Στην Κύπρο ο Κασσελάκης – Ζήτησε συγγνώμη για τη δήλωση που προκάλεσε σάλο

Προσπάθησε να «μαζέψει» τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο» για το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο

Must Read

Στην Κύπρο βρέθηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, λίγες μέρες μετά από τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του με τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο» για το ψευδοκράτος.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι ανασκεύασε αμέσως υποστηρίζοντας ότι «αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν και όχι από τα πιστεύω τους και τις πράξεις τους».

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έκανε λόγο για «εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Κασσελάκης επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεώρησε καθήκον του η πρώτη επίσκεψή του εκτός Ελλάδας, «να είναι εδώ στην Κυπριακή Δημοκρατία». Τόνισε από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τη σημασία που αποδίδουμε στην επανεκκίνηση των συνομιλιών, το συντομότερο δυνατόν, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί όπου διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά το 2017. Συνομιλίες για λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας προς όφελος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς κατοχικά στρατεύματα».

Επίσης τόνισε «τη στήριξη που προσφέρουμε στον Πρόεδρο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και για διορισμό απεσταλμένου από τον ΟΗΕ, καθώς επίσης και για τον ενεργό ρόλο της ΕΕ προς δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού». «Όσον αφορά στην ΕΕ, οι ευρωτουρκικές σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία. Πρέπει να αξιοποιηθούν και ως προς τον ελληνοτουρκικό διάλογο αλλά βεβαίως και ως προς την επίλυση του Κυπριακού», πρόσθεσε.

 

Επιπλέον ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι συζήτησαν επίσης για τις διεθνείς εξελίξεις «και τόνισα, από πλευράς μας, τη σημασία που αποδίδουμε στο συντονισμό και στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας». Σημείωσε ότι «αυτό εξάλλου το έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια και με το σχήμα 3+1 αλλά και με τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, που έχουν φέρει καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι προσπάθειες οι οποίες καθιερώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Επίσης, στο θέμα του συντονισμού, κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι η ελληνική ομογένεια. Είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και θεσμικά, θα προσπαθήσω να προωθήσω σε επικείμενη επίσκεψή μου στις ΗΠΑ», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Όσον αφορά στον ελληνοτουρκικό διάλογο, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο στην Τουρκία, ότι ενέργειες όπως στα Βαρώσια και στην Πύλα ή ενέργειες που αποσκοπούν σε προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους, θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μονομερείς ενέργειες αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This