Κικίλιας: «Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στην Πάρνηθα – Το χειρότερο καλοκαίρι» 

«Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Must Read

Για κρίσιμη κατάσταση στην Πάρνηθα έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, την ώρα που οι φλόγες έχουν ήδη περάσει στον Εθνικό Δρυμό και καίνε παρθένο δάσος. 

«Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Μάλιστα, τόνισε ότι «το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα». Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, η κατάσταση είναι πρωτοφανής καθώς μέσα σε 48 ώρες εκδηλώθηκαν συνολικά 209 πυρκαγιές, ενώ τις συνολικά τις τελευταίες πέντε ημέρες, ξέσπασαν 355 εστίες.

 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας εκτός από τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο, κλήθηκαν να συνδράμουν σε 9 φωτιές μεγάλης επικινδυνότητας στην Αττική, 6 στη Βοιωτία και μία στην Εύβοια.

Όπως πρόσθεσε η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας δεν ήταν αρκετή: «Έχοντας επίγνωση της κλιματικής αλλαγής αναβαθμίσαμε σημαντικά την Πολιτική Προστασία. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Χρειαζόμαστε να κάνουμε και άλλα βήματα για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά ούτε και περιθώρια για πολιτική αντιπαράθεση, «θα έρθει σύντομα η ώρα για κριτική, αυτοκριτική αλλά και για επανασχεδιασμό όπου χρειάζεται».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This