ΣΥΙΡΖΑ: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τα καμένα έγιναν με βάση τα συμφέροντα και τις ανάγκες των «αναδόχων – χορηγών»

Όπως απέδειξε με τραγικό τρόπο το φετινό καλοκαίρι ο πρωθυπουργός, η ουσιαστική αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και της πολιτικής πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών για τέσσερα χρόνια δεν ήταν στις προτεραιότητές του

Must Read

Μια ακόμη «βαρυσήμαντη» εξαγγελία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μια ακόμη κοροϊδία στα μούτρα των πολιτών, καθώς, όπως δικαίως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός πως θα λάβει για τα καμένα και τους πυρόπληκτους, είναι αυτά που ισχύουν ήδη.

Ειδικότερα, στη νέα σφοδρή επίθεση που εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του «επιτελικού κράτους», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως «ο κ. Μητσοτάκης (…) συγκέντρωσε πληθώρα υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου για να “αποφασίσουν” την εφαρμογή όσων ισχύουν ήδη στο θεσμικό πλαίσιο για τις καμένες εκτάσεις, αλλά και την παραχώρηση της αποκατάστασης και της διαχείρισης των δασικών εκτάσεων σε ιδιώτες».

Η πλήρης ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να καλύψει τις προσωπικές του ευθύνες για την τραγική εξέλιξη των πυρκαγιών με τη συνηθισμένη, αλλά επικίνδυνη πλέον επικοινωνιακή τακτική του.

Όπως και τον Αύγουστο του 2021, συγκέντρωσε πληθώρα υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου για να “αποφασίσουν” την εφαρμογή όσων ισχύουν ήδη στο θεσμικό πλαίσιο για τις καμένες εκτάσεις, αλλά και την παραχώρηση της αποκατάστασης και της διαχείρισης των δασικών εκτάσεων σε ιδιώτες.

Οι μεγαλόστομες δηλώσεις αφορούν σε μέτρα τα οποία πρέπει υποχρεωτικά να ληφθούν, όπως η κήρυξη ως αναδασωτέων των δασικών εκτάσεων που έχουν πληγεί, ή η άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, καθώς και οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

Πιστοί όμως στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία, ότι όλα μπορεί να τα λύσει η αγορά, περίοπτη θέση στις κυβερνητικές ανακοινώσεις κατέχει ο “ανάδοχος αποκατάστασης”, που δεν εξασφαλίζει ότι θα γίνει αποκατάσταση όλων των πληγέντων δασικών οικοσυστημάτων, με τα ίδια έργα και με κοινό χρονοδιάγραμμα, αλλά μόνο με βάση τα συμφέροντα και τις ανάγκες των “αναδόχων – χορηγών”.

Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει κάτι παραπάνω από όσα ήδη λέει η νομοθεσία εδώ και χρόνια. Και ειδικότερα ένα σοβαρό σχέδιο αποκατάστασης των περιοχών που έχουν πληγεί, με έμφαση στην περιβαλλοντική αποκατάσταση, αλλά και στις οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες. Αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και της πολιτικής πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών που για 4 χρόνια δεν ήταν στις προτεραιότητές του, όπως απέδειξε με τραγικό τρόπο το φετινό καλοκαίρι.

Ας καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι το παραμύθι του “επιτελικού” κράτους έχει καταρρεύσει.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This