Τι ζήτησε από τον Μητσοτάκη για τους προφυλακισμένους Κροάτες χούλιγκανς ο Κροάτης πρωθυπουργός

«Σεβόμαστε τους ελληνικούς θεσμούς, αλλά να προστατέψουμε τους πολίτες μας»!

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η σοβαρή υπόθεση με τους Κροάτες χούλιγκανς, που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Ο Κροάτης πρωθυπουργός εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν πως θα βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση της έκβασης της υπόθεσης.

Ο Αντρέι Πλένκοβιτς όμως προχώρησε και σε αποκλειστικές δηλώσεις στο OPEN για τους προφυλακισμένους χούλιγκανς που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, δηλώνοντας ότι «σεβόμαστε τους ελληνικούς θεσμούς, αλλά να προστατέψουμε τους πολίτες μας»!

«Για ακόμη μια φορά θέλω να πω ότι λυπούμαστε εξαιρετικά γι’ αυτό το τρομερό περιστατικό με 100 Κροάτες πολίτες στην Αθήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πλένκοβιτς στο OPEN και συνέχισε:

«Για εμάς, μιλώντας με όρους υστεροφημίας, δεδομένης της εξαιρετικής πολιτικής σχέσης και της προσωπικής φιλία που έχουμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένα γεγονός που πιστεύουμε πως ποτέ δεν θα συνέβαινε μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας. Προτείναμε 4 σημεία στις ελληνικές αρχές:

Ζητήσαμε την ασφάλεια των Κροατών πολιτών στις ελληνικές φυλακές.
Περιμένουμε μια ελεύθερη και δίκαιη δίκη των πολιτών μας
Για εκείνους που δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακούργημα, αλλά για πλημμέλημα, να απελαθούν το συντομότερο από την Ελλάδα στην Κροατία

Σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο που ισχύει στην ΕΕ, κάποιοι από τους Κροάτες πολίτες να περάσουν χρόνο στην Κροατία υπό την επιτήρηση των δικών μα αρχών, μέχρι να γίνει η δίκη στην Ελλάδα.
Βρισκόμαστε εδώ για να σεβαστούμε τους ελληνικούς θεσμούς και τις ελληνικές αρχές -διωκτικές και δικαστικές- αλλά και να προστατέψουμε τους Κροάτες πολίτες, με τον τρόπο που οφείλουμε, όπως προβλέπεται από τις συνταγματικές μας υποχρεώσεις», σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This