Τα επόμενα «θύματα» του Κασσελάκη

Must Read

του Πέτρου Χασάπη*

 

Οι υποψιασμένοι στο πολιτικό σύστημα βρίσκονται σε αναμονή των κινήσεων του κ. Κασελάκη. Όσοι αντίθετα πιστεύουν ότι το φαινόμενο Κασσελάκη θα σβήσει ως διάτων αστέρας, καλά θα κάνουν να αλλάξουν άποψη.

 

Το αμερικανικό επικοινωνιακό φαινόμενο Κασσελάκη απέδειξε ότι, η πολιτική σήμερα δεν γίνεται με κείμενα, ιδεολογίες και επιχειρήματα, αλλά με εύπεπτους συμβολισμούς. Απέναντι στην αποπνικτική αριστερίστικη  “μούχλα”, που απέπνεε ο υπό κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ, προτιμήθηκε, από μεγάλη μερίδα των ίδιων των υποστηρικτών του, ο ψυχικά απελευθερωτικός συμβολισμός.

Ο Πέτρος Χασάπης

Η περίπτωση Κασελάκη, αποδεικνύει αυτό που υποστηρίζω συνεχώς. Το παραδοσιακό δίπολο «Αριστερά – Δεξιά», με το οποίο γινόταν στο παρελθόν, η ένταξη των μαζών στην πολιτική, δεν λειτουργεί πλέον. Η σύγχρονη σύγκρουση είναι μεταξύ της ισοπεδωτικής Παγκοσμιοποίησης και του εθνικού κράτους. Η νίκη του γκλομπαλιστή κ. Κασσελάκη, θα λέγαμε (με πολλούς αστερίσκους) ότι είναι μια πρώτη ήττα του εθνικού κράτους και των αξιών που αυτό εκπροσωπεί.

 

Επειδή όμως, η πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορεί να αντιληφθεί, αυτό που πραγματικά συμβαίνει, στη δεδομένη χρονική στιγμή που το βιώνει, αναγκαστικά ως σημείο αναφοράς λαμβάνεται ακόμα το δίπολο «Αριστερά – Δεξιά» και με βάση αυτό θα επιχειρηθεί εδώ μια εξήγηση των γεγονότων.

 

Η συμφωνία μεταξύ των κ.κ. Παπά – Κασσελάκη, καθόρισε τα νέα ιδεολογικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ, από καθαρά αριστερό κόμμα, σε ένα κεντροαριστερό κόμμα. Στην πραγματικότητα ένα κόμμα με τα προτάγματα της παγκοσμιοποίησης. Στο χώρο όμως αυτό κινείται και το ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο λοιπόν πολιτικό θύμα του γκλομπαλιστή κ. Κασσελάκη θα είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, ο οποίος, μέσα στη γενική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, έπιασε ταβάνι, στις τελευταίες εκλογές, με μόλις 11,84%, χωρίς να εμφανίζει περαιτέρω πολιτικό μέλλον. Τον μόνο κίνδυνο, που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια διάσπαση από τα αριστερά του, χωρίς φυσικά πολιτική προοπτική για τους τυχόν διασπαστές.

 

Ταυτόχρονα, θα δοθεί μάχη με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, στον θολό κεντρώο χώρο. Στο χώρο των απολιτίκ πολιτών, από τον οποίο αντλεί  τις νίκες του ο κ. Μητσοτάκης. Ένας χώρος εύκολος στις επιρροές γκλομπαλιστικών ιδεών και επιρροών. Η σύγκρουση εδώ θα είναι ισχυρή, με πλειοδοσία εκατέρωθεν γκλομπαλιστικών προτάσεων και με τα ακόλουθα αποτελέσματα.

 

Εάν ο κ. Μητσοτάκης επικρατήσει, τότε θα συνεχίσει την ίδια τακτική, αλλά στην περίπτωση αυτή, ως κατάλοιπο της σύγκρουσης, θα υπάρξει διόγκωση του χώρου δεξιά της ΝΔ, με επικρατέστερο κερδισμένο αυτή, τη στιγμή το κόμμα του κ. Βελόπουλου, το οποίο, κατά γενική ομολογία, ασκεί εμφανή, σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

 

Εάν αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώσει ότι ηττάται στον μεσαίο χώρο από τον κ. Κασελάκη, το θεωρώ βέβαιο πως θα προσπαθήσει να μετατοπιστεί δεξιότερα. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή, θα αναγκαστεί να κάνει πολιτικές «πιρουέτες» μεταξύ των εθνικών προταγμάτων, τα οποία δεν πιστεύει και εκείνων της παγκοσμιοποίησης και των εντολών της Δύσης που υπηρετεί. Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα και μετά, οι δονήσεις μέσα στο πολιτικό σύστημα θα είναι αισθητές.

 

* Πολιτικός αναλυτής – εκλογολόγος.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This