Ο Τσακαλώτος έδειξε τις διαθέσεις της «ομπρέλας» – Εν αναμονή των κινήσεων της νέας ηγεσίας η Αχτσιόγλου

Ορατό το φάσμα της διάσπασης, παρά το μορατόριουμ στον τοξικό διαδικτυακό πόλεμο μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών

Must Read

Ο εκλογικός θρίαμβος Κασσελάκη, που έχει υπερβεί τα σύνορα της χώρας, βοήθησε να κοπάσει ο τοξικός διαδικτυακός πόλεμος μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει (αν ποτέ κλείσει…) το βαθύ ψυχολογικό ρήγμα ανάμεσα στον «ιστορικό» και τον «νέο» ΣΥΡΙΖΑ. Το φάσμα της διάσπασης είναι ορατό.

Και καλούνται πλέον όλοι να διαχειριστούν πολιτικά μια νέα πραγματικότητα που δημιουργεί η θυελλώδης εισβολή του τυφώνα Κασσελάκη και κυρίως, όπως παρατηρούν οι μετριοπαθείς, να υπερβούν τις παλιές ευκολίες και να αναζητήσουν ισορροπίες που θα αποτελέσουν ένα εύσχημο πρόσχημα μιας (σχετικά) υποφερτής συγκατοίκησης. Τις διαθέσεις της «Ομπρέλας» συνόψισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος, παρά την «αστική του αυτοπεποίθηση», για την οποία υπερηφανευόταν απέναντι στον Τσίπρα, δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τη νίκη του αντιπάλου του το βράδυ της Κυριακής. Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης τηρούν σιγήν ασυρμάτου, χωρίς να κρύβουν τη δυσανεξία τους. 

Από την πλευρά της η Εφη Αχτσιόγλου, σε μια στάση μετριοπάθειας και με τη γνώση ότι εκφράζει περίπου το μισό κόμμα, τελεί εν αναμονή των κινήσεων της νέας ηγεσίας. Προφανές είναι ότι όλα θα κριθούν στο προσεχές συνέδριο, για το οποίο θα αποφασίσει η επόμενη Κεντρική Επιτροπή. Το επισήμανε αυτό χθες («Παραπολιτικά») ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος, αφού ξεκαθάρισε ότι «στην Αριστερά στοιχιζόμαστε πίσω από ιδέες, όχι από πρόσωπα», υπογράμμισε την ανάγκη ενός εκτεταμένου προσυνεδριακού διαλόγου «για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους». Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βίτσας, μάλλον σε απόγνωση, δήλωσε (Mega): «Δεν θέλουμε να φύγουμε, θέλουμε να παραμείνουμε η αριστερή “ψυχή” του κόμματος. Είναι διαφορετικό πράγμα να μανατζάρεις μία εταιρία και διαφορετικό να μανατζάρεις μία πολιτική οργάνωση». Ακόμα πιο απαισιόδοξος, ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε (Action 24) ότι «φοβάμαι για το μέλλον του χώρου μας, είναι προοπτική εξαΰλωσης», ενώ ο Σ. Κούλογλου είπε (Open) ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξέραμε ως αριστερό κόμμα, τελείωσε». Στο κλίμα αυτό ο Γιάννης Τσακνάκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, ανακοίνωσε -εκφράζοντας πολλούς- ότι αποχωρεί, διότι ως αριστερός δεν μένει στο κόμμα «ούτε μία ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This