Τι είπε ο Φρουζής για Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλο, Φίλη

Must Read

Αν η Novartis είναι σκάνδαλο ερωτήθηκε ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατά την έναρξη της κατάθεσής του σήμερα, δεύτερης συνεχόμενης ημέρας, που πέρασε το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

«Με ρωτάτε αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Η απάντηση είναι σαν να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη! Για μένα δεν είναι σκάνδαλο».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, απευθυνόμενη στον κ. Φρουζή τον προκάλεσε να απαντήσει στο εξής ερώτημα: «Καλά με τα τόσα αρνητικά σε βάρος σας, μας εξηγείτε πως βγήκατε ο καλύτερος μάνατζερ της χρονιάς;»

Στην πορεία της κατάθεσης, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis αναφέρθηκε ξανά στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και στη συνεργασία που είχε η φαρμακευτική εταιρεία με την εφημερίδα Αυγή, το περιοδικό Hot Doc. Επίσης, μίλησε και για τις συναντήσεις του με τον Νίκο Φίλη, όταν ήταν ακόμα διευθυντής της Αυγής, και τον Κώστα Βαξεβάνη, ιδιοκτήτη του documento.

Για την Τουλουπάκη

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι όταν της ανέφερε πως θέλει να καταθέσει, η κυρία Τουλουπάκη του πρότεινε ευεργετικές διατάξεις, επειδή «είχαν βρεθεί αδικήματα στην περίπτωσή του». Αυτό, όπως ισχυρίστηκε, ήταν κάτι που του είπε η εισαγγελέας όταν της είπε ότι θέλει να καταθέσει, για να ανοίξουν και οι λογαριασμοί του.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, από αυτό κατάλαβε ότι η κυρία Τουλουπάκη του προσέφερε μια ανταλλαγή, ώστε να της μιλήσει για πρόσωπα. Εξάλλου, κατέληξε πως η εισαγγελέας του έδωσε την εικόνα ότι αν δεν κατέθετε αυτά που η ίδια ήθελε, δεν επρόκειτο να αποδεσμευτούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί

Σε ερωτήσεις σχετικά με τη φαρμακευτική πολιτική των δύο κυβερνήσεων, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντα της Novartis.

Για τον Παπαγγελόπουλο

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis απάντησε ότι τόσο αυτός όσο και οι προστατευόμενοι μάρτυρες εργαλειοποιήθηκαν για να στηθεί, όπως είπε, η σκευωρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως… ένοχο για μεθόδευση, καθώς φέρεται να είπε ότι πίσω από τον Δ. Παπαγγελόπουλου «ήταν οι πολιτικοί αντίπαλοι των 10 πολιτικών, που ήθελαν να τους πλήξουν».

Για Φίλη

Όσον αφορά τον Νίκο Φίλη, ο κ. Φρουζής είπε χαρακτηριστικά: «Είχα δει τον Φίλη ως διευθυντή της Αυγής. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Τους είχαμε δώσει διαφημιστικό πρόγραμμα». Σε εκείνο το σημείο, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, παρουσίασε δημοσίευμα της Αυγής, το οποίο εκθείαζε το φάρμακο gilenya της Novartis, το οποίο ήταν και το πιο ακριβό εκείνη την περίοδο. Στη συνέχεια ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis παραδέχθηκε πως το δημοσίευμα αυτό ήταν πολύ θετικό για την εταιρεία.

«Είχαμε διαφημιστική συνεργασία με την Αυγή σε όλο το διάστημα που ήμουν στη Novartis», αποκάλυψε και πρόσθεσε ότι «εκτός από καταχωρήσεις δημοσίευε και έμμεσα ρεπορτάζ. «Ρεπορτάζ κατά παραγγελία, δηλαδή, της εταιρείας υπέρ των φαρμάκων της. Είχαμε διαφημιστικό πρόγραμμα».

Όσον αφορά τον Κώστα Βαξεβάνη και τη συνεργασία που είχε η Novartis μαζί του, είπε: «Τον έχω δει πάνω από 3 φορές. Ήταν σε καλό κλίμα η συνάντηση η πρώτη. Είχαμε συνεργασία και δώσαμε διαφήμιση. Τότε δεν είχε ακόμα εφημερίδα, είχε περιοδικό. Τα χαλάσαμε όταν στο ίδιο φύλο του hot doc, που έβαλε τη διαφήμιση της Novartis, είχε κάνει δημοσίευμα κατά της Pfizer, με αποτέλεσμα να μου διαμαρτυρηθεί η ανταγωνίστρια εταιρεία ότι έκανα πληρωμένη καταχώρηση. Έτσι, δεν ξαναέκανα διαφήμιση. Του διαμαρτυρήθηκα και τότε αυτός έκανε προσεγγίσεις, λέγοντας μου ότι έκανε λάθος, αλλά δεν έδωσα άλλη διαφήμιση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This