Παρασκευή 18/6/2021

Κλείνει το… μάτι προς τα δεξιά η Φώφη;

Η ερμηνεία της δήλωσης: «Είμαστε δύναμη ομαλότητας, δεν θα αφήσουμε να πάει η χώρα στα βράχια…»,

Αλλάζει… ματιά και κοιτάζει προς τα δεξιά: «ώστε να μην πάει η χώρα στα βράχια» η Φώφη Γεννηματά, η οποία με τα παραπάνω λόγια της αφήνει να εννοηθεί ότι το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει (έστω και με ψήφο ανοχής) την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να αποφευχθεί το χάος ακυβερνησίας.

«Είμαστε δύναμη ομαλότητας και δεν θα αφήσουμε την χώρα να πάει στα βράχια», υποστήριξε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η επικεφαλής του κόμματος, η οποία μέχρι  πρόσφατα απαρνιόταν οποιαδήποτε συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Τα παραπάνω λόγια της ωστόσο ερμηνεύονται ως στροφή…

«Γιατί όχι και πρωθυπουργός…»;

Από την Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν πριν από λίγες ημέρες πως σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεχόταν σχηματισμό κυβέρνησης, παρά μόνο εάν η Φώφη Γεννηματά έπαιρνε την τρίτη εντολή. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι Σταμάτης Μαλέλης και Βασίλης Κεγκέρογλου έλεγαν δημόσια: «γιατί όχι και πρωθυπουργός η Φώφη Γεννηματά»;

Η στροφή οφείλεται στο ότι στο Κίνημα Αλλαγής φοβήθηκαν πως πολλοί κεντροαριστεροί ψηφοφόροι τους, μπροστά στον κίνδυνο ακυβερνησίας, άρχισαν να βλέπουν προς τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι, για να τους… ξαναμαντρώσει η κυρία Γεννηματά κάνει επιχείρηση συσπείρωσης, αλλάζοντας τακτική.

Δεν συμφωνούν, ωστόσο, όλοι στο ΚΙΝΑΛ με την στροφή, καθώς υπάρχουν αρκετά στελέχη που ζητάνε από την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ να μείνει στην αρχική της θέση και να μην προχωρήσει σε καμία συνεργασία.

Οι μουρμούρες πάντως είναι… χαλαρές, αφού κανείς δεν θέλει να χαλάσει το κλίμα ενόψει εκλογών.

«Θέλουμε ρυθμιστικό ρόλο, δεν είμαστε συμπλήρωμα»

Η κυρία Γεννηματά έθεσε θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου,  αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται να υπάρξει πλειοψηφία 200 ψήφων στη Βουλή. Με μια χαρακτηριστική δήλωσε έδωσε το στίγμα: «Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ