Προσωπικά θα… επιβλέπει ο Μητσοτάκης τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη Ρόδο

Τουτέστιν, θα επιβλέπει τον... εαυτό του!

Must Read

Στην πολύπαθη Ρόδο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και παρέστη στην σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο της Ρόδου, για να δηλώσει ότι προσωπικά θα επιβλέπει τον εαυτό του!

Όπως δήλωσε: «Η Κυβέρνηση ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή, έτσι θα επιβλέπω και προσωπικά ότι όλα αυτά τα οποία σας είπαμε θα γίνουν πράξη, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα γίνουν πράξη. Και χαίρομαι, και να κλείσω με αυτό, που η Ρόδος, ένα μήνα και κάτι μετά τις φωτιές, εκεί που όλα ήταν πολύ μαύρα, σήμερα έχει κάθε λόγο να είναι πολύ πιο χαμογελαστή, πολύ πιο αισιόδοξη και να προσβλέπει σε ένα πολύ καλό κλείσιμο της τουριστικής περιόδου».

Αρχικά ευχαρίστησε τους κατοίκους της Ρόδου «που πάλεψαν μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να θέσουν υπό έλεγχο μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά», αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη δύσκολη επόμενη μέρα και την υποστήριξη την οποία παρείχαν στους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εκκενωθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Και βεβαίως ακόμη μια φορά διαφήμισε το σχέδιο εκκένωσης: «Παρά τη μεγάλη καταστροφή -θα αναφερθώ στη συνέχεια σε αυτήν και στην ακριβή της έκταση- καταφέραμε και εκκενώσαμε με απόλυτη ασφάλεια σχεδόν 20.000, 25.000 πολίτες, επισκέπτες αλλά και Ροδίτες, πολλοί εκ των οποίων εκκενώθηκαν από τη θάλασσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, χωρίς να υπάρχει ούτε τραυματισμός. Και βέβαια, πρέπει να σας πω ότι η συνολική εικόνα, την οποία απεκόμισαν όχι μόνο οι επισκέπτες αλλά και όσοι παρακολούθησαν αυτή τη μεγάλη περιπέτεια από απόσταση, δεν προφύλαξε μόνο, αγαπητέ Δήμαρχε, τη φήμη του νησιού, την ενίσχυσε». 

Άφησε δε και ανοιχτό το ενδεχόμενο «αφού κάνουμε το τελικό ταμείο, αν απαιτείται και πώς απαιτείται κάποια πρόσθετη υποστήριξη για αυτές ειδικά τις επιχειρήσεις της νότιας Ρόδου που ενδεχομένως επλήγησαν περισσότερο, ειδικά την κρίσιμη για αυτές περίοδο».

Αναφέρθηκε και στο «Ρόδος pass», χαρακτηρίζοντάς το προσωπική του δέσμευση: «Απ’ τη στιγμή, λοιπόν, που είναι προσωπική μου δέσμευση θα υλοποιηθεί. Είμαστε αυτή τη στιγμή στα τελικά στάδια της παραμετροποίησης του τρόπου με τον οποίο θα χορηγηθεί αυτή η παροχή. Είναι μια παροχή για την οποία ζητάμε αυτό το οποίο αποκαλούμε έναν επιμερισμό του κόστους μεταξύ του κράτους, των ξενοδόχων, των tour operators. Θα βρούμε μία φόρμουλα η οποία πιστεύω ότι θα είναι δίκαιη, έτσι ώστε όσοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους, να μπορούν, εφόσον το θέλουν, να επιστρέψουν δωρεάν στο νησί τις περιόδους εκείνες που θέλουμε περισσότερους επισκέπτες και το 2024 να είναι η ευκαιρία να ολοκληρώσουν δωρεάν τις διακοπές που δεν κατάφεραν να κάνουν τον φετινό χρόνο».

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This