«Νομικές μελέτες» του Προκόπη Παυλόπουλου

Σε θεσμική και πολιτική παρακμή αναφέρεται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Must Read

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του τέως Προέδρου της ∆ημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου «Νομικές μελέτες», το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά νομικών άρθρων τα οποία δημοσιεύτηκαν κατά την περίοδο από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα.

Τα άρθρα εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικής θεωρίας του ∆ικαίου, κυρίως, όμως, του Συνταγματικού, του ∆ιοικητικού, του ∆ιεθνούς και του Ευρωπαϊκού ∆ικαίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρει στο βιβλίο του πως μέσα από τη μελέτη της ιστορικής εξέλιξης και, κυρίως, μέσα από τη μελέτη των θεσμικών και πολιτικών συστατικών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ύστερα από μια πορεία «ευφορίας» 100 και πλέον χρόνων, η δημοκρατία ακολουθεί πλέον, ιδίως κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, μια φθίνουσα πορεία, η οποία έχει χαρακτηριστικά θεσμικής και πολιτικής παρακμής, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειωτέον πως η επιλογή των νομικών άρθρων έγινε με το κριτήριο της εξέλιξης της νομικής σκέψης του συγγραφέα πάνω σε συγκεκριμένες θεσμικές και πολιτικές συντεταγμένες, εξετάζοντας και αξιολογώντας την πορεία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας ως εγγύησης της ελευθερίας και των εξ αυτής «καταγόμενων» θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Τα άρθρα αυτά παρουσιάζονται ανά πεδίο δικαίου, με χρονολογική σειρά, επιτρέποντας στον αναγνώστη να έχει μια πλήρη εικόνα της εξέλιξης της πορείας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε βάθος πέραν της 30ετίας, καταλήγοντας στα δικά του συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This