ που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό ελληνικού χωριού

Ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του διοικητή του Τάγματος Αζόφ ο οποίος σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ήταν το πρόσωπο που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό...

Πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια η Γιάννα Αγγελοπούλου με τη Μαριάννα Λάτση – Σπάνια κοινή εμφάνιση

Σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση, Γιάννα Αγγελοπούλου και Μαριάννα Λάτση εθεάθησαν να διασκεδάζουν μαζί στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδάει ο Αντώνης Ρέμος σε συνεργασία...

Κατερίνα Καινούργιου: «Φοβήθηκα, έκανα τσίσα πάνω μου και με βάλανε στο καλοριφέρ να στεγνώσω»

Σήμερα το πρωί, η Κατερίνα Καινούργιου, έκανε μια εξομολόγηση μέσα από την εκπομπή της σχετικά με ένα περιστατικό που της συνέβη στο σχολείο αλλά...

Ο σημαντικότερος εν ζωή πασόκος

Η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στα δημόσια πράγματα είναι σημαντική. Πάντα πρέπει να δίνουμε βάση σε όσα λέει ένας άνθρωπος που πάνω του στηρίχτηκε...

Ο κακός χαμός στο Twitter με τα αγγλικά του Άδωνι

«Παγκόσμιος» ο Άδωνις Γεωργιάδης που από το πρωί δίνει συνεντεύξεις σε βρετανικά Μέσα, με κύριο θέμα την ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι...

Δημοσκόπηση για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Η πρωτοφανής κατάσταση κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο, με την άρνηση του Βρετανού ομολόγου του να τον δεχτεί έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρχων Οστιάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Λεωνίδας Τζώνης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε, την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, στον Πατριαρχικό Ναό, στον Μ. Εσπερινό για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.Αμέσως...

Σπύρος Σαμοΐλης για την κόντρα της Μαίρης Συνατσάκη με την Ζήνα Κουτσελίνη: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για όσα ειπώθηκαν»

Μαζεμένα τα έχει η Ζήνα Κουτσελίνη για την Μαίρη Συνατσάκη αφού η συμπεριφορά της δεύτερης φαίνεται πως έχει πικράνει την πρώτη.Εδώ και λίγα 24ωρα έχει ξεκινήσει μία κόντρα μεταξύ...

Αλέξης Χαρίτσης: Ατσαλάκωτος, χωρίς βαρύ πολιτικό αποτύπωμα

Ο Αλέξης Χαρίτσης εκπροσωπεί το νέο μοντέλο πολιτικού, που στην Ελλάδα άρχισε να ευδοκιμεί στα κόμματα εξουσίας κυρίως από την εποχή του «τεχνοκράτη» Σημίτη. Μετριοπαθής, χαμηλών τόνων, αρκετά καλός...

Άγγελος Μπράτης: «Εγώ που είμαι γκέι, πληρώνω την ίδια εφορία με έναν στρέιτ άντρα, θα έπρεπε να έχω ίδια δικαιώματα παντού»

Ο Άγγελος Μπράτης έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και αναφέρθηκε στους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.Ο γνωστός σχεδιαστής αρχικά, δήλωσε: «Οι φωνές που...

Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Πακιστανό που ξυλοκόπησε και προσπάθησε να βιάσει την Κρητικιά αγρότισσα

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ξανά ο Πακιστανός-«τέρας» που ξυλοκόπησε και προσπάθησε να βιάσει 50χρονη αγρότισσα, μέσα στο σπίτι της στην Ιεράπετρα. Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε...