Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

«Κόκκινο πανί» από γαλάζιους βουλευτές η Μενδώνη

Στην μπούκα αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει μπει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Αφορμή, οι επισκέψεις της σε διάφορες περιοχές της χώρας, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τους τοπικούς βουλευτές, οι οποίοι -υπό φυσιολογικές συνθήκες- θα έπρεπε να τη συνοδεύουν.

Οι αντιδράσεις ήδη εξωτερικεύτηκαν από δύο «γαλάζιους» βουλευτές, οι οποίοι διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη δυσφορία τους, με αιχμηρά μάλιστα σχόλια σε βάρος της «νεόφερτης» και διορισμένης υπουργού. Η αρχή έγινε με τον βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος σχολίασε μέσω twitter: «Πληροφορήθηκα δυστυχώς από τα ΜΜΕ την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στη Λάρισα. Έστω, εκ των υστέρων, εύχομαι να ήταν αποδοτική και να έτυχε της δέουσας φιλοξενίας με τη συνοδεία της».

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στη συνέχεια και ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος έγραψε στο facebook: «Συμβουλή προς την εξαιρετική εξωκοινοβουλευτική υπουργό, κυρία Μενδώνη. Εκτός από τη Λάρισα που δεν ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο κι άλλους βουλευτές για την επίσκεψή της, καλό θα ήταν να ενημέρωνε και εμάς της Β’ Πειραιά στην απροειδοποίητη επίσκεψή της στο νησί της Σαλαμίνας. Εκτός του ότι θα μάθει πολλά για τον αγώνα που δώσαμε να βγει η Ν.Δ. πρώτη κι αυτοδύναμη (άρα και να γίνει η ίδια υπουργός), θα της δείχναμε και τις ομορφιές του νησιού».

«Κυρία υπουργέ, είμαστε δίπλα σας. Αν φυσικά το θέλετε» ήταν το δηκτικό σχόλιο του βουλευτή. Ίσως το πρόσφατο «πράσινο» κομματικό παρελθόν της κυρίας Μενδώνη να μην έχει ξεχαστεί ακόμα από τα «γαλάζια» στελέχη, ενώ ενόχληση φαίνεται ότι προκαλεί και το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένη, αλλά διορισμένη από τον πρωθυπουργό.

Δημήτρης Μαρκόπουλος

Και αυτό, υπενθυμίζεται, δεν είναι το πρώτο κρούσμα ενδοκυβερνητικών και εσωκομματικών τριγμών, αφού και σε άλλες περιπτώσεις βουλευτές τα έχουν «βάλει» με υπουργούς για δηλώσεις ή ενέργειές τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ