Αιχμές Στεφανή κατά του υπουργείου Εξωτερικών για την τραγωδία στη Λιβύη

«Υπήρχε μία σύγχυση στην ενημέρωση για το τροχαίο, θα πρέπει να μιλάει ένας φορέας»

Must Read

Μόνο καλό δεν είναι το κλίμα στη «γαλάζια» παράταξη. Μετά το πρώτο καταστροφικό καλοκαίρι της… δεύτερης φοράς Κυριάκου Μητσοτάκη, το Μαξίμου φαίνεται πως έχει παραλύσει, με αποτέλεσμα ο έλεγχος να έχει χαθεί και οι φωνές κριτικής και αποστάσεων να πολλαπλασιάζονται.

Τελευταία περίπτωση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας ∆ημοκρατίας στο Βόρειο Αιγαίο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος σε χθεσινή του συνέντευξη άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για τη τραγωδία της Λιβύης. Χωρίς υπεκφυγές, ο πρώην υπουργός άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ζήτησε ενημέρωση για το τι έχει συμβεί.

«Ξεκινώ με το πολιτικό και διπλωματικό σκέλος, που θα έπρεπε να είχαν διευκρινιστεί πλήρως οι συνθήκες της αποστολής. Στη συνέχεια απαιτείται μια πολύ στενή συνεργασία με τους επί τόπου παίκτες. Αυτή τη στιγμή γίνονται ανακρίσεις και ακούγονται πολλά πράγματα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «ένα τεράστιο μέρος της αποστολής είναι και η διαχείριση της κρίσης. Υπήρχε μία σύγχυση στην ενημέρωση για το τροχαίο, θα πρέπει να μιλάει ένας φορέας. Κι αυτός ο φορέας θα πρέπει να είναι απόλυτα έγκυρος και κατατοπιστικός. Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για δύο λόγους, ο ένας είναι καθαρά τακτικός και τεχνικός και, δεύτερον, αν έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες».

Ο ίδιος ερωτήθηκε και για την υποψηφιότητά του, αποφεύγοντας όμως να κάνει κάποιο προγνωστικό ή εκτίμηση. «Εχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες όσο διάστημα βρίσκομαι εδώ. Εχω όραμα ανάπτυξης και προόδου για το Βόρειο Αιγαίο. Θα συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα κι ως υπουργός να φροντίζω την ασφάλεια της περιοχής».

Εξάλλου, και ο ίδιος γνωρίζει πως το χρίσμα δεν είναι αρκετό για να κερδίσει τον γαλάζιο αντάρτη Μουτζούρη. Ξέρει καλά ο κ. Στεφανής πως για να κερδίσει θα χρειαστεί στήριξη από τα κεντρικά αντίστοιχη με αυτή που λαμβάνει ο κ. Πτωχός στην Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This