Τι συνέβη με τα αντιπλημμυρικά στη Θεσσαλία μια μέρα μετά τις εκλογές; Οι καταγγελίες Κουρέτα και η «απειλή» Αγοραστού

Δήλωση «βόμβα» από Αγοραστό: «Θα υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης στο μέλλον»

Must Read

Μείζον θέμα έχει προκύψει με τα αντιπλημμυρικά έργα στην πολύπαθη Θεσσαλία, την ώρα που καταγγέλλεται ότι οι εργασίες σταμάτησαν μια μέρα μετά την ήττα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, με τον ίδιο να διαψεύδει και να προειδοποιεί ότι δεν θα υπάρξουν χρήματα για να ολοκληρωθούν, ακολουθώντας ουσιαστικά τις προεκλογικές απειλές του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας Βλοχού μίλησαν σήμερα στον ΣΚΑΙ και κατήγγειλαν ότι τα αντιπλημμυρικά έργα σταμάτησαν μόλις την επομένη των εκλογών.

Ο . Κουρέτας δήλωσε για τα έργα: «Δεν μου έκανε καλή εντύπωση, δεν μου άρεσε αυτό που έγινε. Ακόμα κι αν είχαν τελειώσει τα χρήματα θα έπρεπε να βγει ανακοίνωση και θα έπρεπε να έχουν βρεθεί τα χρήματα» ανέφερε και απευθυνόμενος στον Αγοραστό σημείωσε: «Κάνω δημόσια έκκληση στον υπουργό να δώσει συνέχεια στο έργο είτε σταμάτησε από λάθος είτε έγινε σκοπιμότητα, δεν με ενδιαφέρει».

 

Από πλευράς του ο πρόεδρος της κοινότητας Βλοχού, Γιάννης Κουκάς κατήγγειλε: «Αν τα χρήματα έφταναν για τέσσερις με πέντε μέρες γιατί δεν μας το είπαν; Δηλαδή ξεκίνησαν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια λόγω εκλογών; Εγώ, έτσι το βλέπω. Δεν ξέρω γιατί σταμάτησαν τα έργα. Έκαναν αναχώματα. Τη Δευτέρα, την επομένη των εκλογών σταμάτησαν. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Στην εκπομπή έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Κουρέτα και τον πρόεδρο της κοινότητας Βλοχού ότι λένε ψέματα και ότι αν σταμάτησαν για μια μέρα τα έργα, αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν οριστικά: «Με ψέμα πορεύτηκε προεκλογικά και με ψέμα πορεύεται και τώρα. Δουλεύουν τα μηχανήματα και ο πρόεδρος εκεί πέρα του Βλοχού μπορεί να πάει να τα δει. Αν σταμάτησαν τα έργα για μια μέρα τα μηχανήματα για οποιοδήποτε λόγο ή για συντήρηση νομίζω αυτό δεν είναι σταμάτημα των έργων. Αυτή τη στιγμή έχουμε 90 μηχανήματα στη Μαγνησία», δήλωσε  στην εκπομπή.

Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις και πλείστα ερωτήματα, είναι η απάντηση του κ. Αγοραστού στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των έργων και αν αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησαν προσωρινά. Η απάντηση του απερχόμενου περιφερειάρχη ήταν ότι…  «Πρόβλημα χρηματοδότησης θα υπάρξει στο μέλλον». Μάλιστα υποστήριξε ότι οι εταιρείες που διαθέτουν τα μηχανήματα είναι απλήρωτες εδώ και έναν μήνα! «Μας έχει δώσει χρηματοδότηση η κυβέρνηση 14 εκατομμύρια αλλά δεν ξέρουμε εάν θα φτάσουν γιατί η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη» δήλωσε.

Γιατί άραγε προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης απειλούσε τους πλημμυροπαθείς ότι δεν θα υπάρχουν χρήματα αν χάσει τις εκλογές ο κ. Αγοραστός;

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης εκβίασε τους Θεσσαλούς πλημμυροπαθείς ότι πρέπει να ψηφίσουν τον Κώστα Αγοραστό για να λάβουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης: «Το αποτέλεσμα
της κάλπης (είναι) άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε» είχε δηλώσει.

Πρόκειται για «τρομοκρατία» και «σχέδιο» υπονόμευσης για τον νέο περιφερειάρχη; Το μόνο σίγουρο ότι τέτοιου είδους «παιχνίδια» σε βάρος των πολιτών που κινδύνευσαν και είδαν τις περιουσίες τους να πνίγονται στην λάσπη, είναι φαιδρά και ανεπίτρεπτα. 

Δείτε επίσης:

Σάλος με την καταγγελία ότι ο Αγοραστός έδωσε εντολή να σταματήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This