Συνάντηση «πολέμου» Μητσοτάκη – Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου

Τελεσἰγραφο έλαβε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

Must Read

Άρον άρον κλείνουν το θέμα του ανασχηματισμού στο Μέγαρο Μαξίμου μπροστά στον «τυφώνα» Κικίλια, ο οποίος δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο πρωθυπουργικό γραφείο με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για «καλό κλίμα».

Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα και, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, είχε αντικείμενο τα θέματα Πολιτικής Προστασίας και τον ανασχεδιασμό για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να «καπελώσει» τον Βασίλη Κικίλια αφού δεν τολμά να τον αποπέμψει, με τον Α/ΓΓΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θέλει να καταστήσει τον νυν υπουργό υφιστάμενο στο ίδιο του το υπουργείο, αφού ο σχεδιασμός της νέας δομής της Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνει «ολιστικές αλλαγές» με επικεφαλής τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου.

Εξάλλου, οι πλημμύρες και η αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων επανάφερε μια συζήτηση που φαινόταν να έχει κλείσει. Την αλλαγή της σχετικής διάταξης έτσι ώστε ο Κωνσταντίνος Φλώρος να μπορεί να έχει έναν ακόμη χρόνο θητείας, κάτι που φαινόταν να είχε απορριφθεί για διάφορους λόγους τους τελευταίους μήνες.  Όπως φαίνεται, το θέμα «ξαναμπήκε στο τραπέζι»

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναζήτηση στο Μαξίμου εξιλαστήριου θύματος με φόντο τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα μετά την εισαγγελική παρέμβαση, με την οποία ζητείται έρευνα για όσα έγιναν και δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια.

Άλλωστε, ο Βασίλης Κικίλιας δείχνει «πολύ σκληρός για να πεθάνει», όπως κατέστησε σαφές με την χθεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και την διαβεβαίωση πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Επιπλέον, απηύθυνε σαφείς προειδοποιήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάτοχό του στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την πορεία του προγράμματος Αιγίς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This