Άτακτη υποχώρηση Στίγκα: Επίσημη στήριξη Κασιδιάρη από τους Σπαρτιάτες

«Η υποψηφιότητα του συνδυασμού "Ελεύθεροι Αθηναίοι" (...) θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα», τονίζουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους

Must Read

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν, πλέον, οι Σπαρτιάτες, οι οποίοι σε σημερινή τους δήλωση – ανακοίνωση κάνουν λόγο για «υποψηφιότητα-ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ στην Αθήνα», τονίζοντας, χωρίς περιστροφές, πως «οι ψηφοφόροι των “Σπαρτιατών” γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ, κατόπιν, εύχονται «καλή επιτυχία στον Ηλία Κασιδιάρη».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, το κόμμα του Βασίλη Στίγκα επισημαίνει πως «η Αθήνα πλέον θυμίζει Καμπούλ», συσχετίζοντας τα «αθηναϊκά γκέτο» με εκείνα «του Σικάγο, Ντιτρόιτ ή ακόμη και του Λος Άντζελες». Σημειώνει δε πως «παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές και διαφορετικές ιδεολογικές-πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Η υποψηφιότητα-ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ στην Αθήνα

Η κακοδιοίκηση του Δήμου Αθηναίων είναι ένα φαινόμενο που είναι άρρητα συνδεδεμένο με την εκτελεστική εξουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το γκρίζο αποτύπωμα της διοίκησης Κώστα Μπακογιάννη είναι ανεξίτηλο σε θέματα εγκληματικότητας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, στα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» που πήγε… περίπατο, και στις άδειες καταστημάτων, κυρίως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους Αθηναίους πολίτες είναι ελλιπείς.

Η Αθήνα πλέον θυμίζει Καμπούλ, και η ανεξέλεγκτη παρουσία παράτυπων μεταναστών αποτελεί την βασική αιτία για τα περισσότερα προβλήματα των κεντρικών γειτονιών.
Τα ζητήματα εγκληματικότητας, ναρκωτικών, πορνείας, παραεμπορίου, υποβάθμισης κ.ά. εντείνουν την αίσθηση ανασφάλειας των Αθηναίων πολιτών.

Οπότε, ο πιο άμεσος νοητικός συσχετισμός των Αθηναϊκών γκέτο είναι με αυτά του Σικάγο, Ντιτρόιτ ή ακόμη και του Λος Άντζελες. Και αυτός ο νοητικός συσχετισμός παραπέμπει σε εικόνες καθημερινότητας γειτονιών που χαρακτηρίζονται από «ακραία φτώχεια» και εγκατάλειψη, που συνοδεύονται από διαλυμένες επιχειρήσεις, ανεργία, συμμορίες, εγκληματικότητα και καθημερινό φόβο.

Ο «πολιτισμός της φτώχειας» που διακρίνει την Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη, αναπαράγει τα προβληματικά κοινωνικά μοντέλα και ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πρωτεύουσα και οι γειτονιές της.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η υποψηφιότητα του συνδυασμού «Ελεύθεροι Αθηναίοι», με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές και διαφορετικές ιδεολογικές-πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Οι ψηφοφόροι των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν!

Καλή επιτυχία στον Ηλία Κασιδιάρη.»

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες προκλήθηκε εσωτερική κρίση στο κόμμα, όταν ο πρόεδρός του αποδοκίμασε δημόσια και μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής τον βουλευτή του, Κωνσταντίνο Φλώρο, μετά από δήλωση του τελευταίου περί στήριξης της υποψηφιότητας Κασιδιάρη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανταρσία στο εσωτερικό της Κ.Ο. των Σπαρτιατών, αφού σχεδόν όλοι οι βουλευτές της παράταξης συνυπέγραψαν κείμενο που αποδοκίμασε την στάση του επικεφαλής τους.

Ο ίδιος ο Β. Στίγκας, πάντως, ουδέποτε αρνήθηκε τη σχέση Σπαρτιατών – Κασιδιάρη, με πιο χαρακτηριστική στιγμή τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών, αμέσως μόλις ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του έμπαινε στη Βουλή, πως ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης «ήταν το καύσιμο, η κηροζίνη που μας βοήθησε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This