Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο Πατριώτης

Τον κέρδισε η Μακεδονία, τον έχασε η κεντρική πολιτική σκηνή

Must Read

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα «πολιτικό φαινόμενο». Γεγονός που επιβεβαιώθηκε δυστυχώς με άσχημο τρόπο για την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς  οι ηγεσίες στην πλειοψηφία των υπολοίπων περιφερειών, αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων.

Η κεντρική Μακεδονία αποδείχτηκε η χρυσή εξαίρεση και αυτό οφείλεται στην πληθωρική παρουσία ενός πραγματικού πατριώτη, ενός τεχνοκράτη, ενός αποφασισμένου ανθρώπου να υπηρετήσει την ιδιαίτερη του πατρίδα και τους συμπατριώτες του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει συγκεντρώσει γύρω του μία ισχυρή πλειοψηφία, διακομματική, κρυστάλλινη σε θέματα ηθικής. Αυτός είναι και ο συνεκτικός κρίκος τόσο της διοίκησης Τζιτζικώστα όσο και των πολιτών που τον στηρίζουν διαχρονικά.

Υπάρχει όμως και μία ειδοποιός διαφορά με κάποιους άλλους αυτοδιοικητικούς: Αυτούς που προαναγγέλλουν έργα σε μακέτες και μετά τη λήξη της θητείας τους, επαναλαμβάνουν τις ίδιες μακέτες, καθώς τα έργα ποτέ δεν πραγματοποιούνται. Με τραγικές επιπτώσεις για τις περιφέρειες και τους Έλληνες.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει αποδείξει και στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια, ότι το έργο που αναλαμβάνει δεν το αφήνει στη μέση. Υλοποιεί μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές, όπως η δυτική είσοδος της Θεσσαλονίκης και ο ανισόπεδος κόμβος Κ16, ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στη Χαλκιδική, η είσοδος του Κιλκίς και η περιφερειακή οδός Κατερίνης.

Ενισχύει με δεκάδες δράσεις τις τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και έφερε 80 κινηματογραφικές παραγωγές!

Η διοίκηση Τζιτζικώστα χρηματοδοτεί τα επενδυτικά σχέδια 150 τουριστικών επιχειρήσεων και 3.440 νέες γεωργικές επενδύσεις. Έχτισε 19 νέα σχολεία και στηρίζει 60.000 γονείς με χαμηλά εισοδήματα και 2.000 γονείς παιδιών με αναπηρία, εξασφαλίζοντας θέσεις για τα παιδιά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Έφερε σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και ενίσχυσε με επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές 16 νοσοκομεία και 22 κέντρα υγείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Υλοποιεί 190 έργα δημιουργίας πάρκων και χώρων πρασίνου στις πόλεις και τις γειτονιές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Έκανε έμπρακτα πιο ασφαλείς 25 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με νέα αντιπλημμυρικά έργα. Κατάργησε όλα τα ανταποδοτικά τέλη πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση για 150.000 Έλληνες και Ελληνίδες, επαγγελματίες και τοπικές επιχειρήσεις, και πολλά ακόμη έργα που κάνουν τη ζωή των συμπολιτών του καλύτερη. Με κάθε έργο και δράση που κάνει υλοποιεί το όραμα του για τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη.

Δυστυχώς για την Ελλάδα και την κεντρική πολιτική σκηνή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, θα παραμείνει περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This