Επίσκεψη-αστραπή της Μελόνι στην Ελλάδα

Must Read

Επίσκεψη-αστραπή πραγματοποιεί αύριο η Τζόρτζια Μελόνι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τη μάχη που θα δώσει στη Βουλή με τους πολιτικούς του αντιπάλους, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Ελλάδα.

Επί τάπητος θα τεθεί το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς απασχολεί κατά κόρον όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την Ιταλία. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, μέχρι και τον Αύγουστο σημειώθηκαν 104.808 αφίξεις διά θαλάσσης στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με όσα διαμηνύει η κυβέρνηση, κατά το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με την Ιταλίδα ομόλογό του θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας.

Εξοπλιστικά 

Πάντως, κατά το δείπνο των δύο ηγετών δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι -από την ιταλική πλευρά- και το θέμα των εξοπλισμών, καθώς εκκρεμεί το ζήτημα με τις κορβέτες.

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε επισημάνει, διά των πλέον επίσημων χειλέων, εκείνων του Νίκου Δένδια, πως οι προσφορές για το πρόγραμμα ναυπήγησης των τεσσάρων νέων κορβετών βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης, δίχως να αποκαλύπτει με αυτό τον τρόπο αν η ζυγαριά γέρνει υπέρ της ιταλικής Fincantieri ή της γαλλικής Naval, οι οποίες αμφότερες κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο Πολεμικό Ναυτικό και ακόμη περιμένουν απαντήσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον το εάν η Τζόρτζια Μελόνι αποφασίσει να θίξει το θέμα αλλά και ποια απάντηση θα πάρει από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This