Π. Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην μεταρρυθμιστική της ατζέντα…»

Όλα όσα ανέφερε

Συντάκτης: Newsroom

Βλέπει… συνέχεια στην μεταρρυθμιστική ατζέντα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το γεγονός πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο… πλάνο της, προωθώντας τις αλλαγές για τις οποίες την εμπιστεύτηκαν οι Έλληνες πολίτες, υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης, στην καθιρωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν αρκετά νομοσχέδια με στόχο την ενδυνάμωση κρίσιμων υποδομών του κράτους, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τουλάχιστον με βάση όσα ανέφερε.

Αναφέρθηκε ειδικότερα μάλιστα στο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, για τους servicers, με το οποίο όπως ανέφερε: «θα υπάρχει αυξημένη διαφάνεια στις σχέσεις των δανειοληπτών με τα funds και θεσπίζεται παράλληλα πιο αυστηρό πλαίσιο με στόχο την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Αναφέρθηκε επιπροσθέτως στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που παρουσίασαν ο υπουργός Εργασίας ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Παναγιώτης Τσακλόγλου, «για τα κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων, μέτρα τα οποία εξειδικεύτηκαν. Ειδικότερα, καταργείται από 01.01.2024, η κατά 30% μείωση της σύνταξης για τους απασχολούμενους συνταξιούχους και θεσπίζεται πόρος μη ανταποδοτικού χαρακτήρα υπέρ του e-ΕΦΚΑ, ανάλογος του εισοδήματος που προκύπτει από την απασχόληση του συνταξιούχου. Στο Ταμείο έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 718 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 20,72 δις ευρώ. Από τα 536 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, τα 320 αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 4,76 δις ευρώ. Περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ενισχυθεί με επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, με ποσό 667,96 εκ. ευρώ», τόνισε.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην παρουσίαση από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του ετήσιου προγραμματισμού των προσλήψεων του Δημοσίου με προτεραιότητα στην υγεία, την κλιματική κρίση και το προσωπικό που θα καλύψει τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης. Ακόμη στην παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη του στρατηγικού σχεδίου για την προστασία των δασών.

Και συμπλήρωσε πως: «Αύριο, 20 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ηγουμενίτσα για την υπογραφή της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. η οποία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου ανάπτυξης για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι και πύλη εισόδου της χώρας στην Αδριατική. Κατόπιν, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου».

Η αναλυτική τοποθέτηση:

«Εμείς, υπερασπιστήκαμε από την πρώτη στιγμή το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όμως ταυτόχρονα διακρίναμε την τρομοκρατική Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό και αγωνιστήκαμε -και αγωνιζόμαστε- έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε μία ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό προφανώς σημαίνει: ανθρωπιστική βοήθεια, δυνατότητα -όσο αυτό είναι εφικτό- προστασίας των αμάχων οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια εμπόλεμη ζώνη και είναι οι τελευταίοι οι οποίοι φταίνε».

Συνεδρίασε χθες υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο. Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην μεταρρυθμιστική της ατζέντα, προωθώντας τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενδυνάμωση κρίσιμων υποδομών του κράτους, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα νέο νομοσχέδιο για τους servicers με το οποίο επιτυγχάνεται αυξημένη διαφάνεια στις σχέσεις των δανειοληπτών με τα funds και θεσπίζεται πιο αυστηρό πλαίσιο με στόχο την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα,

1. Θεσπίζονται υποχρεώσεις διαφάνειας, ενημέρωσης και σεβασμού των δικαιωμάτων των οφειλετών για τους servicers. Σε περίπτωση παραβίασης των υποχρεώσεων που ορίζει ο νόμος θα τους επιβάλλονται πρόστιμα έως 500.000 ευρώ, ενώ οι ποινές φτάνουν μέχρι ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

2. Διευρύνεται η προστασία για τους πραγματικά ευάλωτους.

3. Εκσυγχρονίζονται και βελτιώνονται οι ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Μεταξύ άλλων, βελτιώνεται ο αλγόριθμος από τον οποίο προκύπτει το ύψος της διαγραφής οφειλών -άρα και το ύψος της οφειλής που ρυθμίζεται μέσω του εξωδικαστικού- για το σύνολο των οφειλετών που έχουν δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση και όχι μόνο τους ευάλωτους.

Καθίστανται υποχρεωτικές για τις τράπεζες, οι ρυθμίσεις που θα προκύπτουν από τον αλγόριθμο του εξωδικαστικού μηχανισμού, για όσους κάνουν αίτηση και πληρούν τα κριτήρια του «ευάλωτου δανειολήπτη». Αν οι τράπεζες διαφωνούν με τον χαρακτηρισμό θα πρέπει να προσφύγουν στα δικαστήρια κατά του μηχανισμού και όχι κατά του δανειολήπτη. Μέχρι να υπάρχει απόφαση, ο δανειολήπτης θα πληρώνει τη δόση που προκύπτει από τη ρύθμιση.

Ενώ, ορίζεται σε 3% σταθερό για 3 έτη το επιτόκιο των ρυθμίσεων, απλοποιούνται διαδικασίες σε σχέση με την πτώχευση και ιδρύεται Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων, μέτρα τα οποία εξειδικεύτηκαν και σήμερα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πριν λίγη ώρα.

Ειδικότερα, καταργείται από 01.01.2024, η κατά 30% μείωση της σύνταξης για τους απασχολούμενους συνταξιούχους και θεσπίζεται πόρος μη ανταποδοτικού χαρακτήρα υπέρ του e-ΕΦΚΑ, ανάλογος του εισοδήματος που προκύπτει από την απασχόληση του συνταξιούχου.

Επιπλέον, αυξάνεται το ανώτατο όριο οφειλών για συνταξιοδότηση από Euro20.000 σε Euro30.000, ενώ για την επιτάχυνση της απονομής των επικουρικών συντάξεων, ενοποιούνται οι προϋποθέσεις θεμελίωσης επικουρικής σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, για τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά προβλέπεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση έως Euro200, αναλόγως του ύψους της σύνταξής τους, ενώ επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Παπαθανάσης παρουσίασε την πορεία υλοποίησης των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο Ταμείο έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 718 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 20,72 δις ευρώ. Από τα 536 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, τα 320 αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 4,76 δις ευρώ. Περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ενισχυθεί με επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, με ποσό 667,96 εκ. ευρώ.

Στην νέα πρόταση για το αναθεωρημένο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνονται πρόσθετα έργα που αφορούν κυρίως την ενίσχυση της περιβαλλοντικής πρόληψης, της πολιτικής προστασίας αλλά και τη δημιουργία νέων υποδομών. Παράλληλα, εντάσσονται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας επιπλέον έργα για την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και πλημμύρες, συνολικού προϋπολογισμού 686 εκ. ευρώ.

Επιπλέον με κοινή τους ανακοίνωση χθες τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αυξάνουν την επιχορήγηση σε 145 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης- Ελλάδα 2.0 έτσι ώστε να καλυφθεί το σύνολο των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας που στοχεύουν στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω της ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος, στο οποίο ενοποιούνται η Δημόσια Υγεία και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Προβλέπονται συγκεκριμένα η παροχή οικονομικών κινήτρων σε γενικούς γιατρούς και παθολόγους προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Προσωπικού Γιατρού, ενώ θα διεξαχθεί πιλοτικό πρόγραμμα επαναπατρισμού γιατρών και παθολόγων. Επιπλέον, προβλέπεται η πρόσληψη πρόσθετου διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την παροχή υποστήριξης σε όλους τους προσωπικούς γιατρούς.

Το νέο πλαίσιο αυτό αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της πρόσβασης στην υγεία, τη μείωση των ανισοτήτων, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως παραπομπή στο δευτεροβάθμιο σύστημα περίθαλψης και έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την αναβάθμιση σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης.

Παρουσιάστηκε από την Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη ο ετήσιος προγραμματισμός των προσλήψεων του Δημοσίου με προτεραιότητα στην υγεία, την κλιματική κρίση και το προσωπικό που θα καλύψει τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι 16.521 για το έτος 2024, εκ των οποίων οι 6.500 στην υγεία. Ο προγραμματισμός προσλήψεων είναι απολύτως εναρμονισμένος με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε εφαρμογή του κανόνα 1 προς 1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο για την προστασία των δασών. Είναι μία πολυεπίπεδη προσπάθεια που προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο ουσιαστικά θα μετατρέψουμε τα δάση της πατρίδας μας σε παραγωγικά και τον δρόμο με τον οποίο θα εμπλέξουμε τον ιδιωτικό τομέα σε προγράμματα καθαρισμού, πρόληψης πυρκαγιών αλλά και φύτευσης νέων δασών. Τα μέτρα, θα εξειδικευθούν τη Δευτέρα από τον Υπουργό.

Πραγματοποιήθηκε η 9η καταβολή πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Αθροιστικά μέχρι σήμερα, έχουν καταβληθεί 66,8 εκατ. ευρώ σε 14.664 φυσικά πρόσωπα, που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συγκροτείται Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο εκθετικός ρυθμός εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθιστά απαραίτητη τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής υπό τον Πρωθυπουργό, με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία της χώρας μπροστά στις εξελίξεις που οι κάθε είδους εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας θα φέρουν, στην κατεύθυνση της συμμετοχικής ανθεκτικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Η Επιτροπή θα παρέχει τεκμηριωμένες συμβουλές και προτάσεις για το πώς η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τις πολλαπλές δυνατότητες και ευκαιρίες που προκύπτουν από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και το πώς μπορεί να εφαρμόσει ένα συνεκτικό πλαίσιο προστασίας από τις πιθανές προκλήσεις και αναπροσαρμογές, τις ανισότητες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αύριο, 20 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ηγουμενίτσα για την υπογραφής της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. η οποία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου ανάπτυξης για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι και πύλη εισόδου της χώρας στην Αδριατική. Κατόπιν, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνο εγκατάλειψης εθνικών θέσεων! Μαδρίτη 2…

Και επισήμως η μειονότητα της Θράκης στην ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου! - Μαδρίτη 2: «Μονομερής ενέργεια» τα 12 μίλια και η στρατιωτικοποίηση των νησιών - «Κίνδυνος» τα οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη μας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέθεσε την κυβέρνηση για την περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών

Στη σωστή τους βάση έθεσε τα ελληνοτουρκικά για ακόμη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκθέτοντας μάλιστα την κυβέρνηση που πανηγυρίζει...

Πανηγυρίζουν οι αναθεωρητές για την επίσκεψη Ερντογάν και το «κουρελόχαρτο» τη Διακήρυξη των Αθηνών

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και κυρίως η περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών, που δεν έχει καμία νομική και ισχύ και είναι επί της ουσίας...

Τρομερές καταγγελίες μέσα στο κοινοβούλιο για το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου!

Καταγγελίες-«φωτιά» έκανε στη για το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς είναι...

Κασσελάκης: «Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει. Η χώρα έχει ανάγκη τη βαριά βιομηχανία»

Τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα επισκέφθηκε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου και συναντήθηκε με εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι...

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία 

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μαξίμου με θέμα την οπαδική βία, την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά...

Αυγέρη: «Ζητούνται διευκρινίσεις για την Διακήρυξη που υπεγράφη με την Τουρκία»

Να δώσει διευκρινήσεις η κυβέρνηση για την Διακήρυξη που υπέγραψαν χθες Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν, ζητά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.«Ο...

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος που… βαρέθηκε το κόμμα life style του Κασσελάκη

Ένας ακόμη σύντροφος πήδηξε από το καράβι ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αιτιάσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη και τα νέα ήθη στο κόμμα που έφερε...

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές κατά Κασσελάκη

Παραιτήθηκε με αιχμές από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος, το οποίο σύμφωνα με τον...

Ερντογάν: «Ζεστός» ο Μητσοτάκης για συνεργασία Τουρκίας-Ελλάδας στην πυρηνική ενέργεια

Πάλι για μοιρασιά και συνεκμετάλλευση μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος - «Κάλεσα τον φίλο μου τον Μητσοτάκη στην Άγκυρα...»

Βουλή: Καταδίκη της επίθεσης στον αστυνομικό και της οπαδικής βίας

Την ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης των φαινομένων οπαδικής βίας, υπογράμμισαν όλα τα κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από...

Εξωτερική πολιτική των τεμενάδων

Η εικόνα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη που υποκλίθηκε μπροστά στον Ερντογάν προκάλεσε οργή, αποστροφή και ρίγη ανατριχίλας στους Eλληνες. Στη συλλογική μνήμη του...

Παναγιώτης Ιωακειμίδης: Φιλοτουρκικό παραλήρημα από τον σύμβουλο του Σημίτη

Ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ είπε όσα δεν τόλμησε ούτε καν ο Ερντογάν να εκθέσει ή να υπονοήσει στη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη

Δικαιολογίες Σκυλακάκη για το μπάχαλο με τους λογαριασμούς

Οι πάροχοι ευθύνονται για το μπάχαλο με τους χρωματιστούς λογαριασμούς ρεύματος και όχι η κυβέρνηση που υλοποιεί μία μεταρρύθμιση η οποία κρύβει μεγάλες αυξήσεις...

Η οργάνωση Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από Τζανακόπουλο και Ηλιόπουλο να επιστρέψουν τις...

Η αποχώρηση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Νάσου Ηλιόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και η προσχώρησή τους στο νέο κόμμα, τη Νέα Αριστερά, προκάλεσε την έντονη...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

«Δεύτερες σκέψεις» για τον Αυτιά στο Μαξίμου…

Εν μέσω πολλών άλλων εξελίξεων, το θέμα της προετοιμασίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές μπορεί να μη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα για την...

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Ταραχή για την πρώην σύζυγο του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου – Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο...

Πώς η Ρωσία με ελληνική βοήθεια άνοιξε μια «τρύπα» 11 δισεκ. δολαρίων στις δυτικές κυρώσεις για το πετρέλαιο

Ένα... αόρατο παιχνίδι εξουσίας εν μέσω κυρώσεων - Ο ρόλος του σκιώδους στόλου και της Ελλάδας

Αδιανόητη ενέργεια Γεραπετρίτη μπροστά στον Ερντογάν!

Είναι δυνατόν; - Η αστεία εξήγηση των «πηγών» του ΥΠΕΞ για τον τεμενά του Γεραπετρίτη

Γιώργος Μαργαρίτης: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιος μου του είπα “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”»

Αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι να τραγουδάει. Από ηλικία 13 ετών μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και από τότε δεν...

Σκοτεινό δίκτυο εξουσίας και απιστίας: Ο κακομούτσουνος ισχυρός, η συνεργάτιδα ερωμένη και η απατημένη σύζυγος που τον κρατά στο χέρι

Η «Espresso» κατ' αποκλειστικότητα βγάζει στο φως της δημοσιότητας άλλη μία ιστορία απιστίας και αχαριστίας που διαδραματίζεται στα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας.Η σύζυγος, όμορφη στα...

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια ενώ φωτογραφίζουν τη διακόσμηση...

Οι εικόνες ντροπής όντως «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους», κύριε Γεραπετρίτη

Οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, φάνηκαν χθες σε όλο τους το «μεγαλείο» χάρη σε μία κίνηση του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το «ματ» του Πούτιν: Πώς η Ρωσία αντιμετωπίζει στρατηγικά τη δυτική οικονομική πίεση

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας, υπερβαίνουν εκείνους όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η Ρωσία έχει μπερδέψει τη στρατηγική κυρώσεων...

O Aλέξανδρος Πολυχρονιάδης απάντησε στο αν έχει χωρίσει με τη Μελίνα Νικολαΐδη

Η κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» του ΑΝΤ1 συνάντησε τον Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς πετούσε για Λονδίνο ώστε να συναντήσει τη σύντροφό του Μελίνα Νικολαΐδη που ως...

Επίδομα θέρμανσης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση

Τραυματισμός αστυνομικού: Αφέθηκαν ελεύθεροι 35 από τους 424 προσαχθέντες – Έγιναν και νέες προσαγωγές

«Αέρα» ελευθερίας αναπνέουν πλέον 35 από τα συνολικά 424 άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικοι, που προσήχθησαν χθες από την αστυνομία, μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη»...

Στον ανακριτή ο 71χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος

Μέχρι στιγμής δεν θέλει να τον αναλάβει κανείς δικηγόρος

Σκληρή απάντηση Οικονόμου στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό: «Αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε την Παρασκευή στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, στην οποία κάνει λόγο για «Χούντα και αντίποινα των ΝΑΖΙ» αναφορικά με την...