Εύγε κ. Τσιάρα! Αποδεσμεύονται 1,3 δισ. € υπόπτων για κακουργηματικές πράξεις χωρίς δικαστική απόφαση

Must Read

Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσαν 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απελευθέρωση περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύτηκαν στα πλαίσια της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθιερώνοντας σαν μέγιστο χρονικό διάστημα δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων 9 + 9 μήνες, με την παρέλευσή τους τα αποδεσμεύει πλήρως και ανεξαρτήτως αν έχει χωρέσει ποινική δίκη, είτε οριστική είτε τελεσίδικη.

Έτσι, όπως λένε, αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,3 δις, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπόπτων ή κατηγορουμένων για πολύ σοβαρές κακουργηματικές πράξεις.

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είχαν δεσμευτεί νομίμως στα πλαίσια δικαστικής διερεύνησης των υποθέσεων αυτών. Εν κατακλείδι, έχουμε αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμία ποινική δίκη, χωρίς καμία δικαστική απόφαση.

Δείτε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση: «Ευνοούμενός της ο Mr. Novartis»!

Οι ερωτώντες βουλευτές διαπιστώνουν πως για τη συγκεκριμένη νομολογία που πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε στη Βουλή από την Κυβέρνηση, δεν υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς που παρακολουθούν τη χώρα μας στο πώς αυτή αντιμετωπίζει το ζήτημα της Διαφθοράς.

Κάνουν λόγο, συγκεκριμένα, για την αντίδραση της FAFT (Διεθνής φορέας που θεσπίζει κανόνες διεθνούς δικαίου και ελέγχει την υλοποίησή τους για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες), καθώς και για το άρθρο των «FINANCIAL TIMES» που στιγματίζει τη χώρα μας για την παραπάνω απόφαση και επισημαίνει τον κίνδυνο να κατρακυλήσει η Ελλάδα στη βαθμίδα των Κρατών για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης:

1. Υπήρξε παρέμβαση μετά την ψήφιση των παραπάνω διατάξεων εκ μέρους της FATF, των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεσμών και αν ναι ποια ακριβώς;

2. Ποιο είναι το συνολικό ποσό αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων μετά την ψήφιση των παραπάνω διατάξεων και με ποιες υποθέσεις συνδέονται τα επιμέρους ποσά;

3. Ποια τα φυσικά και νομικά πρόσωπα υπέρ των οποίων αποδεσμεύονται τα περιουσιακά τους στοιχεία στα πλαίσια των παραπάνω διατάξεων και για ποιο ποσό για το κάθε ένα από αυτά;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This