Συνεχίζεται το θρίλερ στην Πλεύση Ελευθερίας

Εξαφανίστηκε η ανακοίνωση του κόμματος – Στην αντεπίθεση ο Χουρδάκης

Must Read

Τραβά την κουρτίνα των παρασκηνίων της Πλεύσης Ελευθερίας ο ανεξάρτητος πια βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης.

Αργά χθες σε ανάρτησή του υπαινίσσεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητούσε από τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας να παρέχουν στο κόμμα το γραφείο που τους δίνει η Βουλή, δεν ήθελε να συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και απαιτούσε να υπάρχει ένας άδειος χώρος διαθέσιμος για τα κομματικά στελέχη.

Με την ανάρτησή του ο βουλευτής απαντά στην ανακοίνωση της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας (που πάντως δεν υπέγραψε η βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου που είναι και μητέρα του) με την οποία του ζητούσαν να παραδώσει την βουλευτική του έδρα.

Ωστόσο λίγο αργότερα για άγνωστους λόγους η ανάρτηση κατέβηκε!

Σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση του Μιχ. Χουρδάκη είχε ως εξής:

«Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2023

Στη σημερινή (18.10.2023) ανακοίνωση μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρεται μία κρίσιμη αλήθεια: ότι μου ζητήθηκε να συμφωνήσω να παραδώσω την έδρα. Και όχι ότι «συμφωνήθηκε» να την παραδώσω, όπως αναφέρεται στην επίσημη επιστολή την οποία απέστειλε η επικεφαλής της Πλεύσης στον Πρόεδρο της Βουλής την περασμένη Τετάρτη. Τούτο και μόνο αρκεί για να καταδείξει τη στάση της επικεφαλής της Πλεύσης απέναντι στο αξίωμα το οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει.

Όσον αφορά τη “δεξιά ατζέντα”. Όποιος θέλει να εξετάσει ποια πλεύση έχει ο πολιτικός μου λόγος, δεξιά ή αριστερή, δεν έχει παρά να ανατρέξει: α) στην πλειάδα των τοποθετήσεων της προεκλογικής μάχης, την οποία αφιέρωσα για την Πλεύση Ελευθερίας και όχι για την προσωπική μου σταυροδοσία και β) στη μέχρι σήμερα παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου. Στη Δημοκρατική Ελλάδα του 2023 η γνήσια πολιτική (πρέπει να) παράγεται στο Κοινοβούλιο. Όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοπτικές εκπομπές, των οποίων ο ρόλος είναι να επικοινωνούν την πολιτική και όχι να την παράγουν.

Αν για το πνεύμα της Πλεύσης Ελευθερίας, συνιστά παρέκκλιση η απαίτηση των βουλευτών της, που παράγουν κοινοβουλευτικό έργο α) να διατηρήσουν για προσωπική τους χρήση το γραφείο που τους παρέχει η Βουλή για να εργάζονται, β) να συνεδριάζει σε τακτική βάση η κοινοβουλευτική ομάδα για να συντονίζεται το έργο αυτό και γ) να μην συναινούν στο να υπάρχει ένας άδειος χώρος “μπαλαντέρ” για να κινούνται τα ηγετικά στελέχη της από όροφο σε όροφο, και άλλα που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν, τότε θεωρώ πολιτικό καθήκον μου να «παρεκκλίνω», έχοντας εδραιωμένη πεποίθηση ότι η αντίληψή μου απηχεί την κοινή λογική και ενδεχομένως και σε σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας. Που θέλει την Πλεύση Ελευθερίας οργανωμένη και δυναμική στη Βουλή και στην Κοινωνία, ιδίως τώρα που ο προοδευτικός χώρος αναζητεί το φορέα αξιόπιστης έκφρασής του στα πράγματα.

Εύχομαι να μην χρειαστεί να επανέλθω σε κάτι σχετικό με τη διαγραφή μου από την κυρία Κωνσταντοπούλου που οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση μου και θα αφοσιωθώ και πάλι στην παραγωγή πολιτικού έργου.

Με τιμή,

Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκης Ανεξ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αν. Καθηγητής | Τμήμα Ιατρικής, Α.Π.Θ».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This