Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να σχολιάσει την δολοφονία του Αντώνη: Αποτροπιασμός και φρίκη

Υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής για την εγκληματική ενέργεια οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

Must Read

Συγκλονισμένος από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, τον οποίο μέλη του πληρώματος τoυ Blue Horizon πέταξαν στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στο Facebook.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αισθάνεται αποτροπιασμό και φρίκη για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon, και επισήμανε ότι το «χθεσινό γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε».

Ωστόσο, νωρίτερα το ΑΠΕ, το οποίο ελέγχει απολύτως το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μετέδιδε κατάπτυστα τηλεγραφήματα στα οποία το θύμα έφερε ευθύνη για τον θάνατό του. Υπό το βάρος, βεβαίως, της γενικής κατακραυγής για την πασιφανή εγκληματική ενέργεια των μελών του πληρώματος του Blue Horizon, o κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αποδέχεται την «δολοφονία».

Blue Horizon: Τα τηλεγραφήματα ντροπής του ΑΠΕ για «ατύχημα»!

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική.

Δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν. Ή στους ενόχους που θα τιμωρηθούν για την υπόθεση. Όλα αυτά θα γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν αρκούν για το βάρος των στιγμών.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο συγκλονιστικό μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία: έναν συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία. Που τελικά γίνεται βία. Και έτσι ξαφνικά, χάνεται ένα παιδί της διπλανής μας πόρτας…

Όπως όλοι, είμαι δίπλα στην οικογένεια του θύματος. Ξέρω, όμως, ότι τίποτα δεν τον φέρνει πίσω για να ακούσει τη συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού. Η απώλειά του, ωστόσο, παραμένει ένα σήμα κινδύνου, αφύπνισης και ανάταξης.

Το χθεσινό γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε. Και πιστεύω ότι καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να το δει ως εικόνα του στον καθρέφτη της πραγματικότητας.

Στη μνήμη του Αντώνη, λοιπόν, η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της. Αλλά και καθένας ας υπηρετήσει υπεύθυνα τον ρόλο που του αναλογεί. Αλληλέγγυος με τους γύρω του. Γιατί αγαπώ τη ζωή και τον τόπο, σημαίνει αγαπώ τους ανθρώπους».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This