Παρασκευή 25/6/2021

Επίθεση Γιάννου μέσα από τη φυλακή στον Μανώλη Κοττάκη

Από τη φυλακή όπου βρίσκεται, ο Γιάννος Παπαντωνίου παρενέβη τηλεφωνικά με ωμό τρόπο και απειλητική διάθεση προς τον διευθυντή της «Εστίας» και αρθρογράφο της «δημοκρατίας», Μανώλη Κοττάκη, για τον σχολιασμό του επί του κειμένου-ντροπής των 61 υποστηρικτών του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο ο ίδιος παραδέχτηκε πως εστάλη από τη γραμματέα του, πιθανόν να συντάχθηκε κιόλας καθ’ υπόδειξίν του.

Σύμφωνα με καταγγελίες του δημοσιογράφου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ του τηλεφώνησε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον Real FM, διαμαρτυρόμενος για όσα είχαν ειπωθεί λίγο νωρίτερα δια των ερτζιανών, ότι, δηλαδή, το κείμενο των «61» αποτέλεσε ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο κ. Παπαντωνίου φέρεται ότι διαμαρτυρήθηκε ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά του, εξαιτίας της απόφασης «κάποιου ανακριτή».

Διαβάστε επίσης: Αν είναι δυνατόν! 61 προσωπικότητες ζητάνε την αποφυλάκιση του Γιάννου

Ο Μανώλης Κοττάκης χαρακτήρισε λάθος το κείμενο, θεωρώντας το παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ειδικά όταν αναφέρεται σε «πολιτικό κρατούμενο», για να λάβει -όπως καταγγέλλει- την απίστευτη απάντηση από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ότι έγινε λάθος από τη γραμματέα του… Στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν έστειλε αυτός το κείμενο και όχι οι «61», επιχείρησε να τα μαζέψει, υποστηρίζοντας ότι έγινε λάθος στη μεταφορά από κείμενο σε κείμενο. Μάλιστα, φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί κάποιος ανακριτής να αποφασίζει να παραμένει στη φυλακή, κατονομάζοντας μάλιστα το όνομα του ανακριτή, εκφράζοντας παράλληλα τη γνώμη ότι οι «61» άσκησαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία έκφρασης. Σύμφωνα μάλιστα με τον Μανώλη Κοττάκη, ο κ. Παπαντωνίου μίλησε για την «τρομοκρατία ενός άδικου κράτους» και εξέφρασε τη λύπη του «για τα δημοκρατικά φρονήματα» του δημοσιογράφου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ