Οι Αμερικανοί εκθέτουν τον Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρο για το Στεφανοβίκειο

Θα σταθμεύουν τα ελικόπτερά τους στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας, διαψεύδοντας το ΓΕΕΘΑ ότι όλα είναι μια χαρά στο αεροδρόμιο του Βόλου

Must Read

Καταρρέει ο… μύθος των εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ ότι στο Στεφανοβίκειο όλα είναι «μια χαρά» και δεν υπάρχει κίνδυνος ανησυχίας, κάτι που δεν συνάδει με την απόφαση των Αμερικανών!

Η είδηση ότι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας αναμένεται να μετασταθμεύσουν φέτος τα ελικόπτερα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, καθώς το Στεφανοβίκειο παραμένει ακόμη κάτω από τα νερά της λίμνης Κάρλας, αναδεικνύει το πρόβλημα και ξεσκεπάζει αυτούς που πήγαν να καλυφθούν πίσω από δηλώσεις. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην επικοινωνία που είχε πρόσφατα με τους Αμερικανούς αντιπρότεινε τη χρήση του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας, λύση την οποία φαίνεται να αποδέχεται η άλλη πλευρά.

Εντός των επόμενων ημερών, μάλιστα, κλιμάκιο αξιωματικών της 3ης CAB (Combat Aviation Brigade) των ΗΠΑ, που βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη στην Ευρώπη, πρόκειται να επισκεφθεί την έδρα του 3ου ΤΕΑΣ και της Σχολής Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις. Η επιλογή αεροδρομίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, αν και δεν αποκλείεται η μεταστάθμευση των αμερικανικών ελικοπτέρων να καθυστερήσει μερικές εβδομάδες, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την άφιξή τους εντός Οκτωβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, από την Αθήνα διαμηνύεται ότι η παρουσία των Αμερικανών στην Ελλάδα είναι εξόχως σημαντική, τόσο για γεωστρατηγικούς λόγους όσο και για τη συνεκπαίδευση με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά κανένας δεν μας λέει γιατί φεύγουν από το Στεφανοβίκειο και πηγαίνουν (για σιγουριά) τα ελικόπτερά τους στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Αναπάντητα ερωτήματα

Επίσης, δεν μας λένε τι θα γίνουν τα ελληνικά ελικόπτερα, που είναι και το πιο βασικό για την πατρίδα μας. Επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας μας ή όχι; Υπάρχει κανένας να απαντήσει ή να ρωτήσουμε τους Αμερικανούς;

Υδροπλάνα… κατάντησαν τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας

Οπως και να έχει, ανώτατα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού επισημαίνουν ότι η επιλογή της Αλεξάνδρειας είναι η καλύτερη δυνατή για μία σειρά από λόγους. Ενας από τους σημαντικότερους είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από το αεροδρόμιο και εξυπηρετεί τη γρήγορη μετακίνηση των ελικοπτέρων. Ετσι μιλάμε πλέον, άραγε, για πλήρη διάλυση του Στεφανοβίκειου;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This