Τέλος στην φημολογία περί μίνι ανασχηματισμού – Άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη εμπρός στην μετωπική επίθεση Κικίλια

Ξένοι στην ίδια... κυβέρνηση

Must Read

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές διέψευδαν τα περί επικείμενου ανασχηματισμού αναφέροντας ότι ούτε πριν ούτε μετά την ΔΕΘ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις και προτάσεις από πολύ στενούς του συνεργάτες.

Εν πολλοίς πρόκειται για άτακτη υποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμπρός στην μετωπική σύγκρουση του Βασίλη Κικίλια, με τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας να παίζει τα… ρέστα του. Στην συνέντευξή του, την Τρίτη, στον ΑΝΤ1 o κ. Κικίλιας εξαπέλυσε βολές με πολλούς παραλήπτες αναφερόμενος στην διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel.

Κικίλιας καρφώνει Στυλιανίδη: Στο 1% η απορροφητικότητα για το πρόγραμμα Αιγίς – Αυτά παρέλαβα από τον προκάτοχό μου

Πηγές του Μαξίμου έσπευσαν, λοιπόν, σήμερα να βάλουν τέλος στις φήμες για μίνι ανασχηματισμό μετά και την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ενώ ξεκαθάριζαν πως ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει -σε αυτήν την φάση τουλάχιστον- σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει εισηγήσεις για αλλαγές, ωστόσο, έχει αποφασίσει να μην κάνει καμία ούτε τώρα ούτε  μετά την επιστροφή του από την Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πέταξε το γάντι στον Μητσοτάκη ο Κικίλιας: Δεν φυγομάχησα ποτέ και δεν θα το κάνω τώρα – Από την Τετάρτη ειδοποιήθηκαν οι ΕΔ

Λήξαν και το θέμα Κικίλια

Το θέμα της αντικατάστασης του Βασίλη Κικίλια από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής έχει κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες! Μάλιστα, από το πρωθυπουργικό περιβάλλον τονίζεται ότι «αυτό που απασχολεί στον παρόντα χρόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι δομές και η λειτουργία τους και όχι τα πρόσωπα».

Για το ίδιο θέμα παραπέμπουν, δε, στην επικείμενη ομιλία του το Σάββατο και την συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, στην ΔΕΘ. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Θα απαντήσω σε όλα στην ΔΕΘ».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με συνέντευξή του στα Parapolitika FM στο ερώτημα εάν επίκειται ανασχηματισμός ανέφερε: «Δεν υπάρχει κάποια τέτοια διάθεση αυτήν την στιγμή».

Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε πως «αν κάθε φορά που γράφονταν αυτά γίνονταν, τότε θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε ένα μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποια τέτοια διάθεση αυτήν την στιγμή. Η διάθεση που υπάρχει και από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση είναι να εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά, ούτως ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Καταλήγοντας, ωστόσο, διευκρίνισε πως «αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι άπαντες δεν αξιολογούμαστε καθημερινώς».

Ξένοι στην ίδια… κυβέρνηση

Συνεχίζονται οι επικοινωνιακές κινήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την διαχείριση της κατάστασης στην Θεσσαλία, καθώς την Τετάρτη το Μέγαρο Μαξίμου προέβαλε πως ο πρωθυπουργός «συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης» σε ευρεία πρωινή σύσκεψη χωρίς την παρουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για να ακολουθήσουν μετά απολύτως τυπικές ανακοινώσεις για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης στην περιοχή.

Απορίας άξιον είναι για ποιον λόγο χρειαζόταν τα στοιχεία αυτά να περιληφθούν σε μια ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως για μια ακόμη ημέρα οι αποφάσεις και οι συσκέψεις για την καταστροφή και την επόμενη ημέρα στην περιοχή διεξάγονται χωρίς την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This