Παύλος Γερουλάνος: «Η σοσιαλδημοκρατία πρέπει να εμπιστευτεί ξανά τον πολίτη»

Συντάκτης: Newsroom

Στο διήμερο συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Remarque, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, με θέμα: «Το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας» μίλησε, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, στο οποίο συμμετείχαν επιστήμονες, πολιτικοί και επικεφαλής διεθνών πολιτικών φορέων.

Ο κ. Γερουλάνος στάθηκε σε δύο βασικά, για εκείνον, συστατικά, που χτίζουν τη σχέση μιας Κυβέρνησης με τον λαό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη: «Xωρίς αγάπη και εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε Κυβέρνηση από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό. Και χωρίς Κυβέρνηση από το λαό, με τον λαό, για τον λαό, δεν μπορούμε να έχουμε Δημοκρατία, δεν μπορούμε να έχουμε Σοσιαλισμό και, υποθέτω, δεν μπορούμε να έχουμε Σοσιαλδημοκρατία».

Κάνοντας μία αναδρομή στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, επικεντρώθηκε στο όραμα τού Ανδρέα Παπανδρέου και το τρίπτυχο, το οποίο ακολουθούσε: «Όταν το κόμμα μου, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, ιδρύθηκε στην Ελλάδα, ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου, εξέφρασε με σαφήνεια την αποστολή του.

Εμπνευσμένος από τη μαρξιστική ρητορική της εποχής του, ήθελε απλώς οι Έλληνες να είναι ελεύθεροι.

Ελεύθεροι σε τρία επίπεδα:

1. Ελεύθεροι από εξωτερικές εξαρτήσεις. Ήταν η εποχή που η χούντα, που υποστηριζόταν από τους Αμερικανούς, μόλις είχε πέσει, αλλά η επιρροή του ΝΑΤΟ και της Αμερικής εξακολουθούσε να είναι επιβλητική.

2. Ελεύθεροι από την κοινωνική καταπίεση. Η ανισότητα σκότωνε τα κατώτερα και μεσαία στρώματα που είχαν περιορισμένη συλλογική διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στην Κυβέρνηση.

3. Και ελεύθεροι να πραγματοποιούν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, ως άτομα, ως προσωπικότητες και ως πολίτες. Τα ατομικά δικαιώματα καταπατούνταν και η Κυβέρνηση δούλευε μόνο για τους φίλους της.

Με άλλα λόγια, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήθελε κάθε Έλληνας να είναι ελεύθερος σε εθνικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Αυτό ήταν το τρίπτυχό του».

Περνώντας στο σήμερα, αναφέρθηκε στο πόσο μακριά είμαστε από το τρίπτυχο αυτό, όταν οι ανισότητες σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία αυξάνονται ραγδαία και οποιαδήποτε μορφή συλλογικής αξίωσης αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στην καταλυτική αδυναμία της ευρύτερης αριστεράς να βρει απαντήσεις στην άνοδο της άκρας δεξιάς:

«Η αύξηση του λαϊκισμού και του νεοφασισμού, έχει τρομοκρατήσει τόσο πολύ την αριστερά, που μας κάνει όλους να τρέχουμε προς τη λάθος κατεύθυνση. Αντί να αντιμετωπίζουμε τις αιτίες της δυσπιστίας, παλεύουμε με τα συμπτώματα. Αντί να δούμε γιατί όλο και μεγαλύτερα κομμάτια των κοινωνιών μας κραυγάζουν, «δεν εμπιστευόμαστε τις δημοκρατίες», απαντάμε «δεν εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους». Έχουμε αργά, σταθερά και σίγουρα, κλείσει τους εαυτούς μας σε ένα δωμάτιο (σαν και αυτό), πολύ μακριά από την κοινωνία, αφήνοντας τους διάφορους Τραμπ να χτίζουν καριέρες πάνω στον φόβο και στη δυσπιστία των ανθρώπων».

Και τόνισε τη σημασία της αποκατάστασης του δεσμού της αριστεράς, του σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας με τους ανθρώπους:

«Σε ένα τέτοιο σκηνικό η επαναφορά της λέξης «αγάπη» μπορεί να μοιάζει δυσνόητη. Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η Σοσιαλδημοκρατία έχει μπει σε διαδικασία διαζυγίου με την κοινωνία και κάποιος πρέπει να είναι ο ενήλικας στο δωμάτιο. Κάποιος πρέπει να πει συγγνώμη. Kάποιος πρέπει να πει «σε εμπιστεύομαι», πρώτος. Kαι κάποιος πρέπει να πει «ανεξαρτήτως του τι έγινε, η αγάπη μου για σένα παραμένει ακλόνητη».

Και αυτοί πρέπει να είμαστε εμείς. Διότι το διακύβευμα είναι κρίσιμο:

Εάν η αριστερά δεν αποκαταστήσει τον δεσμό της με τους ανθρώπους, οι ανισότητες θα αυξηθούν, η δυσπιστία θα μεγαλώσει, δημαγωγοί και νεοφασίστες θα καπηλευτούν τον φόβο, και τότε ο ρόλος της αριστεράς θα περιοριστεί να στηρίζει τη Δεξιά απέναντι στην ακροδεξιά. Εκεί ακριβώς που βρισκόμασταν, πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Ο Παύλος Γερουλάνος έκλεισε την ομιλία του μιλώντας για τη λύση, μιλώντας για τη σημασία του να εμπιστεύεσαι και να δίνεις εξουσία στον πολίτη ως θεμελιώδες πολιτικό πιστεύω και κάλεσε, συνοψίζοντας όλα όσα είπε, τους σοσιαλδημοκράτες να αγαπήσουν ξανά τους ανθρώπους: «Θα αποτύχουμε οικτρά να αντιμετωπίσουμε την ανισότητα και τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους, αν δεν αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία. Ή για να το θέσουμε με όρους θετικούς, ο μόνος τρόπος να αναδιανείμουμε δίκαια τον πλούτο είναι να αναδιανείμουμε δημοκρατικά την εξουσία. Μια ιδέα που κερδίζει ξανά έδαφος στο ΠΑΣΟΚ κάτω από τη νέα του ηγεσία. Διότι, σήμερα έχουμε μία μη βιώσιμη ανισομέρεια μεταξύ των βαρύτατων ευθυνών που επωμίζεται το άτομο απέναντι στην κοινωνία και τις δυνατότητές του, τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, για να ανταπεξέλθει σε αυτές τις ευθύνες.

Απαιτούμε από τον πολίτη να σταθεί στα πόδια μόνος του, αλλά δεν τους δίνουμε τα εργαλεία να το κάνει.

Αποτύχαμε να προστατέψουμε τα ελληνικά νοικοκυριά από τις τέσσερις μορφές καταπίεσης, ενώ έχουμε σήμερα πρωτόγνωρες δυνατότητες να εκδημοκρατήσουμε το χρήμα, την ενέργεια και τη γνώση, τους τρεις βασικούς πυλώνες της σύγχρονης δημιουργίας. Συνεχίζουμε να τα αφήνουμε στο έλεος της δήθεν «ελεύθερης αγοράς», αφήνοντάς τα ουσιαστικά σε ολιγαρχίες που τα διανέμουν σε απαγορευτικό κόστος.

Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, το μοντέλο αυτό μας φέρνει ολοένα και ταχύτερα στο τελικό αποτέλεσμα: ελεύθερη πτώση από τον γκρεμό. Διότι οποιοδήποτε χάσμα ανάμεσα στις ευθύνες που εναποθέτουμε στο άτομο και στη δύναμη που του δίνουμε για να ανταποκριθεί, τρομοκρατεί και εξουθενώνει τον πολίτη.

Τι σημαίνει όμως, να δίνεις εξουσία στον άνθρωπο, στον πολίτη; Σημαίνει να τον εμπιστεύεσαι τόσο βαθιά, τόσο καθολικά και απόλυτα, ώστε σταδιακά να τον εμπλέκεις όλο και περισσότερο στις συλλογικές αποφάσεις, στις δημιουργικές διαδικασίες, μέσα από ισχυρούς και ανεξάρτητους θεσμούς μέσα από τους οποίους μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε το ατομικό και συλλογικό μας μέλλον. Το προσωπικό, το κοινωνικό και το Εθνικό μας μέλλον.

Αυτό δεν πρέπει να αφορά μόνο τους προφανείς ενδιαφερόμενους σε ένα ζήτημα, αλλά όλους όσοι έχουν ένα έννομο συμφέρον ή και απλό ενδιαφέρον σε μία απόφαση που αφορά τη ζωή τους. Και αυτή η εμπλοκή, αυτή η συμμετοχή, αυτή η εμπιστοσύνη πρέπει να λαμβάνει σάρκα και οστά κάθε μέρα. Όχι μόνο κάθε 4 χρόνια.

Όπως με το να δίνεις στους πολίτες πραγματική φωνή και επιρροή, κατά την επεξεργασία νόμων του κράτους ή προγραμμάτων των τοπικών αρχών. Όπως με το να προβλέπεις τη δυνατότητα των κατοίκων μίας περιοχής να παρεμβαίνουν σε θέματα χρήσης γης και προστασίας του περιβάλλοντος. Όπως με το να εμπιστεύεσαι στους απόφοιτους ενός δημοσίου Πανεπιστημίου τη δυνατότητα να αποφασίζουν για το Πανεπιστήμιό τους. Ή στις τοπικές αρχές τη δυνατότητα να επιλέξουν από μία δεξαμενή ικανών σχολικών διευθυντών. Στους διευθυντές των σχολείων τη δυνατότητα να διαλέγουν από μία δεξαμενή ικανών δασκάλων. Και στους δασκάλους να επιλέγουν τι θα διδάξουν.

Κάποιες από αυτές τις ιδέες ήδη εφαρμόζονται στις χώρες σας. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τρομοκρατήσουν αρκετούς στην πατρίδα μου. Όπως και εσείς θα φοβόσασταν από ιδέες που δίνουν περισσότερη εξουσία στους δικούς σας συμπολίτες.

Κυρίως, γιατί έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι αν δώσουμε εξουσία στους ανθρώπους, αυτό θα οδηγήσει σε αντίσταση και η αντίσταση θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις. Αντίσταση ενάντια στην αλλαγή και την πρόοδο, αντίσταση ενάντια στις επενδύσεις, αντίσταση ακόμα και σε πράγματα που εμείς οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες έχουμε βαθιά μέσα μας ως αρχές και αξίες, όπως την προστασία του περιβάλλοντος και τις έμφυλες σχέσεις. Αυτός ο φόβος είναι υπαρκτός. Και σε ορισμένες περιπτώσεις θα αποδειχθεί βάσιμος. Αλλά, έχω κάθε λόγο να πιστεύω, βραχυπρόθεσμος. Γιατί αν επιμείνουμε, αν δεν υποχωρήσουμε από αυτό το πλαίσιο, αν πούμε ειλικρινά συγγνώμη και αν πούμε στον πολίτη «σε εμπιστεύομαι» πρώτοι, ο πολίτης θα ανταποκριθεί. Ξέρετε πώς το ξέρω; Γιατί εμείς οι άνθρωποι πάντα ανταποκρινόμαστε, όταν μας δείχνουν εμπιστοσύνη. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που πιστεύουμε στους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος που θεσπίσαμε τη Δημοκρατία. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ιδρύσαμε το ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας και συνοψίζοντας λοιπόν, μια αστική σοφία από τους δρόμους της Αθήνας: «Σοσιαλδημοκράτες, σας παρακαλώ, εμπιστευτείτε ξανά τους ανθρώπους!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς με «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της ΝΔ και με ‘λίστες Πέτσα’»

Με δήλωσή της, η Ραλλία Χρηστίδου, τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, σχολιάζοντας ότι βρίσκει την Ελλάδα σε...

Με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια: Ο Μητσοτάκης διαρκώς υπόσχεται να λάβει μέτρα...

Τι θα πράξει λοιπόν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είναι «σκασμένος», κατά τον Άδωνι, για την οπαδική βία;

Η «Αγία Τριάδα» του Qatargate: Καϊλή, Αβραμόπουλος, Σχοινάς – «The Greek Connection»

Εν μέσω αρνήσεων και αντιδράσεων -με το «σταγονόμετρο»- οι τρεις Έλληνες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς στην ΕΕ, το λεγόμενο Qatargate που αφορά την...

«Υπερήφανος» υπουργός απροστάτευτων πολιτών

Για τον Γιάννη Οικονόμου δεν υπήρχε μπλε φάκελος υπουργού Προστασίας του Πολίτη στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 28 Ιουνίου, όταν έπιασε δουλειά η...

«Έκοβε» ο Τζόρτζι, «έραβε» η Καϊλή

Σημεία και τέρατα προκύπτουν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Politico με πρωταγωνιστές την Εύα Καϊλή και τον -πρώην πλέον- σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Σε...

Βουλή: Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε και το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με ένα ακόμη νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, καθώς το σχέδιο νόμου που αφορά στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας...

Δραματική έκκληση στην UNESCO για προστασία αρχαιολογικών χώρων και εκκλησιών στην Λωρίδα της Γάζας

Δεκάδες μνημεία εντός της Λωρίδας της Γάζας καταστρέφονται καθημερινά από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του Ισραήλ, ανάμεσά τους και η αρχαιότερη εκκλησία. Η πολιτιστική κληρονομιά...

Σύμφωνο εγκατάλειψης εθνικών θέσεων! Μαδρίτη 2…

Και επισήμως η μειονότητα της Θράκης στην ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου! - Μαδρίτη 2: «Μονομερής ενέργεια» τα 12 μίλια και η στρατιωτικοποίηση των νησιών - «Κίνδυνος» τα οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη μας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέθεσε την κυβέρνηση για την περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών

Στη σωστή τους βάση έθεσε τα ελληνοτουρκικά για ακόμη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκθέτοντας μάλιστα την κυβέρνηση που πανηγυρίζει...

Πανηγυρίζουν οι αναθεωρητές για την επίσκεψη Ερντογάν και το «κουρελόχαρτο» τη Διακήρυξη των Αθηνών

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και κυρίως η περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών, που δεν έχει καμία νομική και ισχύ και είναι επί της ουσίας...

Τρομερές καταγγελίες μέσα στο κοινοβούλιο για το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου!

Καταγγελίες-«φωτιά» έκανε στη για το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς είναι...

Κασσελάκης: «Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει. Η χώρα έχει ανάγκη τη βαριά βιομηχανία»

Τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα επισκέφθηκε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου και συναντήθηκε με εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι...

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία 

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μαξίμου με θέμα την οπαδική βία, την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά...

Αυγέρη: «Ζητούνται διευκρινίσεις για την Διακήρυξη που υπεγράφη με την Τουρκία»

Να δώσει διευκρινήσεις η κυβέρνηση για την Διακήρυξη που υπέγραψαν χθες Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν, ζητά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.«Ο...

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος που… βαρέθηκε το κόμμα life style του Κασσελάκη

Ένας ακόμη σύντροφος πήδηξε από το καράβι ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αιτιάσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη και τα νέα ήθη στο κόμμα που έφερε...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δεύτερες σκέψεις» για τον Αυτιά στο Μαξίμου…

Εν μέσω πολλών άλλων εξελίξεων, το θέμα της προετοιμασίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές μπορεί να μη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα για την...

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

Ταραχή για την πρώην σύζυγο του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου – Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο...

Πώς η Ρωσία με ελληνική βοήθεια άνοιξε μια «τρύπα» 11 δισεκ. δολαρίων στις δυτικές κυρώσεις για το πετρέλαιο

Ένα... αόρατο παιχνίδι εξουσίας εν μέσω κυρώσεων - Ο ρόλος του σκιώδους στόλου και της Ελλάδας

Τα δίνει όλα η Άννα Διαμαντοπούλου για την προεδρία!

Τα έδωσε όλα χθες η Άννα Διαμαντοπούλου στην ΕΡΤ για να επιδώσει τα διαπιστευτήριά της στο Μέγαρο Μαξίμου και προς τον ξένο παράγοντα.Προέβλεψε στην...

Σοκάρει η Άννα Ρεζάν: «Με βίασαν δυο φορές στη δουλειά»

Την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην εργασία της, στην τρυφερή ηλικία των 18 ετών, εξομολογήθηκε η Άννα Ρεζάν, προκαλώντας σοκ ακόμα και στους παρουσιαστές...

Γιώργος Μαργαρίτης: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιος μου του είπα “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”»

Αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι να τραγουδάει. Από ηλικία 13 ετών μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και από τότε δεν...

1.000.000 ευρώ για το κεφάλι του Αλβανού «Πάσσαρη» στον Κορυδαλλό

Γιατί ο διαβόητος μαφιόζος Αλντο Μπάρε, που έπαιζε μπάλα με τα κρανία των αντιπάλων του, έχει επικηρύξει τον σκληρό των ελληνικών φυλακών Λαέρτ Χατζίου

Οι εικόνες ντροπής όντως «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους», κύριε Γεραπετρίτη

Οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, φάνηκαν χθες σε όλο τους το «μεγαλείο» χάρη σε μία κίνηση του...

Σοκάρει η Μαριάννα Τουμασάτου: «Mε άφησε αιμόφυρτη και χωρίς αισθήσεις μέσα στο αυτοκίνητο πεταμένη»

Ως ατίθαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Μαριάννα Τουμασάτου στα νιάτα της καθώς συχνά πυκνά κατέβαινε πορείες και έμπλεκε σε καυγάδες. Ώσπου μία μέρα...

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια ενώ φωτογραφίζουν τη διακόσμηση...

Αυτός είναι ο αστυνομικός που χαροπαλεύει μετά τα επεισόδια στου Ρέντη – Ελεύθεροι οι 35 από τους 425 προσαχθέντες

Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ δίνει μάχη για τη ζωή του - Οι γονείς φύγανε αλαφιασμένοι μέσα στη βροχή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χατζηαβατισμός είναι σημειολογία στις διεθνείς σχέσεις

Η επιλογή Μητσοτάκη να στείλει τον Γεραπετρίτη στην υποδοχή Ερντογάν, έχει ξεκάθαρη σημειολογία. Και στις διεθνείς σχέσεις, η σημειολογία ισοδυναμεί με χάραξη πολιτικής.Η πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν σαφέστατη. Κάνουμε...

Ο Γιάννης είναι πονηρός…

Ο Δραγασάκης είναι εξαιρετικά έμπειρος. Τόσο έμπειρος, που γνώριζε ότι εάν υπέβαλε την παραίτησή του και από τον ΣυΡιζΑ, τότε οι παρεμβάσεις του στα κανάλια δεν θα είχαν την...

ΕΟΦ: SOS για τα παράνομα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος και μπότοξ – Τι να προσέχουν οι πολίτες

Σε διευκρινιστικές ανακοινώσεις σχετικά για την αποφυγή επικίνδυνων παρενεργειών μετά από τις αισθητικές παρεμβάσεις υαλουρονικού οξέος και μπότοξ προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) μετά την είδηση ότι διακινούνται...

Δείτε πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 11 σημεία σε όλη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ για να κάνουν rapid test σε όσους πολίτες το επιθυμούν.Για την έκδοση πιστοποιητικού...

Συνελήφθη 39χρονος στο Ηράκλειο – Βρέθηκε στην κατοχή του σχεδόν μισό κιλό κάνναβη

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία... Σχεδόν μισό κιλό κάνναβη εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου στο σπίτι ενός 39χρονου, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση...