Προειδοποίηση Γεωργιάδη στο ΚΚΕ: Θα έρθει το κράτος να κάνει τη δουλειά του!

«Θα πάει να δουλέψει όποιος θέλει. Δεν θα τους σταματάτε» υποστήριξε ο Πλεύρης

Must Read

Τις πρώτες ημέρες που έγινε υπουργός Εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης είδε απεργούς του ΠΑΜΕ κάτω από το Υπουργείο Εργασίας και τους κάλεσε να ανέβουν στο γραφείο του, αν και δεν είχαν ραντεβού. Αυτές οι μέρες πέρασαν. Τώρα θα τους στέλνει τα ΜΑΤ – για την ακρίβεια «θα πάει το κράτος και θα κάνει αυτό που πρέπει».

Με αυτή την έκφραση ο Αδ. Γεωργιάδης προειδοποίησε το ΚΚΕ στην Ολομέλεια της Βουλής σε μία από τις πολλές αντιπαραθέσεις που είχαν. Οι τόνοι εκ μέρους του υπουργού ήταν υψηλοί για το θέμα της προστασίας της απεργοσπασίας. Αφορμή της κόντρας ήταν η αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Αμπατιέλου στην επιτυχία της απεργίας στον ΟΛΠ, την οποία ο υπουργός την αποδίδει στο ότι έκλεισαν την πόρτα του λιμανιού.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

  • ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ: Αγαπητέ κύριε συνάδελφε, ο λόγος που χθες η «COSCO», ως παράδειγμα που το αναφέρατε, δεν δούλεψε, είναι ο λόγος που ψηφίζουμε το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου. Η «COSCO» εχθές πράγματι δεν δούλεψε. Δεν δούλεψε γιατί έκαναν μαζικά απεργία οι εργαζόμενοι;
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ: Βεβαίως.
  • ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό νομίζετε; Επειδή πήγατε και κλείσατε την είσοδο, για αυτό δεν δούλεψε η «COSCO». Τόσο δε για να μάθετε, οι εργαζόμενοι μού έχουν στείλει εγγράφως ότι θέλουν να δουλέψουν, για αυτό και δεν τους κόβουν το μεροκάματο.
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ: Σας καταγγείλαμε πριν για αυτά που λέτε…
  • ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ: Άρα, λοιπόν, αυτό που κάνατε χθες στον Πειραιά στην «COSCO» είναι ο ορισμός του γιατί χρειάζεται αυτό το άρθρο. Σας είπα αυτά από μεθαύριο τελειώσανε. Δεν θα κλείνετε την είσοδο διά της βίας εσείς. Τελεία και παύλα! Αν θέλει κάποιος να απεργήσει, θα απεργήσει. Αν θέλει κάποιος να δουλέψει, θα δουλέψει. Αλλά η τυραννία του ΚΚΕ τελείωσε.
  • ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ: Θα βάλεις τα ΜΑΤ δηλαδή;
  • ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα πάει το κράτος και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.
  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Θα πάει να δουλέψει όποιος θέλει. Δεν θα τους σταματάτε.
  • ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ: Θα πας εσύ; Για πήγαινε!
  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Εγώ έχω δουλέψει. Εσύ να δούμε πού έχεις δουλέψει.
    (Θόρυβος από την πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας)
  • ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Πλακιωτάκης): Ο κ. Παφίλης έχει ζητήσει τον λόγο για μια μικρή παρέμβαση.
  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ένα λεπτό θα χρειαστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Γεωργιάδη, πάτε φιρί-φιρί κυριολεκτικά! Και είναι και στο Προεδρείο ένας πρώην υπουργός που γνωρίζει πολύ καλά τι έχει γίνει στον «COSCO», καλύτερα από εσάς. Αλήθεια; Χίλιοι εργάτες εμποδίστηκαν να πάνε στη δουλειά; Θα μας τρελάνετε; Τους είδατε πώς βγαίναν; Πού τα ξέρετε εσείς αυτά; Από πού τα μάθατε; Μπόρεσαν εκατό άτομα δηλαδή που ήταν απέξω να σταματήσουν χίλιους εργαζόμενους; Τι προβοκατόρικα είναι αυτά που λέτε; Και για ποιο λόγο τα λέτε; Τι σας πειράζει; Εσείς είστε με την «COSCO» ή με τους εργάτες; Δεν δούλεψε η «COSCO» -δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε- γιατί οι εργαζόμενοι έχουν πείρα εκεί, σας την περιέγραψε ο Νίκος ο Αμπατιέλος, ο Βουλευτής μας στον Πειραιά. Την ξέρουμε και εμείς, και έχουμε πάει εκατό φορές, όχι με τα στελέχη, αλλά με τους εργαζόμενους, τόσα χρόνια. Τόσο πολύ δηλαδή! Τόσο πολύ! Κατεβάστε λίγο! Κατεβάστε γιατί διαψεύδεστε καθημερινά. Και δεν θέλω να πω εκφράσεις, δεν μου αρέσει αυτό.
    Και να και κάτι ακόμα, αν νομίζετε ότι ξεμπερδεύετε με αυτό τον νόμο, να διαβάσετε την ιστορία, διότι οι εργάτες όταν συσπειρωθούν δεν μασάνε από τέτοια. Καταλάβατε; Και θα πάθετε ό,τι έπαθε ο κ. Χατζηδάκης ή τέλος πάντων η ίδια η Κυβέρνηση με τον «νόμο Χατζηδάκη», ακριβώς το ίδιο και χειρότερο.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This